sormustin - Banneri

Meillä on valmistauduttu vappuun jo vappuasun eli keijusiipien tekemisen muodossa. Vappuaaton iloksi aloitimme päivän pienellä askartelulla.  Vappuhyrrä oli askartelun nimi ja näin kävimme tuumasta toimeen. Tein hiljattain vappuhyrrän ohjeen kotilieden nettisivuille. Perinteisen nelisakaraisen vappuhyrrän sijaan ohjeessa valmistetaan kahdesta paperista tehty kahdeksansakarainen viipperä. Vappuhyrrään tarvitaan paperia, nuppineula, helmi ja pahvipilli sekä sakset ja pyöröpihdit. Ohje löytyy täältä.

vappuhyrrä

Ennen vappuhyrrän tekoa värjäsimme hyrräpaperit saippuakuplamaalauksella, johon ohje löytyy täältä. Kuplien puhaltelu on jännittävää ja hauskaa, mutta taas kerran pari kertaa kolmevuotias puhaltamisen sijaan imaisi ja lohduttelun lisäksi sain siivota sinistä väriä pöydiltä, lattioilta, käsistä ja naamasta. Siperia opettaa, joten jatkossa pikkuherra muisti, että mitä se puhaltaminen käytännössä olikaan. Kun oli vappuhyrrä piti koota, olivat lapset viipottaneet jo leikkeihinsä, joten pääsin minäkin vähän askartelemaan hyrrien parissa.

askarreltu vappuhyrrä

Sitten puhallellaan vähän ilmapalloja, vappuhyrrä toiseen käteen ja toiseen vappuhuiska (muovipussista valmistettuihin vappuhuiskiin ohje täällä) ja syödään popcornia. Laitetaan hiuksiin vähän pinkkiä ja siivet selkään ja kissahatut päähän ja pyöritetään hyrriä juosten ja puhallellen. Ihana hassuttelun juhla!

Iloista vappua!

Anni

Kommentit (2)

Törmäsin jossain netissä vinkkiin, jossa saippuakuplapullo oli teipillä liimattu kiinni pihan tolppaan. Siis pari kierrosta maalarinteippiä tolpan (tai puun, terassinkaiteen tms.) ja saippuakuplapurkin ympärille. Ei pääse purkki kaatumaan (niin kuin käy joka kesä jokaiselle ainakin kerran, eikä epähuomiossa lirahtelemaan nesteet kallistuvasta kädestä maahan. Silti käyttö on kätevää ja samaa pulloa voi käyttää useampikin
– mikä on tietysti ”mahdotonta”, jos pullo jo on yhden kädessä 😉

Onpa tosiaan hyvä vinkki! Mikään ei ole rasittavampaa kuin se, että lapsi kippaa purkillisen saippuakuplanestettä maahan heti aluksi…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X