Vapaa-aika 17.08.2017 Päivitetty 25.05.2023

Lasten harrastushoroskooppi – mikä harrastus sopii lapsellesi parhaiten?

Hurjapäinen oinaslapsi nauttii kiipeilystä ja akrobatiasta. Aralle härälle nämä lajit ovat kauhistus, sillä hän harjoittelee mieluummin leipomista. Lue, millainen harrastus sopii lapsellesi parhaiten hänen horoskooppinsa mukaan.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
iStock

Oinaslapsi (21.3.–20.4.) nauttii kiipeilystä

Oinaslapset ovat fyysisiä ja loputtoman energisiä. He ovat älykkäitä, mutta heidän kärsivällisyytensä riittää lukemiseen, maalaamiseen ja soittamiseen vasta teini-iässä – jos silloinkaan. Viisas valinta oinaalle on fyysinen harrastus, johon lapsi voi purkaa intoaan.

Luonnossa tämä sarvipää tasapainoilee vuoren rinteillä. Kiipeily ja akrobatialajit sopivatkin oinaalle mainiosti. Voitte aloittaa harrastuksen ohjatusta sirkuskoulusta tai lasten sisäkiipeilystä, jossa käytetään turvavaljaita.

Tasapainolajit voivat vaikuttaa hurjilta, mutta vaativat rautaista keskittymistä. Ne ovat oivallisia ja hieman ovelia tapoja opettaa malttia tälle vauhtihirmulle.

Keskustele: Annatko taaperosi kiipeillä ja tipahdella vapaasti?

Härkälapsi (21.4.–20.5.) puuhastelee luonnossa ja keittiössä

Maanläheinen härkälapsi pitää kasveista ja eläimistä. Pienenkin härän voi ottaa mukaan piha- ja parveketöihin, sillä hän on varovainen ja jaksaa keskittyä.

Kouluikää lähestyvän härän voi ilmoittaa luontokerhoon. Hän nauttii myös partiosta, sillä merkkien keräily ruokkii hänen kunnianhimoaan, joka liittyy konkreettisiin suorituksiin ja kädentöihin. Sen sijaan raisut ulkoleikit ja temppukoulut voivat pelottaa häntä.

Ruoka on härän toinen intohimo, ja saat tästä nautiskelijasta mainion apukokin. Tehkää ruokaa koko perheen voimin tai etsikää härälle ohjattu kokkikerho, jossa hän pääsee leipomaan muiden lasten kanssa.

Lue myös: Ruoanlaitto lasten kanssa – näin kasvatat apukokin

Kaksoslapsi (21.5.–21.6.) uppoutuu tarinoiden maailmaan

Käytännöllisestä puuhastelusta ja liikunnasta nauttiva aikuinen voi olla avuton kaksosten kanssa. Lapsi istuu sisällä päivät pitkät. Miksi hän ei tee mitään? Miksi hän ei kirmaa ja kiipeile ulkona?

Todellisuudessa kaksoset on todella aktiivinen horoskooppimerkki. Hänen energiansa keskittyy ajatuksiin, sanoihin ja tarinoihin, toisin sanoen hänen sisäiseen maailmaansa. Kaksoslapsi rakastaa lukemista, kirjoittamista, tietokonepelejä ja elokuvia.

Kaksosta ei kannata raahata väkisin liikuntaharrastuksiin. Sen sijaan monen vanhemman on määriteltävä uudelleen, mitä harrastus tarkoittaa. Onko lapsen pakko urheilla? Voisiko hänen mielikuvitustaan ruokkia satutunneilla tai teatterissa?

Lue myös: Näin satu kehittää lasta

Rapulapsi (22.6.–22.7.) hoivaa hellästi eläimiä

Rapu on äärettömän herkkä ja empaattinen horoskooppimerkki. Tällä lapsella on voimakas hoivavietti, ja hän on usein kiinnostuneempi muista kuin itsestään.

Rapu rakastaa eläimiä, ja jos hän saa lemmikin, hän hoitaa sitä kärsivällisesti ja hellästi. Jos ette voi hankkia omaa lemmikkiä, vie rapu kotieläinpuistoon, jossa hän saa rapsutella lampaita ja syöttää pupuja. Kouluiässä rapu voi auttaa naapureita ulkoiluttamalla heidän koiriaan.

Ravut ovat myös intohimoisia keräilijöitä. Keräilyinto kohdistuu usein vanhoihin, kauniisiin ja kimaltaviin tavaroihin, kuten postimerkkeihin, koruihin ja kolikoihin. Rapu askartelee koruja myös itse, ja hänen huoneestaan voi paisua melkoinen aarrearkku.

Lue myös: Lapsi ja lemmikki – eläinystävä kasvattaa lasta

Leijonalapsi (23.7.–22.8.) rakastaa esiintymistä

Leijona näkyy ja kuuluu pienestä pitäen. Leijonalapset ovat maagisen karismaattisia. He nauttivat huomiosta ja vangitsevat katseet itseensä, vaikka eivät olisi kovin puheliaita. Ilmaisutaiteet, kuten tanssiminen, näytteleminen, musiikki ja laulaminen ovat heitä varten.

Leijona kestää hyvin esiintymisjännitystä, mutta hänen huono puolensa on itsekkyys. Leijonan kannattaakin harrastaa ilmaisutaitoa ryhmässä, jossa hän joutuu huomioimaan muut. Näytteleminen on hänelle hyvä harrastus, sillä se on pääosin vuorovaikutusta.

Leijonilla on myös hyvä visuaalinen silmä. Käsityöt, kuvataiteet ja askartelu tyydyttävät lapsen estetiikanjanoa ja pidentävät hänen pinnaansa, joka on välillä kovin lyhyt.

Keskustele: Lapsi haluaa leikkiä teatteria, miten neuvon häntä leikissä?

Neitsytlapsi (23.8.–22.9.) keskittyy tarkkaan askarteluun

Neitsyt on lapsesta lähtien eläinradan pikkutarkka perfektionisti. Hän nauttii siisteydestä, järjestelystä ja asioiden valmiiksi saattamisesta. Tälle lapselle sopivat rauhalliset harrastukset, joissa hän saa keskittyä omiin puuhiinsa.

Tarkkuutta vaativat käsityöt, askartelu ja nikkarointi sopivat neitsyelle. Hänellä on malttia pujotella helmiä ohueen nauhaan ja koota monimutkaisia pienoismalleja. Lapsi uhkuu ylpeyttä, kun urakka on viimeistä silausta myöten valmis.

Neitsyet pitävät myös palapeleistä ja sanaleikeistä. Älä hämmästy, kun neitsytlapsi kokoaa satojen palojen palapelin tai ratkoo ristikoita alle kouluikäisenä.

Keskustele: Listatkaa askarteluideoita lapsille

Vaakalapsi (23.9.–22.10.) tanssii ja musisoi ryhmässä

Sanat estetiikka ja diplomatia luonnehtivat vaakalasta. Tämä herkkäsieluinen pienokainen haluaa luoda ympärilleen kauneutta ja harmoniaa. Etenkin musiikki ja kuvataiteet ovat lähellä hänen sydäntään.

Kokeilkaa erilaisia taideharrastuksia, kuten satujumppaa, kuoroa, maalausta ja askartelua. Sosiaalinen vaaka viihtyy ryhmässä, joten hänelle kannattaa etsiä ohjattu harrastusryhmä, vaikka kotonakin voi musisoida ja piirrellä.

Vaikka vaaka ei ole voitonhimoinen, hän pitää urheilusta, kunhan se on sosiaalista. Erilaiset pallopelit sopivat hänelle hyvin, samoin joukkuevoimistelu, tanssi ja cheerleading.

Lue myös: Toivotko lapsestasi älykästä, sosiaalista ja liikunnallisesti lahjakasta? 7 syytä harrastaa musiikkia

Skorpioni (23.10.–22.11.) lumoutuu ritareista ja linnoista

Skorpionia on turha pakottaa harrastuksiin, jotka eivät kiinnosta häntä. Jos vanhempi yrittää raahata skorpionin väkisin yleisurheilukentälle, lapsi heittäytyy veltoksi kuin suolasäkki. Hän on kuitenkin sisimmässään innostuja, kunhan hän saa tehdä sitä, mitä haluaa.

Skorpionilapsen mielenkiinto kohdistuu kaikkeen mystiseen. Linnat, ritarit, lohikäärmeet, noidat ja kummitukset saavat hänen mielikuvituksensa laukkamaan. Skorpioni rakastaa aarteenetsintää ja pukuleikkejä. Teini-iässä hän innostuu usein cosplaysta ja liveroolipeleistä.

Vaikka skorpioni inhoaa hikiliikuntaa, itämaiset taistelulajit kiihottavat hänen kilpailuviettiään. Pururadan sijaan lapsi kannattaakin houkutella tatamille judotreeneihin.

Lue myös: Onko lapsesi itsepäinen? Tämän takia se voi olla hyvä piirre

Jousimieslapsi (23.11.–22.12.) touhuaa kerhojen johtajana

Aktiivisuus, optimistisuus ja kunnianhimo kuvaavat tätä horoskooppimerkkiä. Jousimies saattaa intoutua perustamaan jo leikki-iässä kioskin, jossa hän myy pikkupizzoja. Myös erilaiset yhdistykset, kerhot ja joukkueet innostavat häntä – kunhan hän saa olla johtaja.

Jousimiehellä on valtava kilpailuvietti ja rutkasti itseluottamusta. Hän on parhaimmillaan joukkueurheilussa, jossa pieni painiminen ja taklaaminen on sallittua. Esimerkiksi jääkiekko tai rugby on hänelle sopiva harrastus.

Jousimies kyllästyy helposti. Vanhempien ei kannata lähteä mukaan hänen jokaiseen hurahdukseensa, sillä muuten nurkat ovat täynnä kalliita, mutta käyttämättömiä harrastusvälineitä.

Keskustele: Kysyn nyt apua teiltä, joukkuelajeja pelaavien lasten vanhemmat

Kaurislapsi (22.12.–19.1.) koukuttuu haastaviin peleihin

Kaurislapset ovat kunnianhimoisia, vastuuntuntoisia ja kypsiä. He ovat poikkeuksellisen älykkäitä ja kyllästyvät, jos heillä ei ole tarpeeksi haasteita.

Erilaiset sana-, lauta- ja strategiapelit koukuttavat tämän kärsivällisen ja voitonjanoisen lapsen. Moni vanhempi yllättyy, kun kauris oppii alle kouluikäisenä shakin salat tai vihkiytyy vaikeana pidettyyn kiinalaiseen Go-peliin.

Myös lukeminen, keräily ja muu itsenäinen, sisätiloihin sopiva harrastus miellyttää kaurista. Sen sijaan joukkuepelit ja esiintymistä vaativat harrastukset ovat kaurislapsen kauhistus. Hän voi ohjata tai käsikirjoittaa koulunäytelmän, mutta ei halua näytellä siinä.

Lue myös: Kun lapsi vaatii itseltään liikaa – näin hellität lapsen perfektionismia

Vesimieslapsi (20.1.–19.2.) selvittää universumin saloja

Tämä horoskooppimerkki pohtii jo pienenä suuria kysymyksiä. Miten tähdet syntyvät? Miksi dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon, miksi vesi supistuu jäätyessään?

Vesimiehelle kannattaa lukea luonnontieteellisiä kirjoja, joissa maailman ihmeitä havainnollistetaan kuvilla. Vierailkaa museoissa ja tähtitorneissa ja tehkää luontoretkiä. Tämä lapsi saa kävyistä ja fossiileista enemmän iloa kuin televisiosta ja mobiililaitteista.

Varustaudu myös siihen, että vesimies tekee kotona tieteellisiä kokeita. Pidä terävät esineet ja tulitikut piilossa, ettei perheenne Pelle Peloton satuta itseään tai muita tutkiessaan universumin saloja.

Keskustele: Mikä museo olisi lapsen kanssa hyvä ensimmäinen kokemus?

Kalalapsi (20.2.–20.3.) keppihevostelee ja taiteilee

Kalat on eläytymiskykyinen horoskooppimerkki, jolla on vankka estetiikantaju ja herkkä mieli. Taideaineet, näytteleminen ja pukuleikit ovat hänen sydäntään lähellä.

Kalat urheilee vain, jos laji on hauska ja mielikuvituksellinen. Trendikäs keppihevostelu on hänen unelmiensa täyttymys. Hepan voi tuunata oman mielensä mukaiseksi, ja harrastuksen ympärille voi rakentaa kokonaisen maailman kilpailuineen ja vaelluksineen.

Koska kalat on vesimerkki, pehmeät vesilajit, kuten uinti ja melonta kiehtovat häntä. Uinti tosin tarkoittaa useammin merenneitoleikkejä kuin kroolausta. Kaloja on kuitenkin turha painostaa uintiseuraan, sillä hän vihaa hikoilemista eikä ole kiinnostunut voittamisesta.

Lue myös: Mitä tehdä, kun lapsi puhuu omiaan ja keksii tarinoita?

Lue myös:

Leikkihoroskooppi – tällaisesta puuhastelusta lapsesi nauttii

Milloin lapsen harrastus kannattaa aloittaa? Lue lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mielipide

Pitääkö lapsen harrastaa? 8 kysymystä lasten harrastuksista

 Lähteet: Mom.me, Momstrology, Timeout Beijing

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X