Raskaus 18.08.2022

”Voihan sen vielä abortoida”, sanoi anoppi + 11 muuta törkeää reaktiota vauvauutiseen

Ilmeisesti ”onnea” ei kuulu kaikkien ihmisten sanavarastoon...

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Onnittelemisen luulisi olevan automaattinen reaktio ihmiseltä, jolle kerrotaan toivotusta raskaudesta. Mutta luulo ei olekaan tiedon väärti!

Lue myös: Negatiivinen suhtautuminen raskausuutiseen satuttaa – näin vastaat kommentoijalle

Raskausuutiseen tai jo syntyneen lapsen olemassaoloon voi suhtautua mitä eriskummallisimmilla tavoilla. Alle on koottuna 12 tapausta.

Yllätysreaktio ristiäisissä

”Äitini totesi lapseni ristiäisissä eräälle sukulaiselle, että ’oli kiva tavata, mutta toivottavasti ei enää näissä merkeissä’.”

Anteeksi mitä, anoppi?

”Kun anoppi näki ensimmäistä kertaa ensimmäisen lapsenlapsensa, hän totesi: ’Tällehän ei enää mitään voi, mutta toista ette sitten tee koskaan’.”

”Olin kokenut keskenmenon. Kun ilmoitimme, että odotan nyt kaksosia, anoppini totesi: ’Kyllä nekin sieltä ulos tulee.’ Hän tuskin tarkoitti synnytystä.”

”Kun odotin esikoistani, mieheni äiti sanoi, että ’voihan sen vielä abortoida.’. Miehelläni oli jo kaksi lasta entuudestaan, ja ilmeisesti he olisivat anopin mielestä riittäneet. Sellaista oli kamalaa kuulla, koska olin todella onnellinen raskaudestani.”

Lue myös: ”Katsokin, että se on tyttö”, kommentoi isoäiti raskausuutiseen + 14 muuta hirveää reaktiota

Tuntemattomien tokaisut

”Viime viikolla tuntematon mummeli tuli vastaan ja sanoi: ’Kaksoset? Anna toinen pois!'”

”Ekaa odottaessa kaikki neuvolasta lähtien tuntuivat olevan sitä mieltä, että raskaus oli vahinko. Ja: ’Mä ainakin opetin omat lapset käyttämään ehkäisyä.'”

Raskausuutisen julma kommentointi voi sivaltaa syvältä.

”Eräs etäisempi tuttu tuumasi, että ’sä oot AINA raskaana, kun mä sut näen.’  Yksi mies puolestaan kehtasi haukkua lapsiani äpäriksi, koska en ollut naimisissa.”

”Kätilö sanoi synnytyslaitoksella, että ’oho, ei taida lapsesi olla suomalainen.’ Kyseessä oli ensimmäinen synnytykseni, ja olin nuorena äitinä sairaalassa ilman tukihenkilöä.”

Onnittelukin olisi kelvannut…

”Esikoisesta minulle sanottiin: ’Miks ette hankkineet koiraa, niistä pääsee aina eroon.’”

”Olen itsellinen äiti ja saanut lapsen yksin hedelmöityshoidoilla. Minulle sanottiin: ’Kyllähän sinä kai tajuat, että lapsesta tulee koulukiusattu, kun ei sillä ei ole isää.'”.

”Kun kerroin isovanhemmilleni toisesta raskaudesta, mammani kommentoi: ’Onneksi nykyään voi tehdä niin helposti abortteja.'”

”Kun odotin kolmatta lastamme, anoppi tokaisi, että eikö kaksi olisi riittänyt. Odottaessani neljättä lastamme ystäväni tokaisi, että ei teidän tarvitse koko maailmaa täyttää. Viidettä odottaessani lapsen puheterapeutti kysyi, ovatko kaikki lapset olleet toivottuja. Kahdeksannen lapsen jälkeen kukaan ei enää ole sanonut mitään.”

Kokemukset on kerätty Kaksplussan Facebook-sivulta.

Lue myös: 14 x jännä reaktio vauvauutiseen: ”Kaikki yllättyivät iloisesti paitsi yksi, joka ryntäsi hysteerisenä vessaan itkemään”

Anna.fi: Ovatko suhteesi yhtä itkua ja riitaa? 7 keinoa vähentää draamaa ihmissuhteista

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X