2005 Syntyneet lapsoset

Kiirettä pitää kahden pienen kanssa =) Neitistä on tullut niin iso tyttö ton vauvan rinnalla että :) Ja oppi nukkumaan vihdoista viimein koko yöt omassa sängyssä omassa huoneessa =) Muutama poikkeus on ollut, mutta pääsääntöisesti nukkuu omassaan! :heart:
meilläkin tyttö tykkää saunoa kovasti! nykyään kun ei yhtä aikaa olla käyty miekkosen kanssa saunassa niin ois vaikka molempien kanssa peräkanaa lauteilla, ei kiirettä pois=)
tykästyi muuten tosi kovasti mallasuutteeseen, sokerilitkuahan se onkin. monta kertaa päivässä huutaa että kakkalääkettä :LOL:
täällä onkin paljon 05 lapsosia ilmoittautunut, kiva lukea teidän juttujanne!
tytö kävi ekaa kertaa viime viikolla järvessä uimassa, ei oikein kunnolla uskaltautunut pulikoimaan, kun sen verta viileämpää kuin uimahallissa/kotona, mutta rypläsi siellä vaiks kuinka kauan, oli ihan jääkalikka, kun tuli pois!
lapsille jos hoitaja ollaan saatu niin ihan vaan ollaan käytu ravintolassa syömässä ja äkin takas kotiin! en vaan ole raaskinut tota typsyä hoidossa pitää sen enempää kuin tarvis! aloitti sillon vajaan vuosikkaana tarhassa(palasin töihin) niin se oli riittävä oma aika mulle =) Onneksi on tullut nuo juoksut juostua niin ei tarvi baareissa enää käydä! :) ja ei täällä mulla baarikavereita oiskaan :whistle:
Jeps, mutta nyt aamutoimille ja sitten kutsuu elomessut.
Aurinkoisia loppukesän päiviä!
tirppis ja isopikkusisko :heart:
 
Täällä keskustelevat:

Riquli ja pikku-neiti 02/05
Tirppis ja pikku-neiti 02/05
Hilbert ja pikku-mies 05/05
Poikienäiti ja pikku-mies 11/05
Myymä ja pikku-neiti 04/05
Tipunen ja pikku-mies 07/05
Lillmam ja pikku-neiti 07/05
Mimmikaroliina ja pikku-mies 02/05
Äitee2 ja pikku-mies 03/05
Venla-05 ja pikku-neiti 01/05
Pinokkio ja pikku-neiti 05/05
Meirami ja pikku-mies 03/05
Äiti22w ja pikku-mies 03/05
Tiipeli ja pikku-mies 07/05
Sonja74 ja pikku-mies 02/05
Vuokko43 ja pikku-mies 05/05
Leniah ja pikku-mies 10/05
Putte ja pikku-mies 04/05
Hepotyty ja pikku-neiti 02/05
Huvikummun Vääpeli ja pikku-mies 07/05
Pihlanmamma ja pikku-neiti 02/05
Blue Rush ja pikku-neiti 03/05
Akkavalta ja pikku-neiti 05/05
Commander ja pikku-mies 05/05
Topi69 ja pikku-mies 09/05
Riikka-78 ja pikku-mies 09/05
Annim ja pikku-neiti 06/05
Neiti-84 ja pikku-neiti 09/05
Jaloansku ja pikku-mies 05/05
Siiri Kaarina ja pikku-neiti 09/05
 
Moi!

On tosi kiva käydä lukemassa kuulumisianne! Me ollaan juostu tytön kanssa avoimessa pk:ssa kun se vihdoin aukesi ja muskarikin alkoi perjantaina. Meidän neiti rakastaa myös saunomista ja järvessä uiminen on huippua, sieltä tullaan pois vasta sitten kun jalat on jäykkänä kylmästä ja huulet sinisenä =) !

Hoitoapua on meilläkin aika vähän, toiset isovanhemmat ovat pyhittäytyneet hoitamaan vain toista lapsenlastaan ja yleensä vasta tiukan paikan tullen olen kehdannut viedä omalle äidille tyttöä, koska hän on kolmivuorotyössä.
Yritän järjestää menoni niin että ne ajoittuvat vklopulle ja illoille, jotta isäntäkin saa tytön kanssa vähän kahden keskistä aikaa!

Hyviä ja toivottavasti lämpöisiä loppukesän kelejä kaikille =) !
 
Moi! Nyt ollaan taas enemmän kotona kun helteet hellitti ja alkoi mökillä olo kyllästyttämään. Ja onhan siellä kova vahtiminen kun vesi on vieressä ja 2v touhuttaa koko ajan.
Perhekerho alkaa ensi viikolla ja ehkä mennään johonkin jumppakerhoon. Itse aloitan ryhmässä jossa jumpataan ja on painonpudotusjuttuja. Toivottavasti tulee tulosta, se kestää 12vk. :x
Sain Kaksplussan sivuilta uuden kaverin meiltä päin. Nyt meilaillaan ja toivottavasti kohta tavataan :wave:
 
meillä aloitti viime viikolla ryhmäperhepäivähoidossa (13pvä/kk) nyt 3 päivää ollut ja lähes koko ajan itkee ja hokee äitiä :( on kuulemma hyviäkin hetkiä välillä. Yritän pitää päivät lyhyinä ja viedä mahd. harvoin.Viime syksynä olivat syyskauden pph:lla isoveljen kanssa ja siellä meni tosi hyvin.
Ei meilläkään ole enää vaippoja kuin öisin ja sekin on kuiva mutt tuo kakkaamisen takia pidän sen aamulla vähän aikaa että saa tehtyä sinne kun se tuottaa vaikeuksia vielä.
Uhmaa ei ole vielä tai sit en ole tässä hulivilisakissa sellaista ehtinyt huomaamaan. Aivan ihastuttavan ihana pikku neiti, koko perheen lemmikki.
90cm ja 13kg oli 2-v neuvolassa.
 
Meillä poika on ollut n.11 päivää ilman vaippaa ja nyt on alkanut pissi vahinkoja tulemaan pöksyihin ja pari kertaa sohvalle :/ Ja sanoi että tahtoo vaipan..nyt en kyllä enään luovuta,kun on hyvin mennyt tähänkin asti enkä kyllä aijo vaippaa takaisin laittaa jos ei ihan pakko ole...Pääasiassa on kuitenkin tehnyt tarpeet potalle,pytylle ja ulos =) Ja sisar rakkautta on ollut taas ilmassa..on taas parina päivänä muksinut pikkusiskoa,kun vie hänen autojaan...Mutta onneksi osaa olla usein myös aivan ihanakin :saint: Missä päin te muut asutte? Me asutaan täällä Porvoossa =)
 
Täytyypä munkin jakaa teidän kanssa päiväkotiarkea... Tosin meidän herrahan alotti tarhassa jo helmikuulla (1v5kk iässä). Eka hoitopäivänä ei ehtiny ees mulle vilkuttaa kun heti niin mielenkiintoset leikit alko :). Ja yhtä hyvin on menny kaikki aamut/päivät (mulla vuorotyö) siitä lähtien. Tossa yhessä välissä alkukesästä oli viikko, kun herra jäi itkemään, mutta siitä päästiin yli ja taas ollaan menty samalla rytmillä että huutaa heipat ja menee leikkimään :D.

Ihanaa kyllä, kun ei tarvi huolehtia, miten siellä työpäivän ajan pärjäilee. Ja vaikka joutuu käymään kahdessa eri tarhassa (jos mulla iltavuoro, ni eri tarha, joka auki 22 asti), kun en suostunu siihen, että aina menis sinne tarhaan kun tossa lopetettiin iltahoito, jossa on alusta asti ollu (koska se iltahoitotarha on lähes puolen tunnin matkan päässä meiltä aivan päinvastaseen suuntaan kun mun työpaikka).

Nyt ollaan tää ja huominen kotona, herra niin räkänen, että lekuri määräs kotilepoon, korvatulehdusta pelkäsin, ku korvia koko ajan räpli, mutta oli toisesta korvasta putki jo melkein ulkona, ni se varmaan kutitti. Katellaan mitä tapahtuu, lekurisetä otti sen putken nyt pois, toisessa edelleen paikallaan ja tässä korvassa, josta putki pois oli jo jussina tulehdus (yhtään tulehdusta ei putkien aikana). Että näinköhän joudutaan tässä syksyllä vielä uuteen putkitukseen jos kierre alkaa uudestaan, toivotaan parasta. Onnex on vakuutus, ni surutta käydään yksityisellä kaikki lääkärireissut :).

Mulla alkaa kuukauden päästä loma ja vähän suunnitteilla että mummin ja vaarin kanssa lähdettäis käväseen jossain viikko herran synttäreiden jälkeen, kertokaa lentokonekokemuksia jos löytyy?
 
Kerroinkin jo että tyttöni aloitti tarhassa pari viikkoa sitten. Ihmeen hyvin on mennyt. Ensimmäisenä päivänä kun oli siellä tutustumassa niin itki hoitajan sylissä kunnes nukahti. Minä pelkäsin että tätäkö tämä nyt sitten tulee olemaan. Jo muutaman päivän jälkeen hän alkoi jäädä tarhaan ilman itkua. Ja nyt jo vilkuttaa mulle tyytyväisen oloisena kun jätän sinne. Syömisen kanssa on kuitenkin ollut vielä vaikeuksia kun tytölle ei tahdo kaikki ruoka kelvata. Mutta samoin se on kotonakin. Hoitopäiviä on pidennetty vähitellen kun mulla oli mahdollista tehdä aluksi lyhyempiä päiviä. Huomenna aion viedä ipanan jo kahdeksaksi eli alan tehdä normaalia työpäivää. Ehkä tämä tarhan alku on sujunut niin hyvin siksi että tytöllehän tämä ei ole eka hoitopaikka, vaan hän aloitti perhepäivähoidossa tämän vuoden alussa. Siellä itki aamuisin monta kuukautta ja usein sen jälkeenkin. Nyt tuntuu että olikin hyvä kun jouduttiin vaihtamaan hoitopaikkaa, vaikka aluksi harmitti kovasti.
 
Heippa!
Meillä ois suunnitteilla torstaina mennä perhekerhoon ekaa kertaa. Tuo tyttö kun niin tahtoo ujostella vieraita lapsia, varsinkin itseään isompia, että kyllä ois hyvä muiden lasten seurassa kulkea. Tiedä vaikka sieltä vielä jonkun kaverin saisi, me kun ei täältä oikein ketään vielä tunneta. Ensi viikolla alkaa myös muskari, johon tytön ilmoitin. Rakastaa niin kovin musiikkia, laulamista ja tanssia. Ja ne kaverit, ne kaverit. Ihanaa tietenkin pitää lasta kotona kun on mahdollista, mutta toisaalta kun tykkäsi niin kovin hoidossa olla ja leikkiä, niin pitänee tän mamman yrittää niitä leikkikavereita uudesta paiaksta löytää.
 
Heippa,olipas tullu tekstiä kun en ole käyny lukemassa pariin päivään.

Meillä pojat on ihan kotihoidossa ja meinaan myös pitää kun tässä kotona töitä teen ni eipä sillä ole väliä.Esikko lähtee ens vuonna esikouluun,aika menee joutusaan näköjään.

Arttu on nyt ollu vähän nuupallaan kun ensin piti kokeilla kauraa :headwall: siitä seurasi ripulia,liisteri kakkaa ja punaisia näppyjä ympäri kehoa joten ei tarvitse ihan äkkiä uudestaan kokeilla,kiva kun lääkärit ei usko et reagoi pieniinkin määriin ja kun eivät suostu sairaalaan ottaa altistuksiin kun ei ole resursseja vaikka Arttu on saanu hengen ahdistus kohtauksia kaurasta ja nykyään vehnästä.Maidosta tulee täyteen punaisia pilkkuja.

Potalla onneksi käy vaikka vaippaa on taas pakko pitää ton ripuloinnin takia kun ei aina kerkiä vessaan,Arttu oppi uuden sanankin huutaa potalla istuessa et äitiiiii pyyhkimään...isoveikalta oppinut =)
 
riikka-78:lle: Olimme Rodoksella toukokuussa, 3 naista ja 3 lasta. Lapset: 2v, vajaa 2v ja 9kk. lentomatka oli aika lyhyt, n.3,5 tuntia. Menolennolla 2v:llä oli nuhaa, tipoista huolimatta laskussa korviin koski. Muuten hän tykkäsi kovasti, katseli ikkunasta, luettiin kirjoja, leikki autolla. Ei syönyt mutta nukkui osan lennosta. Vajaa 2v istui äitinsä sylissä hyvin koko matkan. 9kk oli aika levoton ja itkeskeli välillä.
Paluulennolla 2v ei suostunut ensin istumaan omassa penkissä, sain pitää häntä sylissä lisävyöllä. Korviin ei koskenut ja hän nukahti melkein heti. Loppumatkan leikki omassa penkissä. Muut muksut olivat hyvin äitiensä sylissä. Söimme vähän vuorotellen niin sujui paremmin.
Eli lähtisin uudelleenkin mutta en pitkälle lennolle enkä yölennolle. (nyt meillä oli aamu- ja päivälennot)
 
Artun kaura kokeilu jatkuu ja tuloksena on mahakipua,ihottumaa ja uni vajausta mutta kaiketi se joskus helpottaa...jos vaan rupeis sopimaan.

Yö unet on aika pätkinäisiä,viime yönä nukuttiin 3h 15min pätkissä ja pojalla olo aika vetämätön,äiti taitaa olla melko selväjärkinen tai sitten ei :headwall: mutta kyllä se viikossa helpottaa.

Arttukin on ruvennu kasvamaan,kaks viikkoa sitten jäi yks paita pienes ja eilen huomasin et yhet housut on lyhyet
:D ekat vaatteet puoleen vuoteen mitä olen siivonnu pois tuolta,harvoin sitä tästä ilahtuu mut pienet on ihmisen ilot.
 
riikka-78 Meillä oli pojalla ensimmäinen lentomatka vuosi sitten heinäkuussa, kun oltiin Italiassa pari viikkoa eli poika oli silloin reilun vuoden. Lento meni tosi sutjakkaan, ei mitään ongelmia, nukkui mennen tullen -onneksi. No, nyt talvella kun oltiin Teneriffalla (poika 1 8 kk) lento olikin pikkasen rassaavampi. EI olis halunnut olla paikoillaan lainkaan. Onneksi seuraavan kerran kun lähdetään jonnekin päin, saa hän jo oman penkin. Meillä ainakin pitää olla paljon kaikkea viihdyketteä; kirjaa, lelua sun muuta mukana..
 
Alkuperäinen kirjoittaja Hilbert:
riikka-78 Meillä oli pojalla ensimmäinen lentomatka vuosi sitten heinäkuussa, kun oltiin Italiassa pari viikkoa eli poika oli silloin reilun vuoden. Lento meni tosi sutjakkaan, ei mitään ongelmia, nukkui mennen tullen -onneksi. No, nyt talvella kun oltiin Teneriffalla (poika 1 8 kk) lento olikin pikkasen rassaavampi. EI olis halunnut olla paikoillaan lainkaan. Onneksi seuraavan kerran kun lähdetään jonnekin päin, saa hän jo oman penkin. Meillä ainakin pitää olla paljon kaikkea viihdyketteä; kirjaa, lelua sun muuta mukana..
Joo, no Mikaelhan täyttää 2 ennen reissua (tai luultavasti just lähtöpäivänä tai edellisenä ), joten saa oman penkin ja näinollen omat käsimatkatavarat :D. Eli mahtuu leluja ja kirjoja mukaan, ku voi ite pakata oman kassinsa (aina mummilaan lähtiessäkin hän pakkaa leluja, vaikka ei tarvis kun mummilassa on leluja joka lähtöön). Ihan hyvillä mielin me siis lähdetään, jos lähdetään, riippuen säistä täällä suomessa :). Me juhlitaan synttäritkin jo lauantaina, vaikka oikee päivä on sunnuntai, että jos johonkin päädytään lähtemään niin voidaan lähteä jo sunnuntaina.
 
Äitee2 terveisiä :wave: Täällä kans altistuksia tehdään. Nyt on menossa peruna ja sitten kaura... Kauran altistuksesta onkin jo puoli vuotta, jos vaikka sopisi. Peruna on ollut todella paha, sairaalassakin koittivat sitä kun äidin sanaan ei uskottu. Mutta eilen ja tänään poika on syönyt hyvällä ruokahalulla tuon perunalusikallisensa.

Muuten ei pojan elossa/olossa mitään kummallista. Puhuu paljon ja juoksee lujaa. Pottailu onnistuu joinakin päivinä ja toisina päivinä ei sitten millään. Tällästä tämä elämä... Isosiskot ovat jo tehneet joululahjalistat :eek: Mutta oikeasti, naiset, ei siihen enää ole kuin neljä kuukautta :whistle:
 
tiipeli
Heippanen!

Enpäs olekaan aikoihin kirjoitellut kuulumisiamme, enkä lukenut teidänkään. Meidän Konsta aloitti taas päiväkodissa, nyt 10pvää/kk, entisen 20pvän sijaan. Kotipäivinä on kysellyt päiväkodin perään.... että tylsääkö meillä on? :whistle: Ulkoillaan kyllä paljon, puistoissa käydään, mutta pakko sitä on välillä sisälläkin olla ja sillon kyllä meinaa äipältä piuhat katketa...riehuminen alkaa välittömästi sisälle tullessa. "painii" vauvan kanssa tai koiran, koiralle ehdotti myös yksi päivä, että tapellaanko ja moukaroi sitä nyrkeillä... pomppii sohvalla ja sängyssä ja hyppii mm. sohvan käsinojalta alas. Eihän siinä muuta, mutta jos päänsä iskee pöytään tai jalkoihin sattuu alastullessa tms... Vaippaa ei muuten enää käytetä kuin nukkuessa ja päiväunivaipan poisottoa olen suunnitellut, mutten ihan vielä taida siihen pyykkirumbaan alkaa... kunhan vielä vähän useammin on kuiva vaippa herätessä niin sitten. Yöt menee vähän huonommin kuin ennen. Konsta heräilee ja kipittää meidän sänkyyn. Sitten sitä kannetaan takas omaan ja se juoksee saman tien ja taas mennään... hohhoijaa.. Viime yönä molemmat pojat herätteli vuorotellan ja samaankin aikaan. Huomenna mulla alkais koulu, mitenhän sitä jaksaa kun yöt valvoo..?! Vauva tulee kouluun mukaan, saas nähdä miten sekin onnistuu- Konstakin oli mukana puolisen vuotta, onnistui hyvin mutta itse stressasin jonkin verran. Mutta pakko se vaan on opiskella että saa pian opinnot loppuun ja pääsee töihin tienaamaan. Kamalaa ajatella että raha menee lasten edelle. Mutta ei kai nuo kärsi jos mukana koulussa ovat tai jos päiväkodissa ovat sitten kun mä pääsen töihin. Vaikka mukavaa se olis olla kotonakin lasten kanssa... no, ehkäpä sitten jos saadaan vielä lisää lapsia, kun olen ensin ehtinyt olla töissä tienaamassa ja saan parempaa äippä rahaa, niin voin olla jonkin aikaa kotona. Jospa nuo pojat sitten vaikka ovat koulun alaluokilla niin on kivaa kun on joku kotona odottamassa.... vuodatusta... ;) Nyt koulutöiden pariin, kun vauveli nukkuu päiväuniaan. :wave:
 
Tipunen meillä kauraa menee jo ruokalusikallinen pv ja oireet on ruvenneet helpottaa että näyttäis siltä et rupee sopimaan,meillä on ens kuussa sairaala käynti ja sitten katotaan et mitä ruvetaan kokeilee seuraavaksi.Miekin tossa eilen tilasin ensimmäisiä joululahjoja ja Esikkokin teki jo listan joka kasvaa uhkaavasti viikko viikolta =) Onneksi on oppinut siihen että kaikkea ei saa vaan muutama paketti tulee.

Artulla siis olo jo helpottanu ja meno on kovaa,tukkeinen on ollu homesieni itiöiden takia kun ilmat on niin kosteat mutta muuten on ok.
 
Moikka!
Eilen käytiin ekaa kertaa muskarissa ja oli kylä tosi mieluinen juttu. Itku pääsi kun pois piti lähteä, onneksi se helpotti että päiväkodinpihassa sai sitten käydä mäkeä laskemassa. Meidän neiti on aika ujo ja hieman vetäytyy muiden (lasten) seurassa. Oli ilo huomata, kuinka kuitenkin lähti mäkeen vaikka muita lapsia oli paljon. Innoissaan kaikille nyt kertoillut kuinka laulettiin ja leikittiin, mutta ihan pat´rasta oli kyllä se liukumäkin :)
Meillä tahtoo syöminen takkuilla, on kyllä aina ollut huono ruokainen, mutta jotenkin tuntuu että huonommin vaan menee. Makkarat ja lihapullat sun muut tuntuvat vain uppoavan. Jospas tää ois jotain kausiluontoista kuitenkin.
Yöllä tyttö saattaa mysö muutamaan otteeseen heräillä ja itkeä tosi kovasti. Aina ei edes kunnolla rauhoitu, muuta kuin sillä että pääsee viereen nukkumaan. Onkos sitä eroahdistusta tms tässä iässä? Kun minusta on niin smana tyyppistä kuin silloin joskus alle vuoden ikäisenä...
 
Meillä taas oli Artun kanssa sairaala keikka tai siis päivystyksessä oltiin 5h kun poika tuli täyteen punaista näppyä ja henkeä ahdisti sekä jalat turpos niin että hyvä kun pystyi kävelee ja ylähuuli oli tosi turvoksissa...lääkäri tutki ja sanoi ettei tiedä mistä johtuu joten antoi ataraxia ja kortisonia käski odotella vähän aikaa ja kun olo helpottui niin päästiin kotia,poika nukkuu nyt rauhallisesti kunhan vaan uskaltais itekkin nukkumaan kun kuuntelee vaan tota hengitystä koko ajan.

Reaktio tuli joka omenasta,appelsiinistä tai kaurasta yhdistettynä noihin muihin...kunpa tietäis. :headwall:
 
Mä kans tänne itteni mukaan ängen... =) en nyt jaksanu noita aikasempia juttuja kauheesti lueskella, mutta ehkäpä vielä jossain vaiheessa :whistle:

Mulla siis poika 04/05 ja kakkonen tulossa la 10/07. Asutaan Pirkanmaalla ja yksinäni lapsosten kanssa elelen =)

Meillä poika alkanut kovasti änkyttämään...onko muilla samalaista ollu jossain vaiheessa? Hieman alkanu tuo änkyttäminen mietityttään että onko ihan tavallista tämän ikäisillä?...

No mutta paremmalla ajalla kirjottelen enemmän ja luesken teidän juttuja niin pääsen vähän perille mikä täälä on meno =)

 
Taas yksi uusi. Olen käynyt lueskelemassa juttuja aina välillä ja voisin myös kohteliaasti esittäytyä =) . Meillä poika 02/05 ja pikkuveikan syntymistä odotellaan ihan lähiaikoina (la 11.9, mutta veljensä tavoin tooosi isokokoinen, joten ehkä jo ensi viikolla käynnistellään tai leikataan). Melkoinen elämänmuutos siis tulossa pienen miehen elämään, kun hänestä tuleekin isoveikka.

Päiväkuiva poitsu on ollut kesästä saakka, mutta unille laitetaan vielä vaippa ja joskus jos lähdetään pidemmälle automatkalle tms.

Olen ollut tässä taas kuukauden verran kotosalla odottelemassa jakautumista ja poika käy hoidossa 8 päivää kuussa, eli n. 2 päivää viikossa. Ei haluttu luopua mieluisasta paikasta ja myöskin oma jaksaminen helpottuu huomattavasti, kun saa vähän "omaa aikaa".

Tässäpä jotain esittelyä, ehkä kirjoittelen myöhemmin enemmän kuulumisia ja kyselen muilta kokemuksista... Nyt alkaa masuvauva painaa niin kovasti, että pitää nousta ylös koneelta (ja myös Richard Scurry loppuu, joten tekemistä pitänee keksiä)! :p
 

Yhteistyössä