2005 Syntyneet lapsoset

Meillä on molemmat lapset olleet jo neljättä viikkoa flunssassa ja iski vielä molemmille ensimmäiset korvatulehduksetkin..sekä pientä ripulia on ollut molemmilla yhtäaikaa. Pikkusiskolla oli myös jotain outoa ihottumaakin joka johtuikin sitten vaan tästä viruksesta jota on nyt ollut. :( Pari hammastakin pikkusisko sai samaan kiukkuun =) Pojankin lääkekuuri loppuu keskiviikkona joten toivottavasti menee sillä ohi..korvatipat on olleet hankalia laittaa,mutta onnistuu jollain tavalla kun olen parilla namilla välillä lahjonut :ashamed: Ensi kuussa täytyisi viedä molemmat jälkitarkastukseen,mutta saas nähdä miten poika antaa korviaan katsoa,kun sai siitä lääkäristä jo kauhean kammon,kun puhui niin ilkeästi pienelle pojalle :kieh: Raukka itki niin peloissaan,ettei meinannut kunnolla henki kulkea,kun oli muutenkin ääni käheänä. Ja itkun lomasta sanoi että äiti mennään pois,me pelätään :( Taidan ainakin pyytää päästä eri lääkärille...

Täällä kyseltiin kenkien kokoa ja meillä ne ovat 25,mutta saappaissa se tuntuu olevan liian iso koko...

Joululahjoja ei olla vielä sen kummemmin mietitty mutta nuo junaradat ja dublot ovat käyneet meilläkin mielessä =)
 
Tere,pitkästä aikaa...pojan kanssa ollu taas enemmän ja vähemmän vaikeuksia noitten ruoka-allergioiden kanssa ja sitten oli se raju nokkosrokko joka kesti 6pv siitä kun toipui niin nyt on taas kuumeessa ja nuhassa,limaa on oksennellu kun astma lääkitystä vähennettiin ja vehnä ei nyt sitten loppujen lopuks sopinu vieläkään.
Artulla on jalan koko 25 mut saappaissa menee 23...meidän ei onneks tarvia toppapukuja ostella kun esikolle tuli aikoinaan ostettua pukuja ja niitä ei kerinny edes käyttää kun pari kertaa ni kaikki ovat ihan uuden veroisia,Artun kanssa käytiin perjantailla lastenpolilla ni 13kg ja 90cm oli mitat joten paino on noussut sen mikä oli tavotekkin.

Joululahjoja ei olla sen kummemmin mietitty muuta kuin et leluja ei ite ainakaan osteta niitä kun tuntuu nytkin olevan ihan liikaa.
 
Heipsan taas kaikki :)

Meillä 2-vuotissynttärit vietetty ja Tukholmassa käyty risteilemässä, pari tuntia sitten kotiuduttiin :D.

Pikku-ukko sai synttärilahjaksi lähinnä pyytämiään jatko-osia ja junia tuohon junaratasettiinsä. Laivalta osti sitten ite vielä lahjarahoillaan ison ihanan Barpapapan.

Mikael oli ihan intona laivalla, koko matkan terminaalista laivaan käveli ja veti vedettävää muumilaukkuaan ja siellä käveli pitkin promenadea ja rakasti näköalahissejä ensijärkytyksen jälkeen :). Leikkipaikan pallomeri oli pop (ihan vähän isompi kun kotona :D ), ja poliisimopoa siellä sai ajaa. Myös Tukholmassa ukko käveli ite, vaan bussimatkat satamasta keskustaan ja takasin (takasin tullessa nukku päikkäreitä) istu rattaissa.

Tässä vähän kuvia :) :

kakku: http://www.aijaa.com/v.php?i=1020808.jpg

herran lempparipaikka laivalla: http://www.aijaa.com/v.php?i=1020818.jpg

2-vuotiskuva: http://www.aijaa.com/v.php?i=1020821.jpg
 
riikka-78 oletko itse tehnyt tuon kivan kakun? =) millä olet koristellut nuo kaksi ekaa kun ovat aika hauskan värisiä?
Meillä taidetaan alkaa jo paranemaan ja pojankin lääkekuuri loppuu huomenna..jo on aikakin päästä tästä pöpöstä eroon.
 
riikka-78 Onnea pojalle näin jälkikäteen :flower: komea poika on kuvassa.

Meillä Arttu on parantunu melkein kokonaan vähän röhisee mutta ei liikaa jotta pitäis huolestua.

Oppi tänään huutamaan hip,hip,hullaa ja jippii... ja tottakai kädet ylhäällä villisti tuulettaen.

jaloansku toivottavasti pöpö jättää teidät jo rauhaan ja pojan lääkekuuri on tepsiny hyvin.
 
Joo,toivotaan. Pikkusisko vaikuttaisi ainakin olevan jo kunnossa joten hänellä lääkekuuri on tainnut tepsiä =) Pojan lääkekuuri ei näyttänytkään loppuvan vielä tänään vaan kestää näköjään pari päivää pidempään kuin pikkusiskon kuuri.. Varaan molemmille ajan sitten jälkitarkastukseen tuossa 8-15 päivä jos ei sitä ennen muuta ilmene.
Meillä anoppi vihjaili,kun nämä korvatulehdukset alkoivat,että taidetaan joutua luopumaan kissoista,kun korvakierteet johtuvat eläinallergiasta :kieh: On kuulema silloin aikoinaan,kun lastemme isä joutui korvakierteeseen,niin sanottu että eläimet pois (lasten isällä kyllä on taipumusta eläinallergiaankin),mutta neuvolassa sanottiin ettei ne ole suoraan yhteydessä toisiinsa...ja eihän se tarkoita heti korvatulehduskierrettä jos molemmat saivat juuri ensimmäiset korvatulehduksensa...Tulemme kyllä hyvin toimeen,mutta tuo vihjailu otti hieman päähän...tykkäähän hänkin kissoista,mutta mielestäni ei tarvitse heti alkaa vihjailemaan että johtuu siitä..Ja eikös eläinallergia aiheuta muitakin oireita..No tytöllä oli ihottumaakin,mutta ei lääkäreiden mukaan mitään allergiaan liittyvää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja jaloansku:
riikka-78 oletko itse tehnyt tuon kivan kakun? =) millä olet koristellut nuo kaksi ekaa kun ovat aika hauskan värisiä?
Meillä taidetaan alkaa jo paranemaan ja pojankin lääkekuuri loppuu huomenna..jo on aikakin päästä tästä pöpöstä eroon.
Juu, ite oon tehny nuo 2 ekaa, eli kuivakakun ja täytekakun, voileipäkakut (eli sen vikan + toisen voikkarikakun, joka ei mahtunu junaan) oon aina tilannu mutsin työkaverilta :) . Sokericremellä (voita ja tomusokeria) koristelin, ja värjäsin sen cremen bake and partyn väreillä (geelivärejä). Niin ja ton vaunun (keskimmäinen) päällys on vaahtokarkkitaikinaa, joka myös värjätty noilla väreillä.

Nyt ollaan sitten mummilassa paossa äitin synttäreitä (jotka on huomenna :D ).
 
meijän neiti tuli kaksi vuotiaaksi syyskuuun 15 pvä. Pituutta (viime to) meillä on 81cm ja painoa 8840g mutta sitäkin pippurisempia ollaan!!!! meillä on astmaa ja krooninen ummetus vaivaa, onneksi tällä hetkellä on sen verta hyvät lääkkeet että ollaa säästytty jo puoli vuotta ilman osasto päiviä!!! äiti se kovasti jännäsi ehdinkö rikkoa 9kg ennen 2 vuotis synttäreitä mutta nyt uusi jännäys raja on sitten joulu... äiti on luvannut pitää minulle isot juhlat kun 10 kiloa menee rikki... minulla on myös -01 syntynyt iso sisko jota tykkään kovasti kiusata...
 
Meillä poika 5/05 ja kauhea uhma päällä. Kauppareissut yhtä painajaista toisinaan.Pituutta 90cm ja painoa 13kg. Kova puhumaan ja menisi kylpyyn vaikka 20kertaa päivässä. Terve poika ollut, muutama flunssa sairastettu. Hoidan poikaa kotona ja etäopiskelen tietokoneasentajaksi kolmatta ja viimeistä vuotta.Isosiko jo ysiluokalla koulussa ja poika osaa kyllä siskon ärsyttämistaidonkin jo täysin :) Poika kova tekemään kotihommia kaverina esim.tiskaaminen, imurointi ja moppaaminen. Tykkää muumeista ja puuha petestä.Rämäpää joka ei oikein osaa pelätä mitään ja kuhmuja ja mustelmia tulee tämän tästä. Nukkuu äitin ja isin keskellä, joskus menee aamulla isosiskon kainaloon.Äsken kävi sanomassa:anna pusu minulle äiskä rakas :)
 
Meillä ollaan vihdoinkin terveitä =) ja jälkitarkastukseen täytyisi varata aika ensi viikon lopussa tai sitä seuraavan alussa. Pikkusiskosta (10kk) alkaa olemaan pojalle (2v5kk) päivä päivältä enemmän seuraa ja viihtyvätkin hyvin yhdessä,mitä nyt välillä poika kiusaa siskoaan...Meilläkin tulee paljon puhetta ja monen sanan lauseita ja osaa poika myös mielistellä äitiä herkkujen toivossa :LOL: Vaipoista ei olla vielä uudelleen päästy eroon,mutta silloin tällöin käy potalla tai pytyllä...ehkä vielä joskus =)
 
En jaksanut selata kaikkia lukemattomia sivuja :ashamed:
Jaksuja kaikille joilla sairastellaan ja pikaista paranemista!
Meillä neiti tykästyi muistipeliin, pelaa sitä kuin vanha tekijä, tosi hyvä muisti pienellä :heart: Ostettiin just eilen uusi peli, ihana nalle puh! edelliset olivat muumeja.
täällä vietetään tänään isoveikan sukukemuja ) poika täyttää maanantaina 10v :heart: kaverikemut on sitten maanantaina.
Tyttö rakastaa Titi-nallea, katsoo päivittäin niiden dvd:tä ja illalla nukahtaa Titin soidessa, illalla luetaan satu ja iltarukous ja sitten kuunnellaan titiä. Sinne neiti simahtaa yleensä muutamassa minuutissa!
Onko muilla tapana lukea lapsilleen iltarukous? Joko lapsoset osaavat sen? Meillä neiti lukee mukana rukouksen, tosi nopeeta oppi sen =) Ihmeellinen muisti noin pienillä!
nyt menen pelaamaan muistiapeliä ipun kanssa
:wave:
 
Onko muilla tapana lukea lapsilleen iltarukous? Joko lapsoset osaavat sen? Meillä neiti lukee mukana rukouksen, tosi nopeeta oppi sen =) Ihmeellinen muisti noin pienillä!
nyt menen pelaamaan muistiapeliä ipun kanssa
:wave:
Meillä ei lueta iltarukousta,mutta lauletaan tuutulauluja ja muutenkin lauleskellaan jonkin verran =) Poika osaa aika hyvin laulujen sanoja ulkoa ja lauleskelee niitä itsekseenkin =)
 
Moikka taas! Meillä poitsu 2v5kk ja käydään perhekerhossa ja perhekirkossa kerran kuussa. Perjantaina kun lapset siunattiin alttarilla, poika painoi pään alas ja laittoi kädet ristiin (katsoi joltain isommalta mallia) Oli tosi suloisen näköinen, pappi jäi siihen ihmettelemään vähäksi aikaa.
Poika käy nyt päiväkodissa 2-3 krt/vk klo 9-11.45. Poika tykkää kovasti, ei meinais pois lähteä. Aamulla katsoo siellä ikkunassa: sinne se mummi meni.
 
Meillä Artun kanssa lääkityksen suhteen helpompaa mut noi tuote valmistajat aiheuttaa ongelmia vaihtamalla aines osia tutuissa tuotteissa ja sitten poika on taas täys ihottumaa...ei kivaa ollenkaan.

Meillä ei ilta rukousta ole mutta pojat tykkää laulaa iltaisin jumalan kämmenellä ja sehän menee melkein rukouksesta...

Artulla on tullut paljon sanoja lisää:Ei,hip hip hurraa,mie,auto,kakka,potta ja vaippa...lauseita ei vielä tule vaikka on jo 2v6kk mut puheterapeutti ei nähnyt asiassa ongelmaa vaan sano et Artulla on sanojen muodostus hyvää ja eiköhän monisanaisia lauseita rupea pikkuhiljaa tulemaan ja et Arttu on ollu sen verran kovilla et tollanen sairastelun määräkin vaikuttaa puheeseen,mut en sit tiedä...meillä on vaan lapset hitaita oppii,äitiinsä tullu ;)
 
Meillä poika sai tänään melkoisen sotkun aikaan lastenhuoneeseen,kun oli pikkusiskon avustuksella levittänyt yli puolet leluista lattialle sekä siirrellyt sänkyjä,lasten pöydän ja yhden hyllyn melkein keskelle lattiaa :LOL: sekä kaikki neljä pöytään kuuluvaa tuolia oli hujan hajan kumossa lattialla..itse luin vaan lehteä kaikessa rauhassa :ashamed: kunnes havahduin hyllyn siirtämisen ääneen. Oli oikein valokuvattava se älytön tavara röykkiö ennenkuin alettiin pojan kanssa sitä siivoamaan =)

Ja nyt pikkumies on keksinyt piirretystä (tarkoitettu 3-vuotiaille) tappelu sanan ja käy äidin ja pikkusiskon kimppuun sanoen tappelu :/ Olen yrittänyt nyt kertoa ettei tappelu ole hauskaa ja se sattuu eikä kukaan tykkää tapella,mutta vielä ei ole kovin hyvin tehonnut. Oikein sai tänään illalla suuttuakkin,kun potki pikkusiskoa sitteristä käsin päähän :kieh: Toivottavasti tuo vaihe menee äkkiä ohi tai unohtuisi...onko kellään mitään hyviä ideoita tuon suhteen,vai olisko vaan niin kauan yritettävä kertoa ettei niin saa tehdä,kunnes menee perille?
 
tiipeli
Heissan!

Meillä ei lueta rukouksia. Ehkä sitten vähän myöhemmin. Nyt on iltasatu tärkeä ja laulut. Monesti katsellaan ikkunasta myös tähtiä, jos on selkeä sää. Tosin meillä usemmiten isännys nukuttaa, kun minä imetän vauvaa siihen aikaan kun Konstikas on menossa nukkumaan. Konsta muuten sanoi yks päivä, että menee isolla mustalla autolla töihin kouluun. Kysyin, että mitä teet siellä töissä. Vastasi, että opetan tyttöjä. Kysyin vielä, että mitä opetat tytöille, niin se vastasi, että piirtämistä. Vähänkö suloista! :heart: Miehen puolen suvussa onkin lähes kaikki miehet opettajia, että hyvinkin mahdollista, että vielä toteutuu.... Melkein joka päivä ajeleekin mopolla ympäri kotia ja kertoo menevänsä töihin. (ollaankohan me liikaa töissä?? minäkin juuri parhaillaan... :ashamed: ) Ja leikkii myös paljon muoviastioilla, tekee eri ruokia ja keittelee kahvia. Ulkona uusinta uutta on hakea naapurin poikaa ulos!

Oletteko miettineet joululahjoja??? Toys r usin (on kyllä tosi fiksu nimi lelukaupalla!!) uusi kuvasto tuli eilen, niin tuli mieleen, että mitähän sitä hommais... :eek:

Jaloansku: meillä oli jossain vaiheessa kans tappeluvaihe. Katto ikkunasta isompia poikia, jotka "tappeli" pihalla, meni sitten koiralle ehottamaan, että tapellaanko :LOL: Kova on poika painimaan ja nyrkkeilemään. Käyvät isin kanssa nyrkkeilemässä molemmat omiin säkkeihin ja sitten poika kattoo mallia myös potkuista. Välillä onkin semmoset potku-lyöntikuviot kun olkkarissa ilmaan potkii/lyö, että musta vyö jossain kamppailulajissa olis taattu. Sitä oon miettiny, et mitähän ne päiväkodissa sanoo, jos se on siellä nyrkkeilemässä, painimassa ja potkimassa..... :whistle:
 
Heipsan!Mahtuisko mukaan?
Tyttö 08/05 2v nlassa mitat olivat:92,2cm ja 14,425g
Vuodenvaihteessa oppi päiväkuivaks ja ei tullut taantumusta,vaikka pikkuveli syntyi 01/07.Yökuivaks oppi elokuussa.
Kovin auttelee kotitöissä ja veljen hoidossa.
Omaa tempperamenttisen luonteen.
 
Meillä ei ollut oikein kiva kerho kokemus kun siellä on yks äiti jolla poika 06/05 ja poika on nyt oppinut puhua pälpättää moni sanaisia lauseita ja loruja ja lauluja lasettaa tuosta vaan...hänen äitipä sitten päätti kysästä miulta et ollaanko ajateltu Arttua viedä lääkäriin että jos sillä on päässä vikaa kun ei puhu paljoa,vaan yksittäisiä sanoja...meinas itku tulla kun miusta toi ei nyt kovin kauniisti oltu sanottu...

Hänen poikansa ei ole kokenut samoja asioita mitä mein Arttu,paljoa sairastelua,kipuja,lääkkeitä...mut kai mein poika on vaan niin tyhmä ettei osaa vieläkään kunnolla puhua,kukaan lääkäri tai puheterapeutti ei ole ollut huolissaan tuosta puheesta mutta nyt se vaivaa miuta kun se toinen äiti noin sanoi...vaikka ei Artun velikään oppinut puhumaan kunnolla kun vasta kolme vuotiaana mutta hällä hidasti oppimista kalloleikkaus...en tiedä...vetää vähän mielen matalaks :headwall:

Joululahjoista oli puhetta...mie olen ekat ostanut kesäkuussa :ashamed: ja joulukortitkin jo kirjoitin...lahja lista on valmiina mitä kellekkin ostetaan ja mein pojat saa yhteiseksi lahjaksi näillä näkymin torninosturin jota toi isoveli on kuolannu jo kohta vuoden joka lehestä...ilkeet vanhemmat mut ajateltiin et nyt kumpikin osaa leikkiä sillä kunnolla ja jospa se säilyis ehjänä vähän pitenpään.

Mein Artun kasvukontrolli tulos oli:91cm ja 12.800g et paino on taas tippunu puolisen kiloa...kiitos ruokakokeilujen joita ei kyllä enää jatketa.

Tervetuloa sai73 ainahan tänne mukaan mahtuu.
 
tiipeli
Voi kun oli ilkeästi toinen äiti sanonut äitee2:lle :hug: eipä tainnut ymmärtää, että puheenkehitys on yksilöllistä ja ei ole ollenkaan harvinaista, että "vasta" kolmen...neljän ikävuoden kohilla puhe "selkiytyy". Kyllä sitä oppimista tapahtuu varmasti jo aiemmin, vaikkei sanoja käytäkään. Niitä ymmärtää ja sitten kun alkaa puhumaan, saattaakin käyttää kerralla paljon eri sanoja ja pitkiäkin lauseita. Päiväkodissa työskennelleenä voi sanoa, että vasta neljän vuoden jälkeen aletaan miettimään puheterapeuttia, jos vielä silloinkaan. Saatetaan alkuun harjotella päikkärissä puhumista, vaikeita sanoja, lauseita, loruja, lauluja....

Tervetuloa mukaan sai73, ollaankin "tuttuja" toisesta pinosta. :)
 
Tiipeli Kiitoksia...pojalla tulee yksittäisiä sanoja ja osa selkeesti ja osa vähemmän selkeesti mutta kuten tuossa sanoit niin jokaisen puheenkehitys on yksilöllistä...voin siis huokaista helpotuksesta ettei lapsemme ole mitenkään hidas aivotoimiltaan =)
 
Täältä myös :hug: äitee2:lle. Kylläpä tosiaan oli rumasti sanottu. Ja tosiaan niinku tiipeli sanoi, niin ei vielä ole syytäkään huolestua, vaan tuolla kolmen vuoden tienoilla vasta monilla lapsilla puhe tulee kunnolla mukaan kuvioihin. Ja jatkakaa vaan siellä kerhossa käymistä, siellä saa hyvää esimerkkiä niiltä lapsilta, jotka jo puhuu, ja saattaa ihan yhtäkkiä alkaa teilläkin pälinä.

Näin nimittäin kävi meidän ukolla, kun tarhan alotti helmikuussa, niin oppi puhumaan, sitä ennen osas sanoa, suunnilleen äiti, koira, auto. Ja nyt 2-v.neuvolassa sai terkalta jo kehuja puheesta ja sanavarastosta, että niin ne lapset kehittyy nopeesti :).

Mä täällä sairaslomailen, ollu tänään eka ok päivä, koko viikonlopun olin lähes 39 kuumeessa (ja tietty oli työvkonloppu, että se niistä lisistä ), onnex Mikael oli maalla ni sain nukkua. Kiva kun saa nykyään jo hetken koneella rauhassa pyörähtää, Mikael tuolla pikkukakkosta kattelee :D .
 
.hänen äitipä sitten päätti kysästä miulta et ollaanko ajateltu Arttua viedä lääkäriin että jos sillä on päässä vikaa kun ei puhu paljoa,vaan yksittäisiä sanoja...meinas itku tulla kun miusta toi ei nyt kovin kauniisti oltu sanottu...
Todella törkeästi sanottu sanon minä!! Vaikka meillä puhutaan paljon ja lauseitakin ihan kunnolla,niin ei tulisi koskaan mieleen sanoa tuollaista koska eiväthän kaikki opi samoja asioita samaan aikaan. Tiedän muutamia vanhempiakin lapsia jotka eivät puhu yhtä hyvin kuin meidän,niin en ole silti pitänyt niitä "pää vikaisina".

Meillä pikkusisko nousi pari päivää sitten tukea vasten jaloilleen ja nyt odotan jännityksellä,koska alkaa useammin kokeilla seisomaan nousemista =) Polvilleen kyllä helposti noustaan ja mitä tukea vasten vain ja äiti sanankin olen muutaman kerran saanut jo kuulla.
 

Yhteistyössä