2005 Syntyneet lapsoset

Äitee2 :hug: eiköhän kaikki ole kunnossa, hyvä kuitenkin, että tutkitaan kaikki tarkaan. Voimia!

Mimmikaroliina paranemisia teidän pikkumiehelle! Meillä on pojalle vakuutus, mutta kieltämättä tulee usein käytyä terv.keskuksessa. Varsinkin, jos on pelkkää kuumetta ja flunssaa. Jos on jotain muuta, niin sitten ollaan käyty Mehiläisessä.

Meillä jatkuu kotona taas tää, ettei poika kerro, kun on pissa-/kakkahätä. Mummulla eilen kun oltiin, siellä hienosti sanoi mummulle "äkkiä potalle, pissa!" ja kun kotiin tultiin, niin loronloronloron jalkoja pitkin :kieh: Ei PITÄIS luovuttaa, mutta oikeasti kohta laitan kyllä vaipat takaisin jalkaan...

Onkos teidän lapsukaiset kovia saunomaan? Meillä poika tykkää saunoa, on omat löylykiulut ja -kauhatkin.
 
Äitee2 toivottavasti kaikki on kunnossa!
Hilbert auttaisko tarrat palkinnoksi kun käy potalla eikä tee housuun?
Meillä asuisi saunassa ja pitäisi saada saunan päälle aina makkaraa iltapalaksi=)
Meillä kävi tuuri,että saatiin vakuutus vaikka keskosena syntyi. Pippelin esinahka hivenen ahdas se on pois suljettu vakuutuksen piiristä.
 
Meillä tykätään kovasti saunoa, ite haluais heittää vettä kiukaalle.HErneet vetää nenään jos ei saa :headwall:

Täällä tykkää kattoa pikku traktoria, tomi traktoria, pingua...Aina pitäs olla joku noista pyörimässä...

 
Heips! Täällä olis yks 04/05 syntynyt kiva pojanvesseli. Asustelee maalla täällä mummin ja papan kanssa. Olen 45v ja perheessä on myös 19v poika, yksi lapsi asuu jo pois kotoa.
Pikku mies tykkää koneista, autoista, traktoreista, kirjoista, piirretyistä. Hän oppi kesällä käymään pissillä ulkona, joskus pönttöön jakkaralla seisten. Kakit tulee vielä vaippaan tai lattialle. Tuttia hän imee vielä nukahtaessaan. ei nuku vielä omassa huoneessa, omassa sängyssä kylläkin.
Poika juttelee jo aika paljon, välillä pelleilee ja puhuu leikkipuhelimeen siansaksaa.
Ollaan kahden kotona vielä vuoden. Perhekerhossa ja muskarissa ollaan käyty, syksyllä vaihdetaan muskari jumppakerhoon.
Kivaa on välillä käydä netissä, naapureissa kun ei oikein ole lapsiperheitä.
 

Heipähei :wave: !

Vieläkö mukaan mahtuu?
Meillä 17.2.05 syntynyt ihanainen Ronja prinsessa. Perheeseen kuuluu myös iso sisko Pinja 14.6.03 ja pikku veli Kasperi 5.6.07. Eli kiirettä riittää 4v uhman ja 2v uhman ja vauvan kanssa :D .

Meidän neiti on tosi puhelias. 2v neuvolassa täti sanoi että jos ei tietäisi ikää niin pitäisi kolme vuotiaana kun puhuu niin paljon ja selvästi. Vaippaa ei enää käytetä (jäi pois kokonaan noin n 1 1/2kk sitten) mut joskus sattuu vahinkoja.

Tomera emäntä on muutenkin tyty ja ei todellakaan anna helposti periksi. Välillä kyllä on koko perhe helisemässä kun tyty pistää tuulemaan. Osaa kyllä olla ihana prinsessakin ja tosi paljon haluaa auttaa pikku veljen hoidossa.

Mut nyt lapsi lauma kutsuu! Mukavaa viikon alkua kaikille!
 
Tervehdys! :wave:
Meillä 07/05 syntynyt poika ja toisen lapsen LA ois 31.3.2008.

Sanoja tulee aika paljon, mutta ei lauseita. Hyvin tempperamenttinen tapaus, ja aika paha uhma päällä... :headwall: Toisinaan tuntuu itellä järki lähtevän, kun mikään ei ole hyvä.

Potalla ollaan yritetty käydä, mut poikaa ei tunnu lainkaan kiinnostavan tämä touhu. Ollaankin nyt pidetty hieman taukoa ko. asiasta.

Omassa huoneessa nukkuu jatkiksessa, tosin joskus aamuöistä tulee meidän viereen.

Terveenä on ollut lukuunottamatta muutamaa nuhaa, mut lääkärissä ei olla käyty koskaan.

Kotona on mitattu n. 90 cm ja 12,5 kg. Neuvola on kahden viikon päästä, sitten nähdään kunnon mittaukset.

Sauna on todella pop. Jos ei muuta keksitä sadepäivinä niin lämmitämme saunan niin johan on tekemistä.

Tässäpä aluksi meidän kuulumisia! :wave:
 
Polilla käytiin lisätutkimuksissa ja tekivät ne ultrat ja kaikki oli ok =)

Verikokeitten tuloksia odotellaan vielä keskiviikkoon asti jolloin selviää maksa-arvot mutta rakenteeltaan maksa oli kunnossa,kylläpä helpotti mieltä.

Meilläkin pojalla vaippa nyt päivisin pois kun maha on hyvässä kunnossa et potalle kyllä kerkee ajoissa ja pissin tekee seisoviltaan pönttöön korokkeen kanssa,kattoo veljestä mallia.Painokin oli pojalla noussu hyvin, nyt 12kg ja 87cm et kun maha kunnossa ja ruoka maistuu niin kasvukin kiihtyy.
 

Täällä keskustelevat:

Riquli ja pikku-neiti 02/05
Tirppis ja pikku-neiti 02/05
Hilbert ja pikku-mies 05/05
Poikienäiti ja pikku-mies 11/05
Myymä ja pikku-neiti 04/05
Tipunen ja pikku-mies 07/05
Lillmam ja pikku-neiti 07/05
Mimmikaroliina ja pikku-mies 02/05
Äitee2 ja pikku-mies 03/05
Venla-05 ja pikku-neiti 01/05
Pinokkio ja pikku-neiti 05/05
Meirami ja pikku-mies 03/05
Äiti22w ja pikku-mies 03/05
Tiipeli ja pikku-mies 07/05
Sonja74 ja pikku-mies 02/05
Vuokko43 ja pikku-mies 05/05
Leniah ja pikku-mies 10/05
Putte ja pikku-mies 04/05
Hepotyty ja pikku-neiti 02/05
Huvikummun Vääpeli ja pikku-mies 07/05


Moikka kaikille uusille :wave: !

Putte: Mekin olemme käyneet muskarissa ja avoimessa pk:ssa. Kovasti odotetaan että muskari taas alkaisi, neiti kävisi siellä vaikka joka päivä :) .
 
Ja kuivana pysyi. Pikkumies siis =) Toukokuun lopusta päiväkuiva ja nyt jätettiin pois yövaippa. Hetki vielä kerätään tarroja jääkaapin oveen ja sitten hän saa sen peräkärryn polkutraktorin perään =) Mukavaa päivää kaikille!
 
Poika ollut kohta viikon päivät flunssassa ja eilen illalla nousi kuume. Ei onneksi korkea, vain 38. Tänään oli mummilla hoidossa ja huomenna itse loikoilen pojan kanssa kotona :snotty:
En tiedä kuinka käy, kun nyt kehun, mutta meillä ollaan oltu jo kolme päivää ilman vaippaa ja ilman vahinkoa!!! Eli poika on joka kerta sanonut "äkkiä äkkiä, potalle, pisu tulee!" Toivottavasti näin jatkuukin (yleensä kun jostain mainittee, niin sitten heti menee päinvastoin..)! Ostettiin oikein uusi Autot-tarrakirja ja -tarroja, joita sitten aina saa, kun potalla käy. Ehkä se tästä =)
 
hilbert:Hyvä idea tuo tarra juttu,taidan itekkin kokeilla.Meillä poika käy potalla mutta toisinaan ei sitten suostu istumaan kuin 2sekuntia..Jospa tuo tarra sitten motivoisi.
Pientä flunssaa oli viime viikolla mutta onneksi nyt helpottaa.
Ite oon suunnitellu opiskeluja/töitä.Täällä vaan kaikki maholliset virastot kiinni,maanantaina aukeevat että pääsis työkkäriin kyseleemään hiukan noita tuki-juttuja. Helmikuussa alotin merkonomin opinnot ja samalla jatkoin lukio opintoja mitkä jäi kesken peruskoulun jälkeen. Mutta mielelläään jatkasin nyt sitten oppisopimuksella,jos sellanen paikka löytys.
Meillä poika tykkää muumeista ja puuha-petestä,kattoo dvd:ltä ja kirjoja tykkää selailla,kauheesti ei malta kuunnella jos alan lukemaan.
Äitee2:toivottavasti kaikki ok teiän pojalla verikokeissa. Meillä oli rota-viruksen jälkeen pojan maksa-arvot korkeella mutta laskivat siitä sitten normaaleiksi,ultrassa ei ollut mitään.
 
Meillä on Pihla-tyttönen 02/2005 syntynyt ja kovin touhukas 2,5v on! Puhetta piisaa, tosin ei kerhossa puhu mitään kerhotäteille ;) Pihlan lempipuuhia ovat kirjojen katselu ja lukeminen, legoilla rakentelu, kaikenlainen piirtely ja askartelu (kuvataidekerhossa käy 2 kertaa viikossa), uiminen ja saunominen. Pikkusisko Aili on 10kk (09/2006) ja hänen kanssaan leikit myös sujuvat. Tosin välillä tuo siskosten välinen rakkaus on aika rajua! Päiväkuivaksi oppi toukokuussa, itse ei halunnut silloin enää vaippaa laittaa ja yllätyksenä pottailu lähti sujumaan aika pian. Yövaippa vielä on. Alle 2v iässä sairasteli enemmän (oli pph hoidossa), korvatulehduskierre loppui kuin seinään ennen 2v synttäriä ilman putkitusta. Itse syö jos on kova nälkä ja ruoka mieluista. Juominen on ollut aina ongelma (myös pikkusiskon kanssa samaa ongelmaa), maitoa tai muutakaan juomaa ei mene paljoa. Mutta ruokaa syö ihan hyvin, lemppareita tietty perinteisesti ;) nakit ja ranskikset. 2v neuvolassa 86cm ja 11750g. Nyt juuri mittasin kotimitalla että olis noin 90cm pitkä. Uhmaa ei ole vielä ollut ainakaan pahasti, välillä tulee känkkäränkkäpäiviä tosin.
 
Pojalla verikoe tulokset normaalit ja syytä kellertävyyteen ei tiedetä mutta lääkäri epäili jotta olis johtunu pitkittyneestä ripulista n.3viikkoa joka taas johtui ruokavalio muutoksista,pojalla siis maito- ja vilja-allergia ja noita silloin kokeiltiin ja kun eivät sopineet niin jätettiin pois joten kaiketi toi ripuli oli jotain suolen puhdistusta.
Poika rupes taas potalla ja menee sinne itekkiin sitten vaan huutelee hyh hyytä kun kakka on potassa jotta ossaan mennä pyyhkiin,pissin rupes eilen tekee pöntölle korokkeen kanssa kun veikkakin niin tekee,miulle ihan sama mihin tekee kunhan ite haluaa tehä muuhunkin kun vaippaan.
 
Pojalta on viikon jo ollut tutti pois. Parina iltana huusi kurkku suorana nukkumaan mennessä, sitten kapistus unohtui. Sormet kyllä tuntuvat suuhun menevän, katsotaan tilannetta. Lauseita on alkanut puheessa tulla ja lempilause on: äiti, tule tänne :D Ja usein kysyy miksi tai missä... Pottailu on nyt hiukan hankalaa mutta kai se tästä lähtee.
 

MOI :wave: !!!

Käytiin pika loma reissulla. Oltiin yksi yö kesämökillä ja kyllä oli kivaa. Tytöille yllätyksen mentiin junalla kun ei ole vielä meidän lapset ennen junassa olleet! Isi ja vaavi meni autolla. Kyllä oli tyttöjen ilmeet ihanat kun juna-asemalle ajettiin ja kerrottiin että me tytöt mennäänkin junalla! Ulkona ei paljon oltu kun meidän ihanainen kaksi vuotiaamme pelkää itikoita... Ja niitähän saaressa riittää...! Onneksi sisällä oli kiva leikiä ja aamulla oli hyvä -ja vähä itikkainen- ilma että saatiin jotain iloa reissusta irti!

Ihana nimi tuo PIHLA. Se oli tälle meidänkin uhmakkaalle tytöllemme ehdolla mut ois ollu kuitenkin liian samanlainen nimi kuin esikolla (Pinja) että ei sitä sitten käytetty...

Kylläpä vähän on alkanut tympäistä kun neiti ei olevinaan osaa käydä potalla. Juoksee kyllä nopeasti vessaan hädän tullessa mut sit alkaa kuulumaan huuto että en saa housuja alas (vaikka kyllä todellakin saa) ja joskus sit pissaa housuun.... Luulen kyllä et kyse on vaan jonkin sortin mustasukkaisuudesta ja toivon että menee pian ohi. Ei se vessan lattian pesu niin kivaa ole!
Mut nyt meen nauttimaan rauhasta kun lapset nukkuu ja isukki on siskonsa lapsia vahtimassa.
ÖITÄ!
 
Täällä ilmoittautuu yksi kovassa uhmassa olevan tytön äiti :wave:
Eli esikoinen syntynyt 3/2005 ( 9.3.2005 ) ja toinen tytär meille syntyi 14.4.2007

Nyt pikaisesti ilmottaudun joukkoon ja luen myöhemmin kaikki jutut jotta pääsen kommentoimaan myös :wave:
 
Meiltäkin löytyy yksi kaksivuotias (toukokuu -05). isosisko on 5v. Ei ole vaippoja enää. yökuiva on ollut jo jonkin aikaa mut kesällä on ruvennut pissaan yölläkin. hommasin kerrossängyn. isosisko nukkui yläpetissä pari yötä tosi hyvin ja sit rupes vonkaan äitin viereen mut tää pieni, nukutan hänet vieressä maaten ja sit hän nukkuukin aamuun asti paitsi jos herää yöllä siihen et on pisu päässyt. puhua päläpättää jo tosi hyvin. Nyt ei ole voimakasta uhmaa päällä. jonkun verran tietty kiukkuaa kun ei joka asiaa saa itse tehdä mut ei niin pahasti ku joku aika sitten. todella helppohoitoinen ja hyväruokainen neitokainen. ruoka allergioita oli kananmuna, tomaatti, kala, suklaa joista suklaa ja kala on jäänyt pois ja ketsuppia voi syödä mut ei tomaattia. ja ehkä uutena allergiana mansikka. tyttö on isokokoinen ja hyvin kehittynyt, kaks vuotis neuvolas pituus 94,9 ja paino 17,5. monet luulevat 3-vuotiaaksi. en jaksanut tänään lukea muiden kirjoituksia mut lueskelen myöhemmin.
 

Täällä keskustelevat:

Riquli ja pikku-neiti 02/05
Tirppis ja pikku-neiti 02/05
Hilbert ja pikku-mies 05/05
Poikienäiti ja pikku-mies 11/05
Myymä ja pikku-neiti 04/05
Tipunen ja pikku-mies 07/05
Lillmam ja pikku-neiti 07/05
Mimmikaroliina ja pikku-mies 02/05
Äitee2 ja pikku-mies 03/05
Venla-05 ja pikku-neiti 01/05
Pinokkio ja pikku-neiti 05/05
Meirami ja pikku-mies 03/05
Äiti22w ja pikku-mies 03/05
Tiipeli ja pikku-mies 07/05
Sonja74 ja pikku-mies 02/05
Vuokko43 ja pikku-mies 05/05
Leniah ja pikku-mies 10/05
Putte ja pikku-mies 04/05
Hepotyty ja pikku-neiti 02/05
Huvikummun Vääpeli ja pikku-mies 07/05
Pihlanmamma ja pikku-neiti 02/05
Blue Rush ja pikku-neiti 03/05
Akkavalta ja pikku-neiti 05/05


:wave:
 
Moi!

Täällä 05/05 pojan ja 04/07 tytön äiti liittyisi mukaan, jos mahdollista. En ehtinyt ihan kaikkia juttuja lukea, mutta mukavaa keskustelua oli itsellekin ajankohtaisista asioista.

Meillä poika on n. 13 kiloinen, pituutta sellainen 92 senttiä. Uhma on täälläkin alkamassa, päiväunille meno on tällä hetkellä se kovin taistelun aihe samoin kuin sisälle meno, jos ulkona ollaan leikkimässä.

Potalle on alettu treenailla, nyt on tosin vähän takapakkia. En ole pystynyt jättämään vaippoja vielä pois, ei selvästi vielä kiinnosta pottailuhommat. Tällä viikolla on kotona jätetty vaipat pois, mutta valitettevasti on ollut sellaisia menoja (pankkipalavereita yms.), että sinne on ollut pakko laittaa vaipat. Ilmoittaa heti kun pissi lähtee tulemaan, että pissi tuli, mutta ei vielä ehdi sanoa sitä ennen. Muutaman kerran on ehditty potalle, kun on kertonut pissahädästä ja kerran kakkahädästä. Mutta pikkuhiljaa, en hirveästi halua patistaa. Oishan se ihanaa saada vaipat pois kun on kaksi vaippaikäistä tällä hetkellä. Meillä on ollut myös käytössä tuo pottatarra-systeemi. Meillä on vessan seinällä iso kartonki, johon saa 1 tarran pissasta ja 2 tarraa kakasta. Aluksi oli hitti, mutta nyt ei enää itse halua tarroja vaikka on pissat tehnytkin. Ajattelin ottaa seuraavaksi toisen puolen taulusta käyttöön ja antaa aina jotain, vaikka keksin, kun on tietyn määrän saanut tarroja. Olen yrittänyt miettiä jotain edullista ja kivaa ei-syötävää palkintoa, mutta en ole keksinyt. Ideoita?

Oma pukeminen ja riisuminen on nyt alkanut vähän kiinnostaa ja onnistuakin, eilen puki sekä vaipat että yökkärit ihan itse ja oli tosi innoissaan. Joskus taas ei huvita yhtään tai yrittää, mutta hermostuu kun ei onnistu. Kengät saa jo jalkaan itse, tosin väärissä jaloissahan ne aina on. Mitenkä ne meneekin aina just väärinpäin :LOL:

Tutti jäi pois vuodenvaihteessa eli 1 v 7 kk iässä, koska tiesin, että toinen tutteilija oli jo tulossa, ja siitä oli päästävä eroon. Poika nukkuu toistaiseksi omassa sängyssään meidän huoneessa, mutta saa oman huoneen kunhan muutetaan.

Todella taitava puhuja on tämä meidän kaveri, yli kuuden sanan lauseita tulee jo ihan sujuvasti. Puhe on niin selvää, että muutkin ymmärtää kuin vanhemmat.

No mutta tässä kai tärkeimmät tällä kertaa, toivottavasti mahdun vielä mukaan. Niin ja terve tutut; pihlanmamma ja hepotyty ainakin olivat ennestään tuttuja :)
 
Heippatirallaa..Mä teitä huhuilin tuolla taaperoiden puolella, ei niinku käynyt mielen vieressäkään et täällähän sitä ollaan :ashamed: ´

Meillä poitsu syntyi 09/05, Vilinää ja vilskettä riittää aamusta iltaan.
Sanoja tulee jonkun verran, ei ihan täydellisiä mutta yritys on kuitenkin kova. Kuivana ollaan oltu kuukauden verran , yöllä vaippa.
Innokas poika siivoileen, äitin oma apulainen :heart: Mies kun jättää roskan johonkin niin on poika sitä heti viemässä..
 

Yhteistyössä