IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

millionnea
Hei naiset. Täällä taustalla teidän juttuja lueskelen ja peukut ja varpaat pystyssä odottelen plussauutisia!

Koska nyt odotellaan miehen siittiöiden toivottua paranemista niin itsekin ajattelin kokeilla jotain. Tilasin Donaferty-valmistetta. Sisältää siis myo-inositolia ja d-chiro-inositolia. Onko kukaan muu käyttänyt ko tai vastaavia valmisteita. Auttaa kuulemma pcos:ään sekä lyhentää kiertoa yms parantaa munasolijen laatua. No mene ja tiedä, mut eipä tää huonommaksikaan voi mennä :(
 
lullaby
Alkioluokituksista.. juu, Taysissa juuri ja myös Ovumiassa on ollu tää että alle blastoikäsillä paras on 3,5 pistettä, ja mulla heikoimmat on ollu 0,5. Nämä rupuimmat tosin usein hyytyneet joi alkutekijöissään. Blastoissa sen sijaan tulee luokittelussa ensin sen kehitysvaihe 1-5 tai 6 (en oo varma mikä on isoin luku..mulla ollu 4) Ja sit sisä- ja ulkosolumassojen luokitukset A-D. Eli paras on AA ja heikko D (ei edes näy ulkosolumassaa, mitä luokitella). 2BC on heikoin mikä mulle on siirretty (ja nega). Kyllä niistä hitaistakin voi tulla yllätyksiä, mulla 4. hoidon ainoa pakastettu oli niin hidas että sain ensin jo tiedon että mitään ei menny pakkaseen, ja oli lähes päätyny roskiin "pysähtyneenä", kunnes olikin yhtäkkiä 6. päivänä ryöpsähtäny hienoks 3AB blastoks! Tästä sitten tuli poika joka täyttää keväämmällä 3v :) Huvittavaa kyllä, osin toki uhmasta johtuvaa, mut on vieläkin vähä sellanen että ensin jumpittelee ja haraa vastaan jotain tekemistä enneku viime tingassa sit suostuu siihen :D jos nyt alkioajan "käytöksestä" jotain tulevasta luonteesta voi päätellä..

@millionnea, olen myös kokeillu inositolia, ja oon käsittäny että just pco:n kans siitä vois olla eniten hyötyä. Kaikkee kannattaa kokeilla!
 
Lallastiina
@Milli-34 Mulle lääkäri sanoi ettei ole väliä, mihin aikaan gonapeptylin pistää.

@millionnea Mulle suositeltiin (ennen hoitojen aloittamista) tuota myo-inositolia vaikkei mulla PCOSia olekaan, ja kyllä sillä ainakiin menkkoja edeltävä tuhruttelu hiukan lyheni, ja kaikki kolme raskautta alkoi sen aloittamisen jälkeen - sattumaako vaiko ei, en tiedä. Ekassa IVF-kierrossakin sitä otin, tässä toisessa en, kun lääkäri oli sitä mieltä, ettei siitä ole mulle hyötyä.

@daim1 Joo viime kesänä samanmerkkinen (ulkomainen) testi alkoi näyttää arvailuhaamua jo dpo10 eli on kyllä herkkä testi. Tänäänkin haamuilee. Tein vertailun vuoksi PC:n ja se näytti aikas blankolta. Onkohan mulla siis liian herkät testit käytössä :rolleyes:?
 
Haaveilija91
Muistaako kukaan onko Naikkari yleensä suljettu kesä- vai heinäkuussa? En muistanut kysyä kun soittivat aamulla. Mun pidettävä siis yksi välikierto ennen uuden IVF:n ja alkiodiagnostiikan aloittamista. Eli maaliskuussa alkaa stimulaatiot. Sanoivat, että ovat tänä kesänä poikkeuksellisesti pari kuukautta suljettuna kesäsulun yhteydessä, koska IVF osasto muuttaa kuulemma toisiin tiloihin tilanpuutteen vuoksi.
 
Taigariina
Huomenta.
Tänään testipäivä. Ja yllättäen testi näyttikin nyt aamulla että sitä ollaan raskaana   :love::love:
Olin ihan varma vielä eilen jotta sieltä ne menkat taas tulee kun oli tuntemukset sellaisia. Testiin kuitenkin tuli kaksi viiva jo alle minuutissa eli heti. Im so happy :love:
Pitänee tässä päivän aikana soittaa klinikalle ja tonne sairaalaan tietoja. Kai ne verikokeetki haluaa ottaa jne :)
 
millionnea
Käytiin viime viikolla Tyksissä vielä 2icsin 'jälkitarkastuksessa'. Tuntu niin typerältä istua siel lääkärin juttusil kun kaiken minkä kertoi olisi voinut kirjoittaa esim omakantaan. Mitään selvää syytä ei ole miksi munasolut eivät hedelmöittyneet. Eikä ole siis resursseja meitä enää julkisella hoitaa. Näitä lauseita jouduin odottamaan lähes 2kk.

No koska tapana ei ole luovuttaa ennekuin viimenenkin kivi on käännetty niin nyt odotellaan hoitoon yksityiselle. Pitäis vain päättää et lähdetäänkö pyörään jo tästä kierrosta (menkat alkaa todnäk ihan näillä päivillä) vai odotetaanko maaliskuun kiertoon. Miehellä kova polte jo on mut itse hiukka vielä himmailen. Mies siis lähtee 8viikon työreissuun eli jos tästä kierrosta hoito alkais niin joutuis tuleen kotiin välissä - ja mun suunnitelma kun oli lähteä hänen luokseen lämpöseen viikoks :) kattoo nyt kumman pää kääntyy <3

Toi myo-inositol ja vhh ruokavalio on jotenkin tasannut mun hormonitoimintaa. Yleensä käyn aika kierroksilla ennen ovulaatiota ja sit taas ennen menkkoja tahdon vain tap_paa kaikki. Nyt ollut jotenkin tasaisen tylsä kuukausi takana :D

Ihania plussauutisia @Taigariina
 
daim1
@millionnea voin vaan kuvitella miltä on tuntunut tuo käynti. Kysyttiinkö teiltä muuten mitään, että miten olette jaksaneet ja tarvitsetteko jotain tukea hoitojen päättyessä? Mulle jäi ainakin vähän sellainen tyhjä fiilis, kun julkisen hoidot loppuivat - tässä nämä ja näin kävi. Ainoa lohdutuslause oli se, että "toisilla saattaa yksityiselle siirtymisen jälkeen tärpätä heti". Mun mielestä tuo julkisen hoitojen päättyminenkin on sen verran iso asia, että sen jälkeen olisi hyvä päästä keskutelemaan siitä miten elämä jatkuu. Toki resursseja sekin vaatii, mutta meille ei edes puhuttu tällaisesta, vaikka vuoteemme mahtui mm. musertava varhaisultra ja sitä seurannut rankka lääkkeellinen tyhjennys.

Joko teillä on yksityinen valittuna ja olisiko suunnitelma teitä varten jo selvä? :) Viikko lämpimässä tekee varmasti hyvää tämän keskellä.
 
millionnea
@daim1 me mentiin jo joulukuussa felitakseen turkuun. siellä oli todella hyvä lääkäri vastassa. Miehen siittiöt ovat surkeat. Joten nyt 3kk vähintään hän syö vitamiineja ja tota inositolia myös ja testosteronia, vaikka tuo arvo olikin hyvä. Ja nyt sit maalis/huhtikuussa kokeillaan viel kerran icsiä. Jos ei sekään onnistu niin lulen et sit on vain pakko luovuttaa. Me ei ikinä päästy edes siirtoon koska munasolut ei hedelmöittyneet. saatiin mulle resepti jo silloin joulukuussa joten sain lääkkeet kelakorvauksen piikkin kun omavastuu oli mennyt yli toises icsis jo. olihan se mukava hakea lääkkeet hintaan 5€ kun hintaa oli oikeasti 1500€!
 
kirsillevauva
@Taigariina onnea, ihan mahtava juttu :)

@millionnea, vopisitteko mennä kuitenkin suunnittelukäynnille? Voi olla, että hoito on vähän erilaista kuin julkisella, niin saisitte tietoa?

Nyt stressaan sitä, etti ole ollut raskausoireita kahteen päivään. Milloin han tää hermoilu lakkaa...?

Kirsi ja pikkuinen 4+6
 
Milli-34
@millionnea haluan luoda sinulle uskoa seuraavaan hoitoon tässä solujen hedelmöittymisasiassa. Meidän lapsettomuuden syy ilmeisesti selittämätön, mutta ensimmäisessä hoidossa kävi niin, että vain yksi kuudesta solusta hedelmöittyi ja kyseessä oli icsi.. olin kauhuissani, yksi kuudesta?! Tästä ainokaisesta lähti kuitenkin raskaus käyntiin, mutta päättyi kkm viikolla 7+.
Nyt käynnissä olevassa toisessa hoidossa miehen näytteessä oli täysin odottamatta siittiöitä huomattavasti alle viiterajojen, mutta kappas, niin vain 4/6 hedelmöittyi nyt täysin normaalisti, en meinannut uskoa todeksi(y) (Ensimmäisessä hoidossa tulos siis oli loistava siittiöiden osalta, mutta pitkä lapsettomuus, niin tehtiin silti icsi.)
Haluankin luoda sinulle tsemppiä, että hedelmöittyminen voi todella vaihdella huimastikin eri hoitokierroksella.. positiivisella mielellä yksityisellä puolella alkavaan hoitoon:)
 
millionnea
@kirsillevauva juu, käytiin jo joulukuussa yksityisellä arviokäynnillä, eikä lääkäri nähnyt mitään syytä miksei viel yritettäis. Koska tarkkaan ei voida sanoa onko siittiöissä vikaa vai munasoluissa niin nyt yritetään parannella kumpiakin 3kk.

Ja onnea sinullekin plussasta. Mulla on yksi lapsi ennestään. Ainoa raskausoire oli joskus rv10-13 etten pystynyt juomaan kahvia kun haisi pahalle. alkuraskaudesta ei mitään oireita.

@Milli-34 meillä kumpikin icsi julkisella päättyi 0 tilanteeseen. ei mitään tapahtumia maljalla. musertavaa. Mutta en halua luovuttaa vielä, totta se. Miehen siittiöt ovat todella huonossa kunnossa. Mulla munasoluja kuulemma riittää mut niitäkin ollaan saatu lyhyellä kaavalla 2kypsää ja pitkälä neljä muistaakseni. julkisella huonosti kyl mitään uutta kokeilevat, mutta toivotaan et tää terveysbuustaus ja uudet lääkket auttais.

@Taigariina toi yksityisen lääkäri sen jälkihoidon periaatteessa hoiti. sai sille puhua vapaasti fiiliksistä ja oli todella lämminhenkinen tyyppi. oli aikaa ja tuntu et haluaa auttaa. julkisella kyl hoitojen aikana kysyttiin kovasti ain et miltä tuntuu yms mut kun hoidot loppu niin ketään ei enää kiinnostanut. tuli vain omakantaan ja kaikuun et hoitoja ei jatketa. ilman mitään selitystä... jäi kyl niin tyhjä olo.
 
Viimeksi muokattu:
Taigariina
Kiitos vaikea uskoa todeksi tätä ku olin ihan varma että ne menkat alkaa. :love:
Rankkaa tuo kun julkisella ei ole kun tuo muutama hoitokerta koittaa. Tokihan on yksityinenkin mutta se maksaa (n)
Kohta soittelen klinikalle ja sairaalaan ni kuulee miten nyt tästä etiäppäin hommat menee, tuleeko verikokeet tms nyt ku ei ole ollu mitään puhetta.
 
daim1
@millionnea ollaan sitten samassa paikkaa hoidossa :) oon kyllä tykännyt ja tosiaan lääkärit ja hoitajat kaikki tosi ihania. Ja ovat ihan noilla peruskäynneillä aina kyselleet fiiliksiä ja tarjonneet myös keskusteluapua, jos sellainen olo tulee. Toivottavasti nuo ruokavaliomuutokset ja lääkitykset toisivat teille nyt vihdoinkin parempia tuloksia :)
 
WishingUponAStar
Onnea plussanneille <3.
Täällä on menty 1.passia kohti, käytössä minulla Estradot-laastarit. Tänään kp13 ultra ja hieman sekavat tunnelmat. Limistä halutaan kasvattaa paksummaksi, oli ensimmäinen arvio. Sitten lähdettiin etsimään munasarjoja, jotka minulla aina ovat "ei niin helposti löydettävät". Oikea ok, mutta nyt löytyikin 14mm folli vasemmasta! Lääkäri alkoi laskeskella, koska minun punktio oli, ja tuoresiirto joulukuussa, ja voisiko olla "pysähtynyt". Vai jatkaako kasvua. Näin ollen ylihuomenna uudestaan ultraan, nyyh. Tänään heti aloitin lääkärin määräyksestä Estrofem-tabletit 2*vrk (laastarin lisäksi siis). Ja perjantaina tsekataan, samoin ensi viikon alussa. Onko jollain kokemusta vastaavasta? Tämä lääkkeellinen suunniteltu pas siis saattoi mennä mönkään tähän kiertoon, jos tuo folli tuolla munasarjassa kasvaa normaalisti... lääkkeistä huolimatta - tulee ihan absurdi olo, ihan kuin keho vaan naurais näille lääkkeille ja yrityksille. Huoh.
Ja reilun puolen vuoden saldo näitä lääkkeiden syömistä on kiloja tehnyt minulle noin 5-6...enkä todellakaan ole syönyt normaalia enempää / liikkunut vähempää (paitsi punktio jälkeen tietenkin olin viikon rauhaksiin). Aloitin vhh kuurin viikonloppuna, ei siitä ainakaan haittaa pitäisi olla, että sokerit ja leipä/ vehnätuotteet alas. Karkkeja en juurikaan muutenkaan syö, joskus pullaa tms. Niin pahin minulle on tuo leivän poisjäänti. (Rakastan nimittäin ruisleipää :D).
Tämmöinen avautuminen täältä, anteeksi - en osannut odottaa tämän päivän käynnistä tällaista, mutta elämä on. Ja kai ne 2 hyvää blastoa siellä odottelee pakkasessa, toivottavasti.
 
  • Tykkää
Reactions: millionnea
Lallastiina
@Taigariina Paljon onnea plussasta :love:!

@daim1 ja @millionnea Kappas, meidänkin hoidot on olleet Turun Felicitaksessa :).
@WishingUponAStar No voi harmi jos se kroppa tekee mitä huvittaa lääkkeistä huolimatta. Toivottavasti ei se siirto kauheasti viivästyisi kuitenkaan!

14 päivää pregnylistä, edelleen vaan testit haamuilee eikä ne ainakaan vahvistuneet ole :unsure:. Täällä koko testirivi Ellatest-merkillä https://aijaa.com/vbZMeZ ja tässä eilisen ja tämä päivän One Stepit: https://aijaa.com/38jSV1 (kannattaa katsoa vähän kauempaa, kuvista näkee niin huonosti, kamera ei oikein nappaa noita haamuja).
 
Viimeksi muokattu:
Milli-34
Peukkuja @Lallastiina, nyt kaikki peukut ja varpaat pystyyn, että viiva vahvistuu:love: Mikä sulla oli pregnylin vahvuus? Muistaakseni puoliintumisaika on 33h. Jostain taisin viime hoidon aikaan lukea, että pregnyl 5000iu suositellaan odottamaan 10vrk ennen testiä ja 10000iu n.14vrk. Kuulostaa aika pitkältä ajalta, luulisi ettei näy testissä ihan noin kauaa, varsinkaan raskaustesteissä jotka eivät ole kaikista herkimpiä:)
 
Lallastiina
@Milli-34 Se oli se 5000, siksi kummastuttaakin kun näin pitkään näkyy. Vaikka eipä sen kymppitonnisen ja viistonnisen välillä välttämättä olekaan kuin päivän-pari eroa poistumisessa. Löysin tällaisen taulukon noista puoliintumisajoista, ja sen mukaan vois herkimmissä testeissä vielä näkyäkin jos on hitaampi aineenvaihdunta.
No, tämän siitä saa kun on himotestaaja :oops: :rolleyes:.
 
Taigariina
Niin ja maltoin testata vasta "oikeana" testipäivänä eli kaks vkoa siirrosta. Ja heti tuli viivat eikai ollu menny ku joku 35sekkaa tai jotai ku tuli molemmat. Testasin nyt uudestaan iltapäivällä ja sama homma eli raskaana ollaan :love::love:
Toivottavasti @Lallastiina ja kaikki muutkin liityttä pian seuraan  :):love:
En kerenny tänään sairaalaan soittoaikana soitella, huomenna uus yritys. :whistle: klinikka onnitteli ja pyys soitella vielä tietoja ekan ultran jälkeen :geek:
 
Momon
@Haaveilija91 Laitan yksäriä. Ryhmän kokemukset kiinnostaa. Olemme yksityisellä asiakkaana ja nuo on kyllä todella kalliita että en tiedä pystytäänkö käytännössä siihen ryhtyä. Mutta aika näyttää kuinka tästä eteenpäin.

@Lallastiina Kuinka paljon teille on sanottu että alkioita tulisi olla että tutkitaan? Tuosta olen myös kohdallamme ajatellut kun nyt on jo 6 kertaa mennyt kesken. Löytyykö "tervettä" ollenkaan.
Peukut haamun vahvistumiselle!:love:

Onko teillä kokemusta hcg arvoista vk 3 ja 4? Mitataanko automaattisesti jos tulee plussa? Esimerkiksi lääkityksen jatkon takia.
 
  • Tykkää
Reactions: Haaveilija91
Lallastiina
@Momon Ei meille ole mitään tiettyä määrää sanottu, mutta onhan se selvää että jos hädin tuskin saadaan yhtäkään blastoksi asti, niin ei ole mitään järkeä teettää sikakallista testiä. Yhdeltä ulkomaiselta foorumilta luin että jossain saatetaan tarjota mahdollisuutta kerätä alkioita pakkaseen useammasta stimulaatiosta, mutta en tiedä tarjotaanko sellaista Suomessa.
 
Haaveilija91
@Momon Ei meille ole mitään tiettyä määrää sanottu, mutta onhan se selvää että jos hädin tuskin saadaan yhtäkään blastoksi asti, niin ei ole mitään järkeä teettää sikakallista testiä. Yhdeltä ulkomaiselta foorumilta luin että jossain saatetaan tarjota mahdollisuutta kerätä alkioita pakkaseen useammasta stimulaatiosta, mutta en tiedä tarjotaanko sellaista Suomessa.
@Lallastiina js @Momon kyllä niitä voidaan kerätä useammasta stimulaatiosta ainakin meille on sanottu niin. Satsi lähetetään sitten tutkittavaksi vasta, kun on saatu blastoja tarpeeksi. Meilläkin odottaa pakkasessa yksi, jota ei saatu biopsoitua edellisessä stimulaatiossa. Siitä otetaan sitten uusi solunäyte, kun seuraavan stimulaation näytteet lähtevät tutkittavaksi. Eivät siis lähetä sitä yhtä tutkimatonta yksinään.