Pikkukakkosta odottavat :)

Mulla ei oo riskiluvuista muuta tietoo ku kaverin vastaava kokemus, ja niille oli selkeesti sanottu, et ei vaikuta muihin raskauksiin, et vaik ois perinnöllisiä vammaisuuksia, ni voi saada vaik ensi yhden vammaisen lapsen ja sitte 5 tervettä- tai toisinpäin, eli kromosomit ei ois niiku pääteltävis etukäteen.

Mut samoilla ihmisillä meni niin, eli oli turvotusta, riskiluku, ja menivät sitten vielä tutkimuksiin ja saivat terveen paperit. ja terve poika syntyi.

Voimia ja tsemppiä asian suhteen!
 
Nopponen
Imoittaudun takaisi mukaan palstailemaan 2 viikon reissun jälkeen. Ihana oli palata kotiin. Oireilutkin alkoivat nostaa päätään loppu ajasta reissun päällä, 6+ viikoille päästyäni alkoi pahoinvointi, yök, yök, yök!!! Ja päänsärky palasi kiusaamaan esikoisen ajoilta jälleen, eikä mitään panadolilla selätettävää vaan piinaavaa koko päivän kestävää juilintaa!! Onhan se kiva et oireitakin on mut tää nyt vähä estää mun kesälomasta nauttimista, toisaalta kiva ku ei tartte töissä kärvistellä, vielä!:x

Mut palailen siis seuraanne! Nyt koti-askareisiin.... Pyykkivuori kohoaa suurena ja uhkaavana reissun jälkeen.:)

Nopponen 6+4
 
Toivottavasti Nopposen loma meni kivasti ja tervetuloa Suomen suveen! ;)

Onnea anu84 iloisista ultrakuulumisista! :heart: Te hormonihuuruiset ;) ootte saanu mut jo harkitsee sen sormus- ja soodatestin tekemistä! Kiinalaisen sukupuolitestin mukaan meille olis tulossa toinen poika. Itsellä tuli jo plussan aikoihin sellanen olo et toinen poika vois tulla. Johtuukohan siitä, että on melkein kaikki poitsun pieneks jääneet vaatteet tallella joita toinen tulokas vois sitten käyttää? :D

Ihanaa, pian jo taas viikonloppu!

Elsiliini 7+0
 
  • Tykkää
Reactions: anu84
Onnea tyttimyyrä pojan johdosta!

Nyt luin uudestaan ton oman edellisen viestin, ja vähän repesin tolle sukupuolitestille! Ihan niinku puhuisin sukupuolitautitestistä, enkä siitä testistä jolla voi testata tulevan lapsen sukupuolen. :LOL: Oliskohan oikee nimitys kiinalainen syntymäkalenteri tai jotain sinne päin.

Mites muiden olot jotka ihan alussa? Meikäläisellä alkanu etova olo iskee kun tulee nälkä.

Elsiliini 7+1
 
Nopponen
Elsiliini:Jep, pahaolo vaivaa... :( Ja päänsärky muutamana päivänä. Väsymystäkin on... en kyl tiiä johtuuko vaan ankeesta ilmasta mut tuntuu et vois vain makoilla koko ajan. Kilot hyppii kivasti jo ennen ekaa neuvolaa lanteille ku tekis vaan mieli löhötä ja heti ku tulee pahaolo pitää syödä jotain... Ei aivan kohtaa kulutus ja energian saanti ei... :ashamed:

tyttimyyrä:Onnea pojasta! :heart:

Täällä ei ihmeempiä kuin oireiden kanssa painiskelua.... kesälomakin lipuu ohitse pikku hiljaa. Onneksi ehdittiin käydä lomailemassa ennen näitä ihania pahoinvointeja yms. :)

Nopponen 6+5
 
Viimeksi muokattu:
tyttimyyrälle onnea pienokaisesta!:flower:

soodatestimenin sitten uhrautumaan ja pissin soodan päälle :LOL: no kuohuihan se, eli olisko poika tiedossa.. kaikkea hömppääme naiset saatetaankin tehdä :)

olot ensimmäistä kertaa kahdessa raskaudessa sain etovan olon aikaiseksi ja joka päiväiseksi:( samperi! jos ruokaväli pitkittyy yli 3 tuntia on varma tuomio edessä. Olo on ´sitten kun olis krapulassa, hyi olkoon! heti kun saa murua rinnan alle niin olo palautuu ennalleen. Tämä siis alkoi vasta kun viikkoja oli 8+.

omppuf mitäs sinne kuuluu? joko sulla olot helpottaa?
 
Anu84 Onnea ihanista ultrakuulumisista :flower:


Tyttimyyrä
Onnea onnea pienestä pojasta :heart:

Elsiliini
Minä luin aluksi kanssa että sukupuolitautitesti :LOL:
Kiinalaisen kalenterin ja maya-intiaanien uskomusten perusteella meille tulisi toinen tyttö. Vielä on tekemättä sooda-ja sormustestit, kai niihinkin on langettava kun tälle tielle lähti :D

Täällä käyty ultrassa ja siellä pieni salamatkustaja oli oikeassa paikassa ja
sykekin löytyi :heart: Lääkäri käski nyt rueta ihan onnellisena odottamaan (kerroin tietty kaikki pelkoni ja epäilykseni )
Ja oksentelu on nykyisin päivätyöni. Mutten uskalla valittaa, kun itsehän niitä oireita rukoilin, joten nautitaan nyt :LOL:

Meliah 7+3
 
Tyttimyyrälle onnittelut pienestä pojasta :)!

kaikille oksenteleville hyvin paljon sympatiaa! :S

Täällä ollaan edelleen raskaana, melkein päivittäin tulee kuunneltua sydänääniä. Iltaisin käyn yleensä lueskelemassa, mutta töiden jälkeen on niin pönttö olo ettei mitään järkevää tekstiä tule ulos :D. Ummetus on aivan kamala jos sattuu syömään muuta kun maitotuotteita. Lisäks "krapula" on edelleen läsnä, sillontällön joutuu käydä oksentamassa. :) Pikkuhiljaa ne viikot hiipii eteenpäin! Vielä olis kaksi viikkoa np-ultraan :heart:

Pieni pähkinä 9+4
 
omppuf onnea hienosti menneestä ultrasta! Mahtava juttu! :)

samoin myös taikamaailmalle.. Mukava,että kaikki on mennyt molemmilla hyvin. Onhan siinä aina oma jännityksensä!

joko anu on saanut testin ja tehnyt?? :)

nopponen sun varmaan kannattaa ottaa piakkoin yhteyttä lääkäriin,jos päänsärky jatkuu. Tiedän itekin miten helkkarin tuskallista se voi olla! Migreenistä kärsivä. Onneks on omalle kohalle ainakin nyt kaikonnut,kun alkuraskaudessa saatto olla 5päivää kestävä särky,joka siis sai oksentamaan..

anullekin onnea hyvin menneestä ultrasta!

tyttimyyrä hirmuisesti onnea pojasta! Laittelin sut tonne synnyttäneiden listalle. Sultakin synnytyskertomusta,jos haluat kertoa,olis kiva päästä lukemaan :)

meliah onnea myös sinullekin,voi vitsi miten mahtavaa,että niin monella on mennyt onnistuneesti! Ja kokeilitko niitä pahoinvointi rannekkeita??

Mulla ainakin toi sukupuoli paljastui jo plussatessa. Ei muuten mutta olot oli niiin vahvat,että en edes osannu epäillä toista,soodatesti näytti tyttöä ja sit vihdoinkin ultrassa sain kuin sainkin vahvistuksen sille,minkä jo tiesinkin. Meille siis tulee tyttö,terve sellainen,ainakin ultran mukaan.. <3 Olo on kuin olis taivaassa! Potkut tuntuu jo päivittäin ja nyt vain odotellaan. Ehkä tää odottamis vaihe on tylsintä,siis ihanaa,mutta samalla tylsää :D En osaa selittää sitä niin kuin sen aivoni syövereissä aattelen..

Esikoisen kans mulla on nyt pienoinen ongelma,kun tahtoisin opettaa sen nukahtamaan yksinään,ennen kun toinen syntyy koska isäntä on niin paljon reissussa,että sit oon yksin kahen lapsen kanssa ja oonkin ottanu stressikseni tämän,että miten sitten ilta sujuu kahen lapsen kans. Ihan hyvinhän se voi mennä,mutta olis kiva silti,että olis takuu sille,että tuo esikoinen nukahtaa yksinään. Eilen kokeilin ekaa kertaa ja niiin jumalaton huuto,että hyvä ettei toinen hyperventiloinu kun menin sit ottaa syliin. Kokeilin siis taktiikkaa hyvää yötä-->peitto-->poistun huoneesta-- >itkun alkaessa kaksi minuuttia ja rauhoitan uudestaan--- >peitto päälle,--->pois huoneesta... Jatkoin tuota 15 min ja joka kerta kun lähin pois,niin huuto alko ja sit alko hengittää silleen vaikeesti,niin otin syliin ja rauhotin siihen. -- > Takasin sänkyyn -->järkky huuto. :( En tiijä mitä teen,mutta kait se vain pitäis antaa olla,että tottuishan se siihen,mutta mun luonto ei anna periks antaa toisen vain huutaa :(

Noh,näihin mietteisiin-

Taiska ja muru 22+0 :)
 
Nopponen
Täällä odotellaan kovasti ekaa ultraa!!! Vielä viikko! :headwall: Olot on hiukan helpottaneet. Pahoinvoiti on vähentynyt, joskin etoo edelleen jos syönnistä aikaa. Päänsärky loppui kun aloin juomaan taas kahvia 1-2kuppia/pv. En toki mee vannoon johtuuko tuosta mut loppui kyl seinään kipuilu kun otin kahvia vaikka niin kauheesti ois mieli tehnykkään. Nyt taas maistuu ihan hyvin 1 kuppi aamulla, esikon aikaan en voinnu sietää kahvia. (ja oli muuten pääkipee varmaan 3 viikkoo putkeen silloin esikon alkuraskaudessa...??)
Tissit on turvonnu kuppikoon isommaksi ja on niin panavat ja "täynnä", tällaista en muista esikoiselta olleen näin suuressa määrin...? Alavatsaa turvottaa joten piilottelu alkaa kohta olla hankalaa vaikka kyseessä onkin vielä vaan turvotus. Työpaikalla ku näkevät mun alamahan ja turvonneet tissit ni ei mere kauan ku joku kysyy suoraan. :)
Vielä viikko lomaa. Onneksi nyt alkaa olla jo pirteempi olo. Eilen kävin jo pitkästä aikaa kunnon lenkilläkin ja kylläpäs teki hyvää! :)

Noppone 7+5
 
tyttimyyrälle onnea pienestä pojasta! :heart:

Ja anulle onnittelut hyvistä ultrakuulumisista! Niin se aika vaan menee nopsaan kun teilläkin jo np-ultra takana. :)

taiska Kuules ihan saman ongelman kanssa täällä painiskelen. Haluaisin niin saada tuon esikoisen oppimaan itse nukahtamisen jalo taito ennen kuin vauva tulee. Nukahtikin jo yhdessä vaiheessa hienosti itse, mutta sitten tuli takapakkia ja nyt on ihan mahdotonta vääntöä yöunille meno. Nyt oon tehnyt niin, että kun on iltasatu luettu ja unilaulu laulettu, siirrän tuolin muutaman metrin kauemmaksi sängystä ja alan pelaamaan kännykällä Tetristä. :D Eilen ainakin toimi hyvin ja neiti nukahti yllättävän nopeaa. Katsotaan miten menee tänään. Pikkuhiljaa olis tarkoitus siirtää tuolia aina vaan kauemmaksi ja lopuksi siihen ovelle ja sitten ulkopuolelle jne.

Tuo esikoinen on kyllä ihana! :heart: Kauhee uhmaikä sillä kyllä on, mutta onhan ihana kuunnella sen juttuja. Koko ajan nytkin jutustelee ja leikkii tuossa lattialla.

Omaan napaan ei kuulu mitään uutta. Paitsi ehkä se, ettei napaa enää ole vaan se on pullistunut kokonaan ulos kuopastaan. :D Verenpaine on matalalla, samoin hemoglobiini ja koko ajan pyörryttää & hengästyttää. Onneksi maha on nyt kesälomalla pysynyt suht kivuttomana. Mulla olis seuraavalla viikolla neuvolalääkäri, jonka kanssa mietitään, palaanko töihin loman jälkeen vielä 3 viikoksi ennen äippälomaa vai jäänkö saikulle.

Nyt syömään vähän lounasta. Hyviä vointeja kaikille!

Lumi & murunen 29+4
 
  • Tykkää
Reactions: anu84
tyttimyyrälle ONNEA pojasta!! :heart:

Ja kaikille ihanista ultrakuulumisista, oli sitten ar-, np-, tai rakenneultrasta kyse.

(.) Mulla se "krapula" jatkuu. Väsyttää(nyt kyllä jaksan illalla tarvittaessa valvoa klo 21 pidempään, jei!!), iltapainotteista pahoinvointia on edelleen ja syömisillä ei vaikutusta asiaan. Myös ihana huimaaminen ylösnoustessa on alkanut. Verenpaineet ilmeisesti taas laskusuunnassa. Hb oli ainakin ekassa neuvolassa tosi hyvä, et tuskin se vielä liikaa on laskenut. Seesteinen keskiraskaus loistaa niin poissaolollaan, mut en valita. Epäilen josko parit liikkeet ois jo tuntunu, mut en mene vannomaan. :heart:
Taidampa vaipua taas vaakatasoon, kun esikoinenkin rauhoittui katsomaan tomi-traktoria...

Diiselikissa +Sissi 13+4
 
14+0 POKS POKS :heart:

Vikaa lomavkoa vietetään ja musta tuntuu, että raskausviikot mateleeeee. Ehkäpä ne tosta lisääntyy, ku työt taas alkaa. Ei oo joka päivä aikaa miettiä missä mennään. :)
 
Viimeksi muokattu:
Täälläkin viikot matelee,vaikka kuvittelin,että ne lähtis nousukiitoon :D Tai en mä varsinaisesti mieti koko aikaa missä mennään,mutta on niin kovin olo,että tahtoisin nähä jo pikkuisen. Vaikka viimeks kävi niin,että kun sain pojan,niin pian tuli raskausaikaa ikävä,että varmaan pitäis yrittää nauttia enemmän,eikä vain odotella koko ajan kuumeisesti sitä tulevaa... Elää hetkessä... Nää potkut on nimittäin jotain,mistä miesten pitäis oikeestaan olla kateellisia ;D
 
Hohhoijaa, huomenna olis sitte laskettu aika, eikä minkään näköstä merkkiä vauvantulosta. Yrityksen puutteesta ei ainakaan oo kyse, sillä mies on ahkerasti ronklannu kohdunsuuta, lisäks oon tehny "pitkiä" kävelylenkkejä, siivonnu ja saunonu, kantanu painavia tavaroita ja eilen siirsin tonnin hiekkaa hiekkalaatikkoon kun tilattiin mummulaan lisää. Edes selkä ei oo tullu kipeeks. Elokuisissa sanottiin jo että musta pitäis tehä loppukevennys kymppiuutisiin kun huhkin hullun lailla kaiken näköstä näillä helteillä eikä mitään tapahu:D

Viime viikolla kävin ylimäräsessä ultrassa ison SF mitan takia joka on nyt siis 43,5cm. Mulla on muutenkin oma käyrä kun on niin paljon ylipainoa, mutta se mitta kasvoi huolestuttavaa vauhtia vaikkei olis enää pitäny. No selvis tasan 39+0 että siellä on 4,1 kg vauveli ja olishan sillä tässä vielä hetki aikaa kasvaakkin :p Sukupuolta ei nähty vieläkään vaikka kysyin. Ylläri tulossa siis parin viikon sisäään!

No mutta se siitä, vauvaa odotellessa.. Onnea hyvistä ultrakuulumisista niille, jotka niitä oli saanu, on se aina upeeta ja mieltä huojentavaa nähdä että kaikki on hyvin<3

Jenny ja Papu 39+6
 
  • Tykkää
Reactions: anu84
Ei oo tullu käytyä täälläkään aikoihin.. Meille kuuluu oikein hyvää. Esikoinen konttaa hullua vauhtia ja nousee joka paikassa seisoskelemaan, tukea vasten ottanut pari askelta mutta muuten keskittyy siihen seisoskeluun. Raskaus on sujunut oikein hyvin, ollaan käyty arpiultrassa ja arpi näytti tosi hyvältä, paremmalta mitä joillain on näyttänyt parin vuoden jälkeen. Se lääkäri joka ultrasi oli ihan hämmästynyt kun mun arpi oli niin hyvin parantunut ja 1cm paksu. Joillain on siis ollut 0,2mm ja se on hyväksytty, joten meillä ei sen puoleen hätää :) Muutenkin kaikki on oikein hyvin, ei mitään kipuja eikä "ongelmia", en edes aina muista että tuolla masussa toinen vauva jo pötköttelee. Nyt onkin ollut helteitä kerrakseen! Kohta se syksy silti tulee, en malta odottaa et saa pukea lämpimät vaatteet päälle ja on niin kauniin väristä. Enää 6 viikkoa laskettuun aikaan, aika on mennyt niin nopsaa.. Vielä olis ainakin yksi ultra edessä jolloinka varmaan päätetään, että synnytänkö alakautta vai leikataanko. Näillä näkymin pääsen kokemaan alatiesynnytyksen, mutta vaikka se jäisikin väliin, en pety. Mun mielestä molemmat tavat on ihan yhtä hyviä, niin leikkaus kuin alatiesynnytys. Kauheesti on ollut vääntöä siitä, että leikkaus on tosi huono vaihtoehto ja kaikki pettyy jos siihen joutuu. Itselleni jäi siitä vaan hyviä muistoja eikä jäänyt pelottamaan enkä millään lailla väheksy sitä :)
 
Heips kaikille!
jospa minäkin lähtisin tähän keskusteluun mukaan..
Täällä ollaan viikoilla 17 ja laskettu aika olisi 7.1.2013 :heart:
Yksi tuleva isoveli innokkaasti odottaa pikkusisarusta maailmaan.. Tulevalla isoveljellä ikää siis jo 11-vuotta, joten vähän tässä jänskättää, että vieläkö sitä osaa ihan pientä hoitaa... Mutta toivotaan että kaikki palaa elävänä mieleen..

Raskaus on edennyt hyvin huomaamattomasti, eli ilman plussa-testiä ja ultraa en uskoisi edes olevani raskaan.. oireita ei oo ollu kun mielettömän kipeät rinnat ja sekin aika on jo mennyt ohitse, joten jäljellä ei ole mitään oireita ja koska hieman on tuota ylipainoa niin vauvamasuakaan ei vielä ole selkästi havaittavissa..
Välillä iskee uskonpuute... :headwall:

Minua jäi kiinnostamaan tuo teidän testailu lapsen sukupuolesta.. siis ymmärsin että soodatestissä kuppiin soodaa ja sitten vaan vessaan.. kuohusta poika jne... mutta mikä tuo sormus-testi on?? :O
Kovasti täällä eletään tyttö-tuntemuksissa.. 23.8 olisi rakenneultra ja vielä ollaan kahden vaiheilla kyselläänkö sukupuolta vai ei...
 
  • Tykkää
Reactions: anu84
Hellurei pinoon! Tulin nopsaan kopsaamaan tämän päivän neuvolalääkärikuulumiset tuolta lokakuisten pinosta. Suluissa edellinen käynti.

Rv 31+2 (27+3)
Paino +750g/vko (!!? argh!), yhteensä nyt 9kg
RR 127/95 (119/86)
Pissa: - - ( - -)
Sf -mitta: 28cm (25 cm)
Tarjonta: RT
sykkeet ja liikkeet normaalit

Kohdunsuu oli viime käynniltä muuttunut pehmeäksi, mutta on kiinni ja kohdunkaulaakin jäljellä 3cm. Eli no problems! Ai niin, ja yllätyksenä lääkärillä oli ultra, jolla tarkastettiin tarjonta. Ja myös se, että mussukka edelleen näyttää tytöltä. :)

Maanantaina alkaa taas työt kesäloman jäljiltä ja 3 viikkoa pitäis jaksaa ennen äippälomaa. Lääkäri passitti mut vielä töihin vaikka vatsakivut edelleenkin vaivaa ja lisäksi on tullut kovat supistelut. En kyllä ala hampaat irvessä töissä kökkimään vaan haen saikkua, jos kivut yhtään pahenee.

Jennylle isot tsempitykset viime metreille! Jaksaa jaksaa. :)

Tervetuloa mukaan Elovena77!

Lumi & murunen 31+2
 

Yhteistyössä