Saako lapsi huutaa kerrostalossa tällä tavalla?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ttiina, 26.09.2013.

 1. eh

  eh Vieras

  siis " kolmen erittöin temperamentisen LAPSEN..... " :D
   
  #101
 2. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

 3. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="hmmm";29033825]Sellaiset perheet jossa lapset ei uskalla korottaa ääntään, ja näyttää tunteitaan on juuri niitä joissa lapset on hakattu hiljaisiksi. Tulee luunappia, läimäystä, tukkapöllyä. NÄISSÄ perheissä lapset on kummallisen hyväkäytöksisiä ja HILJAISIA. Tosin vaikutukset tunne-elämään ja kaikkeen muuhun on erittäin ikävät.

  Terve lapsi huutaa jos sillä on uhma-ikä tai on sopivassa iässä. Lapsi huutaa jos se juuri haluaa saada jotakin jota ei saa. Tunnista toisen jatkuva huuto voi olla astetta pahempi uhma-vaihe. Tai sitten lapsi voi olla kipeä. Tai ihan mitä tahansa. Kun ei tälläisiin ole yhtä ainoaa vastautta.[/QUOTE]

  Mie sanoisin päinvastoin, että helpommin tällainen äiti,( joka antaa lapselle "luvan"huutaa 2 tuntia aamuin illoin), -joku päivä pimahtaa ja lyö lapsensa hiljaiseksi. Eikö kannattaisi yrittää saada lapsi kuriin ennen kuin näin tapahtuu? Uhma, huutaminen, riehuminen, on kaikki sallittua NORMAALIN rajoissa, mutta jos huudetaan täyttä kurkkua aamuin illoin pari tuntia,ja naapurit jo valittaneet asiasta, niin eikö silloin ole kasvatuksessa jotain pielessä? Äiti ei ole löytänyt keinoa ennakoida tilannetta, tai keinoa rauhoittaa lasta, tai näyttää lapselle että mikä tahansa käytös tai turhasta huutaminen ei ole sallittua. Tai yksinkertaisesti yrittänyt SELITTÄÄ lapselle että tuollainen huutaminen ei enää KÄY. Jos tarpeeksi pontevasti asian esittää lapselle, niin uhmaikäinenkin sen ymmärtää. Nykyään on liian paljon äitejä, jotka eivät uskalla näyttää vihastumisen tunteita lapselle, ja lapsi pompottaa äitiä kuus nolla. Tottakai lapsi saa huutaa hetken, tai vaikka puoli tuntia, mutta jos lapselle jää tunnereaktio päälle, on se äidin tehtävä auttaa lapsi pois siitä tunnetilasta. Jos ei muu auta, niin sanoa kovaan ääneen että NYT SE HUUTO RIITTÄÄ. Niin että lapsi herää sieltä tunnemaailmastaan, ja ehkä hiljenee ja ihmettelee että mitäs se äiti siinä huutaa? Olen kuullut ammattikasvajjajien sanoneen että näin voi toimia, jos lapsi jämähtää riehumaan tai huutamaan, hän tarvitsee silloin ohjausta sieltä tunteesta pois. Ei todellakaan auta, jos ihmetellään hiljaa ja odotellaan että lapsi itsekseen rauhoittuu kahdessa tunnissa!
   
  #103
 4. Vasemman käen rukkanen

  Vasemman käen rukkanen Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  13 703
  Saadut tykkäykset:
  305
  [QUOTE="Vieras";29033893]Lapselle saa myös sanoa et huuto SEIS.[/QUOTE]
  Entä jos se lapsi ei tottele?
   
  #104
 5. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Tulee taas tästä ketjusta mieleen, että äidit on nykyään aika kädettömiä. Siis kyvyttömiä kasvattamaan uhmaikäisiä, ja tempperamenttisia lapsia. Sen näkee kaupoissa, tarhoissa, kouluissa. Lapsia vaan ei ole laitettu kuriin, saavat tehdä mitä huvittaa ja käyttäytyä miten huvittaa.
   
  #105
 6. Tír na nÓg

  Tír na nÓg Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2013
  Viestejä:
  1 631
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ymmärrän ap sua. Sä et ole se joka on jälkikasvua hankkinut ja et tietenkään koe että sun pitäisi sietää pikkulapsiperheen riemuja.
  Onko sen lapsen huone kenties makuuhuoneesi kohdalla jos huoneiden vaihto auttaisi asiaa?

  Se joka tuolla yritti syyllistää huonoista äänieristeistä; aika hiton monessa talossa seinät on suorastaan pahvia ja se ei ole asukkaiden vika vaan niiden jotka talon rakensivat ja valikoivat rakennusmateriaalit.

  Mä en ainakaan jäisi kuuntelemaan ja odottelemaan josko muutaman vuoden aikana lapsi rauhoittuisi, sanoisin suoraan joko tuolle perheelle että mulle riitti ja odottaisin muutoksia heidän osaltaan tai sitten pakkaisin kamani ja pitäisi huolen ettei seuraavassa kodissa kukaan ulkopuolinen voi pilata päivääni.

  Ja mua ei tasan kiinnostaisi kuinka uupunut ja lässynlää se äiti on, hänen tehtävänsä on kuitenkin hoitaa lapsensa ja hakea apua jos ei pärjää. Lapsista saa lähteä ääntä, mutta ei kukaan kestä älytöntä metelöintiä ja jatkuvaa yöuniensa menetystä toisten lasten vuoksi.
   
  #106
 7. "vieras"

  "vieras" Vieras

  No voi vidu sentään. No sitten laitetaan vaikka jäähylle. Eihän uhmaikäinen tottele, ellei rajoja aseteta, tai ellei koskaan anneta rangaistuksia. Ei varsinkaan se tempperamenttinen lapsi, josta tässä ilmeisesti on kyse.

  Ookko ihan tyhmä? "Entä jos se lapsi ei tottele". Just noita kommentteja tulee äitien suusta aivan liian usein. "Mutta kun ei se meijän Nicopetteri vaan tottele.."VOI VOI!
   
  #107
 8. "lumikide"

  "lumikide" Vieras

  Ymmärrän ap:n ongelman. Olen itse myös hiljaisuutta ja rauhaa rakastava. Olen myös neljän pojan äiti, joista kolmas oli pienenä varmaan hyvin pitkälti ap kuvailema lapsi, kun hän alkoi tkeä/raivota, sille ei meinnannut tulla loppua, vaikka mitä olisi tehnyt tai puhunut. Välillä teki mieli ihan itsekin itkeä, että ole lapsi lopultakin hiljaa...Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että itku kohtauksia vältääksemme varmaan tämä lapsi sai myös enemmän asioita periksi kuin esikoinen, joka on paljon joustavampi luonteeltaan. Mutta aina ei voi lapselle kuitenkaan periksi antaa, ja sitten sitä kiukkua ja ääntä tulee, niin kauan kuin tulee...Positiivista on se, että jos ap arvioi lapsen iäksi 3-4v, niin hyvin todennäköisesti ne kiukkukohtaukset alkavat vähentyä pian. Itse en muista pahoja kiukkukohtauksia pojalla 4v täyttämisen jälkeen...Nyt on sellaista tavanomaista nahistelua veljesten kesken. Ap tapauksessa toivon jaksamista kaikille osapuolille ja että pian alkaisi helpotta!
   
  #108
 9. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Samaa mieltä. Ihan hyvin voisi laittaa valituksen isännöitsijälle, jos kerran muidenkin naapureiden kanssa ollut jo puhetta asiasta, eli ap ei ole ainoa jota asia häiritsee. Kun isännöitsijän kirje kolahtaisi huutavan lapsen perheen lattialle, heräisi äitikin yhtäkkiä todellisuuteen että räyhäävä lapsi pitää saada kuriin, ja todennäköisesti saisikin lapsen kuriin yllättävän äkkiä. Ei tarvitse aiheuttaa häätöä lapsiperheelle, mutta valituksen saa tehdä, jotta perhe tajuaisi että häiritsevät naapureitaan. Yhdestä varoituksesta ei häätöä vielä anneta.
   
  #109
 10. Vasemman käen rukkanen

  Vasemman käen rukkanen Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  13 703
  Saadut tykkäykset:
  305
  [QUOTE="vieras";29033950]No voi vidu sentään. No sitten laitetaan vaikka jäähylle. Eihän uhmaikäinen tottele, ellei rajoja aseteta, tai ellei koskaan anneta rangaistuksia. Ei varsinkaan se tempperamenttinen lapsi, josta tässä ilmeisesti on kyse.

  Ookko ihan tyhmä? "Entä jos se lapsi ei tottele". Just noita kommentteja tulee äitien suusta aivan liian usein. "Mutta kun ei se meijän Nicopetteri vaan tottele.."VOI VOI![/QUOTE]

  Miksi se tottelematon lapsi lakkaisi huutamisen siellä jäähyllä?
  Mutta ei minun lapset ole huutaneet noin ja epäilenkin aloittajan hieman liioittelevan huutoaikoja... epäilen, ettei lapsi ole aivan normaali
   
  #110
 11. Echo

  Echo Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  26 713
  Saadut tykkäykset:
  2 737
  Juu, eniten se lapsen äiti kärsii lapsen huutamisesta.

  Mutta silti olisin joskus aikoinani kerrostaloissa asuneena tykännyt semmoisesta uudistuksesta, että olisi semmoisia kerrostaloalueita joihin ei yhteen pääse alle 5-vuotiaiden lasten perheet, toiseen kerrostaloon eivät pääse parikymppiset opiskelijat jne.

  Kiva kun on just löytänyt kivan kerrostalohuoneiston mukavalla alueella, on suunnitellut asettuvansa siihen pitkäksi aikaa, ja sitten tulee yläkertaan joku nuorista miehistä koostuva bileporukka. Kokemusta on, ja viikonloput oli kamalia.

  Jälkikäteen olisi pitänyt kysyä asuntoa etsiessä että onko se ja se talo täynnä mummoja, ja olisin muuttanut siihen heti. Miksi omien yöunien pitäisi jatkuvasti keskeytyä jonkun koliikkivauvan tai bilettäjän takia?

  No, mummot taitavat herätä jo 6 aikaan kolistelemaan ja rampata 7 aikaan torille joten sekin olisi ollut hankalaa. :D
   
  #111
 12. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Lapsen itku/huuto ei ole häätöperuste, tästä on ennakkotapaus Suomessa käsittääkseni ihan oikeustasolta olemassa.
  Tuo lapsihan ei itke öitä läpi, joten vaikka vuorotyöläisen kannalta tilanne on kamala, muut ihmiset kyllä saa nukkua.
  Itsekin asutaan kerrostalossa, päivällä on aika sama mitä melua kuuluu, se kuuluu tähän asumismuotoon, öisin lasten itku on oikeastaan ainoa mitä siedän. Silti naapureiden satunnaiset bileet sun muut on siedetty.

  Jos vuorotyöläinen ei saa nukuttua naapureiden takia kerrostalossa, on se vuorotyöläisen asia hankkia toisenlainen asumismuoto. En minäkään ole vaatinut että päivällä pitäis naapureiden olla hiljaa kun meillä lapset nukkui päiväunia, mä opetin ne nukkumaan melussakin.
  On pakko sanoa että kerrostalot ei näköjään ole kaikkia varten, siellä kun ne naapurit kuuluu asiaan ja niitä on siedettävä..
   
  #112
 13. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Ei varmaan olekaan aivan normaali lapsi. Juuri siksi ilmoitusta lastensuojeluun, tai isännöitsijälle valitus, niin äiti alkaa etsiä apua tähän ongelmaan.
  Monet jämähtävät tilanteeseen, kun luulevat että lapsen käytös on täysin normaalia, ja se nyt vaan kuuluu mennä näin. Mutta normaaliahan tuo ei ole.
   
  #113
 14. Echo

  Echo Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  26 713
  Saadut tykkäykset:
  2 737
  [QUOTE="vieras";29034010]Ei varmaan olekaan aivan normaali lapsi. Juuri siksi ilmoitusta lastensuojeluun, tai isännöitsijälle valitus, niin äiti alkaa etsiä apua tähän ongelmaan.
  Monet jämähtävät tilanteeseen, kun luulevat että lapsen käytös on täysin normaalia, ja se nyt vaan kuuluu mennä näin. Mutta normaaliahan tuo ei ole.[/QUOTE]

  Joitakin erityislapsia ei saa kuriin millään hyvällä kasvatusmetodilla. Pitäisikö tämä perhe häätää sen takia?
   
  #114
 15. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Ei pidä häätää, mutta voi ilmoittaa asian selkeästi perheelle, kuinka paljon he häiritsevät muita. Ja äiti voi saada apua, jos lapsi on erityislapsi.

  Tiedän itse samankaltaisia tilanteita, ja tilanteet on ITSEAIHEUTETTUJA, eli äiti ei tajua, että määrätietoisuudella ja tiukalla kasvatuksella saadaan paljon apua. Ei tarvitse alistua ajatukseen että meidän lapsi nyt vaan on tällainen, se huutaa.
  Omalla kohdalla oli samanlainen tilanne naapurissa, ja menin sanomaan ovelle että he oikeasti häiritsevät koko meidän perheen unirytmiä, jopa meidän lapset kärsivät jo siinä vaiheessa. Onko kiva että koululainen menee väsyneenä kouluun eikä jaksa oppia mitään, eikä saa illalla unta kun kuuntelee naapurista tulevaa järjetöntä huutoa, johon ei ole mitään syytä? Jokatapauksessa, tilanne oli se, että huutavan lapsen äiti meidän naapurissa ei laittanut lapselle mitään rajoja, antoi huutaa, jutteli hänelle kun hän huusi, antoi pompottaa, vei leluja sänkyyn lahjoakseen pikku huutajaa, ja suostui lapsen käskyttelyyn iltaisin. No onko ihme että lapsi jaksaa huutaa monta tuntia? Kun äiti ANTAA tämän tapahtua, ja vielä antaa pikkulapsen pomottaa nukkumaanmenoa. Eli lapsi on tottunut siihen, että saa huutaa, ja saa temppuilla ja vastustaa nukkumaanmenoa. Mitä helvetin järkeä tässä on? Mitäs kasvatusta se tällainen on? Että pieni lapsi saa terrorisoida, ei pelkästään omia vanhempiaan vaan myös seinänaapureita? Eli uhmakas lapsi saa laittaa vaikka koko korttelin uupumisen rajoille, koska äiti ei osaa kasvattaa??
   
  #115
 16. Ihmit

  Ihmit Vieras

  Onneksi ei asuttu kerrostalossa, kun keskimmäisellä oli uhma. Se oli jotakin ihan hirveää. Lapsi huusi ja kirkui milloin mistäkin syystä. Ei auttanut sylissä pitäminen vaan huuto vain voimistui ja lapsi löi ja potki. Ei auttanut jäähy vaan lapsi kirkui entistä kovempaa. Ei auttanut uhkailu, lahjonta tai kiristys, koska lapsi ei uhmansa keskellä kertakaikkiaan tuntunut kuulevan, näkevän tai ymmärtävän yhtään mitään.
  Sitten uhmaikä meni ohitse ja lapsi on ollut jo useamman vuoden mitä kiltein, aurinkoisin ja ihanin tyttö.

  Jos mulla olisi kokemusta vain kahdesta muusta lapsestani, niin ehkä minäkin olisin täällä pätemässä kuinka rajoilla, rakkaudella ja oikealla kasvatuksella jokaisen uhmaikäisenkin pitää aisoissa.
   
  #116
 17. "ahaa"

  "ahaa" Vieras

  [QUOTE="hmmm";29033825]Sellaiset perheet jossa lapset ei uskalla korottaa ääntään, ja näyttää tunteitaan on juuri niitä joissa lapset on hakattu hiljaisiksi. Tulee luunappia, läimäystä, tukkapöllyä. NÄISSÄ perheissä lapset on kummallisen hyväkäytöksisiä ja HILJAISIA. Tosin vaikutukset tunne-elämään ja kaikkeen muuhun on erittäin ikävät.

  Terve lapsi huutaa jos sillä on uhma-ikä tai on sopivassa iässä. Lapsi huutaa jos se juuri haluaa saada jotakin jota ei saa. Tunnista toisen jatkuva huuto voi olla astetta pahempi uhma-vaihe. Tai sitten lapsi voi olla kipeä. Tai ihan mitä tahansa. Kun ei tälläisiin ole yhtä ainoaa vastautta.[/QUOTE]

  Onko mitenkään mahdollista, että lapsia ei ole lyöty, vaan on kerrottu, että muut otetaan huomioonO?
  että muut ovat yhtä arvokkaita, ei saa olla itsekäs ja asettaa itseään paremmaksi.
  että jos itse ei haluaisi kuunnella toisten huutoa, niin itsekään ei silloin huudeta, iästä riippumatta. (koliikkivauvat ok).

  Mihin vedät rajan sun kakaran tarpeille? Jos se on impulsiivinen, niin saa ohi mennessään hakata muita, kun muut vaan ärsyttää?
  Saa huutaa kun se on kivaa kuunnella omaa ääntä, mukavaa, tulee tapa.

  Kyllähän tästä on ihan tutkimukset olemassa, agressioiden purkaminen vain lisää nitä, ei vähennä.
   
  #117
 18. "ahaa"

  "ahaa" Vieras

  Te, jotka puolustelette keisareitanne ja kuninkaitanne, jotka saavat karjua ja kiljua ja huuttaa tuntitolkulla, onko heillä sisaruksia? Mitä he sanovat?

  Kyllähän ennenvanhaankin kun lapset juoksentelivat metsissä pienestä saakka keskenään, ei ryhmä olisi sallinut tuollaista huutamista, kuriinhan se 4v olisi yhteisvoimin laitettu, lyöty nokkaan.

  On kyllä ihmetouhua tuollainen että ei äiti edes kerro penikalleen, että vittu, täällä asuu muitakin.
   
  #118
 19. "..."

  "..." Vieras

  Kieltämättä minullekki tuli mieleen, ettei tuollainen huutaminen ihan normaalia ole vaan jotain häikkää on jossain.. Mutta äiti on varmasti väsynyt ,eikä osaa /uskalla hakea apua neuvolasta ym. . Itsellä kolme lasta ja vaikka temperamenttia lötyy ja uhmassa kiukutellaan niin ei kukaan oo noin kauheasti huutanut. Nuorempana hoidin yhtä lasta joka kiukutteli,raivos ja huusi koko ajan ja joka asiasta, hänellä diagnosoitiin vähän vanhempana adhd.
   
  #119
 20. "ahaa"

  "ahaa" Vieras

  Minusta väkivalta on sitä ettaä aiheuttaa muille vammoja ja kyllähän tuosta metelistä tulee kovasti toisille haittaa, stressitaso nousee.
  Jos ei itse tykkää saada selkäänsä muita, niin ei lyö muita
  jos ei itse tykkää kuunnella toisten huutoa, niin ei huuda ja kasvattaa penikkansa.
  Metelöiminen on väkivaltaa ja kyllä ne kersat laitetaankuriin jos ne on tehty.
  Jos ei onnistu omin voimin niin haetaan apua.
  viimeinen keinno adoptio, huostaanotto.
  Tämä nyt vähän kärjistetty, mutta en minä saanut kaupassa riehua ja kiljua lapsena ja kyllä me olemme nyt kaikki jo ihan tarpeeksi katsottu niitä kersojen riekkumisia ja oikeuksia.
   
  #120
 21. "xxx"

  "xxx" Vieras

  [QUOTE="ahaa";29034163]Te, jotka puolustelette keisareitanne ja kuninkaitanne, jotka saavat karjua ja kiljua ja huuttaa tuntitolkulla, onko heillä sisaruksia? Mitä he sanovat?

  Kyllähän ennenvanhaankin kun lapset juoksentelivat metsissä pienestä saakka keskenään, ei ryhmä olisi sallinut tuollaista huutamista, kuriinhan se 4v olisi yhteisvoimin laitettu, lyöty nokkaan.

  On kyllä ihmetouhua tuollainen että ei äiti edes kerro penikalleen, että vittu, täällä asuu muitakin.[/QUOTE]


  Mistä ihmeestä kuvittelet, ettei niille penikoille kerrota, että täällä asuu muita. Mistä tiedät, ettei äiti ole koko helvetin kolme tuntista pitänyt mukulaa sylissä ja rankannut lausetta "Ole hiljaa, häiritset naapureiden ja muiden unirauhaa". Mistä tiedät, ettei lapsi ole ollut ensimmäisen tunnin huudon jälkeen jäähyllä ja kiljunut siellä entistä uhmakkaammin?

  Ikävä kyllä tuollainen nokkaan tempaisu on nykypäivänä lailla kielletty. Ja kyllä omat kersani pyrin kasvattamaan niin, etteivät ne ketään nokkaan tempaise. Jos seura ei miellytä, voi seuraa vaihtaa. Ei ketään kouluteta omaan makuun sopivaksi tempaisemalla nokkaan.

  Luojan kiitos, meillä tuota ei ole joka ilta. Mutta silloin kun on, sitä todellakin on. Jota jäähyt, lelujen laittamiset arestiin, sylissä pakolla pitämiset, eivät auta. Eikä ihan taatusti se, että kehoittaa enemmän tai vähemmän nätisti pitämään nokkansa ummessa, kun on yö. Olipa tänä aamuna hilpeää, kun kersa huusi jostain syystä koko aamun, kun ei halunnut pk:hon. Piti pukea väkisellä jne. Sinne pk:hon se kuitenkin päätyi. Veikkaan, että ainoa asia, jolla huudon olisi saanut päättymään, olisi ollut kotipäivä. Minkä viestin se sitten olisi "pikkukuningattarelle" antanut, että huudolla olisi saanut tahtonsa läpi?

  Ja silti, tämä kyseinen lapsi saa aina pk:ssa, kylässä jne. vain positiivista palautetta käyttäytymisestään, kuten myöskin muista taidoista.
   
  #121
 22. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

  [QUOTE="vieras";29033943]Tulee taas tästä ketjusta mieleen, että äidit on nykyään aika kädettömiä. Siis kyvyttömiä kasvattamaan uhmaikäisiä, ja tempperamenttisia lapsia. Sen näkee kaupoissa, tarhoissa, kouluissa. Lapsia vaan ei ole laitettu kuriin, saavat tehdä mitä huvittaa ja käyttäytyä miten huvittaa.[/QUOTE]

  No mutta juuri siksihän lapset uhmaa kun heille laitetaan rajoja. Kuka viitsisi kiukutella jos aina saisi kaiken mitä tahtoo.

  Meillä on tällä hetkellä 6-vuotisuhmaa poteva lapsi. Ja tämä on tähän astisista uhmakausista pahin! Huutoa, karjumista ja kiljumista. Naapureita käy sääliksi.
  Ja meillä on jokseenkin tiukka kasvatus. Huonosta käytöksestä jäähylle (jäähyllä istuminen on alkuun järjetöntä huutoa), muitakin rangaistuksia käytetään. Mutta eipä tuo karjuminen niillä lopu.
  Varmaan saisi hiljaiseksi jos nyrkillä mojauttaisi, mutta eiköhän kuitenkin ole parempi että kiukkuaa itsensä hiljaiseksi.
   
  #122
 23. "ahaa"

  "ahaa" Vieras

  [QUOTE="xxx";29034234]Mistä ihmeestä kuvittelet, ettei niille penikoille kerrota, että täällä asuu muita. Mistä tiedät, ettei äiti ole koko helvetin kolme tuntista pitänyt mukulaa sylissä ja rankannut lausetta "Ole hiljaa, häiritset naapureiden ja muiden unirauhaa". Mistä tiedät, ettei lapsi ole ollut ensimmäisen tunnin huudon jälkeen jäähyllä ja kiljunut siellä entistä uhmakkaammin?

  Ikävä kyllä tuollainen nokkaan tempaisu on nykypäivänä lailla kielletty. Ja kyllä omat kersani pyrin kasvattamaan niin, etteivät ne ketään nokkaan tempaise. Jos seura ei miellytä, voi seuraa vaihtaa. Ei ketään kouluteta omaan makuun sopivaksi tempaisemalla nokkaan.

  Luojan kiitos, meillä tuota ei ole joka ilta. Mutta silloin kun on, sitä todellakin on. Jota jäähyt, lelujen laittamiset arestiin, sylissä pakolla pitämiset, eivät auta. Eikä ihan taatusti se, että kehoittaa enemmän tai vähemmän nätisti pitämään nokkansa ummessa, kun on yö. Olipa tänä aamuna hilpeää, kun kersa huusi jostain syystä koko aamun, kun ei halunnut pk:hon. Piti pukea väkisellä jne. Sinne pk:hon se kuitenkin päätyi. Veikkaan, että ainoa asia, jolla huudon olisi saanut päättymään, olisi ollut kotipäivä. Minkä viestin se sitten olisi "pikkukuningattarelle" antanut, että huudolla olisi saanut tahtonsa läpi?

  Ja silti, tämä kyseinen lapsi saa aina pk:ssa, kylässä jne. vain positiivista palautetta käyttäytymisestään, kuten myöskin muista taidoista.[/QUOTE]

  No siis jos on muita lapsia, niin ne huutavat takaisin sille yhdelle, tai lyövät nokkaan tai vaihtavat seuraa, miksi ei voi huutaa takaisin isommalle lapselle, esim. 2v, eivät kaikkii muuten tajua.

  Minusta meteli on väkivaltaa. siinä kuuin nokkaan lyöminenkin.
   
  #123
 24. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="Vieras";29034255]No mutta juuri siksihän lapset uhmaa kun heille laitetaan rajoja. Kuka viitsisi kiukutella jos aina saisi kaiken mitä tahtoo.

  Meillä on tällä hetkellä 6-vuotisuhmaa poteva lapsi. Ja tämä on tähän astisista uhmakausista pahin! Huutoa, karjumista ja kiljumista. Naapureita käy sääliksi.
  Ja meillä on jokseenkin tiukka kasvatus. Huonosta käytöksestä jäähylle (jäähyllä istuminen on alkuun järjetöntä huutoa), muitakin rangaistuksia käytetään. Mutta eipä tuo karjuminen niillä lopu.
  Varmaan saisi hiljaiseksi jos nyrkillä mojauttaisi, mutta eiköhän kuitenkin ole parempi että kiukkuaa itsensä hiljaiseksi.[/QUOTE]

  Jaahas. No 6-vuotiaan voit pistää ovesta ulos kiljumaan. Kylmä ilma rauhoittaa.
  En kyllä tajua näitä selityksilä. Ei kenenkään naapurin tarvitse kuunnella tällaista.
  Ja sitäpaitsi ei mitään 6-vuotisuhmaa ole olemassa. Tiedän, koska itselläni on 6-vuotias. Jos se yrittää ottaa valtaa haltuunsa, laitan tiukemmat rajat, karkkipäivät pois, telkkarin katsomisen pois jne. Katsos, rangaistuksia, ihan oikeita sellaisia, ei v ain uhkaamista niillä! Miksi katsoisin 6-vuotiaan uhmaamista, joka ymmärtää jo puhetta vallan mainiosti, ja jolle voi sanoa että nyt turpa umpeen.

  Miksi sulle on ok että 6-vuotiaasi karjuu ja kiljuu? Voi hyvä ihme sentään!
   
  #124
 25. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

  [QUOTE="ahaa";29034189]Minusta väkivalta on sitä ettaä aiheuttaa muille vammoja ja kyllähän tuosta metelistä tulee kovasti toisille haittaa, stressitaso nousee.

  .[/QUOTE]

  Onkohan päiväkodintädeille perustettu jo kriisiryhmiä? He kun kohtaavat tätä väkivaltaa päivittäin..
  Ja kai meille vanhemmillekin jotain apua pitäisi saada, kun tätä väkivaltaa meitäkin kohtaan lähes päivittäin harjoitetaan.

  Ei, pienen lapsen huutokonsertit eivät ole väkivaltaa! Helvetin tuskastuttavaa ja ärsyttävää, mutta ei väkivaltaa.
   
  #125
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti