äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kun aamulla avaa silmät ja näkee vieressään hymyilevän ja sinua tapittavan vauvan, aamu ei voi kuin alkaa hyvin. Siinä minä ihailin pientä kääröä, joka täytti tänään jo seitsemän kuukautta. Hänen pieneen nyrkkiin oli puristuneena minun hiuksia, joita hän kiskoi välillä vimmatusti. Suussa ei ole vielä yhtään hammasta ja se hampaaton hymy oli jälleen jotain käsittämättömän suloista. Annoin suukon vauvan poskelle ja sanon kuinka äkkiä tämä seitsemän kuukautta on mennyt ja kuinka rakas hän minulle on. Nappasin pienen syliini ja halasin. Niin kiitollinen hänestä olen.

Meiltä löytyy erittäin iloinen vauva, joka on alkanut tykkäämään kiinteiden syömisestä ja rakastaa nykyään kylpemistä todella paljon, vesi vain roiskuu heti kun hän pääsee ammeeseen. Hän nukkuu edelleen samanlaisia pätkiä kuin aina ennenkin. Yöllä heräillään useampi kerta, mutta nukahtaa onneksi helposti takaisin uneen. Iso osa yöstä nukutaan omassa sängyssä. Päiväunia nukutaan niin sisällä kuin ulkonakin ja niiden määrä vaihtelee kaksien ja kolmien unien välillä.

Ikää seitsemän kuukautta – Vielä ei ryömitä vaan täällä liikutaan kierien

Vielä ei tosiaan olla hoksattu kuinka ryömitään. Vauva ei silti koskaan löydy samasta paikasta minne hänet laskee, vaan hän kierii paikasta toiseen. Hauska, kun pyörii ensin navan ympäri ja katsoo suunnan ja lähtee sitten kieppumaan. Ihan samalla tavalla kuin isosiskonsa aikanaan. Ehkä se ryömiminen sieltä vielä ajallaan hoksataan.

Itselleni kyllä sopii hyvin, ettei hänellä ole kiire minnekään ja on vielä rauhallinen liikkuja. Sitä kerkiää kyllä vielä painella lujaa vauhtia paikasta toiseen ja äiti juoksemaan perässä. Koitan  aina viettää vauvan kanssa aikaa lattialla ja mitä ihania ilmeitä sitä saakaan, kun hän kieppuu kauemmaksi ja katsoo minua ilmeellä -näitkö mitä just tein.

Istuminen on Eeditistä nyt kivaa puuhaa. Sylissä istuskelua on ollut jo pidempään, välillä sitä on nyt harjoiteltu lattiallakin. Siitäkin hän on enemmän kuin innoissaan. Huomaan, että aika samaan tahtiin on tämä kehitys edennyt kuin Saagankin kohdalla. Syöttötuolissa ei olla vielä istuskeltu, vaan ruokailujen ajan hän on istunut sylissäni ja syötän hänet siinä. Varmaan pian aletaan jo testailla syöttötuoliakin.

Äkkiä on mennyt nämä seitsemän kuukautta ja vauva on kasvanut aivan hurjasti tänä aikana. Vauvavuotta on jäljellä vielä onneksi kivasti, ettei ihan vielä kuitenkaan tarvitse alkaa miettimään 1v synttäreitä.
Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille. Ja pahoittelut, että vastaaminen kommentteihin kestää, viime viikon sunnuntaina en ehtinyt.

Seuraa meitä myös instagramissa.

Kurkkaa myös nämä:
Vauvan ensimmäinen kuukausi
Vauva täytti kolme kuukautta
Meidän vauva täytti neljä kuukautta
Vauva viisi kuukautta
Takana 6kk ihanan vauvan kanssa

Kommentit (4)

Saako kysyä, että miksi ei hän vielä istu syöttötuolissa? 🙂

Ihana että teillä on vielä kuukausia vauvavuodessa jäljellä. Mietinkin hiljattain, että minkäs ikäinen teidän pienimmän en nyt onkaan.

Voi, täällä vietetään pian 1-vuotissynttäreitö. Hurjaa vauhtia vauva vuosi kyllä kuluu!

Onneksi on vielä useampi jäljellä, ihan liian nopeasti ne on taas vierineet. ♥
Oi, ihanaa pääsette pian järkkäämään juhlia.♥

Ihan vaan, kun ei olla hankittu vielä Saagalle uutta tuolia, jotta voitaisiin laittaa Eeditille se syöttötuoliosa paikoilleen. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X