ihan mamina - Banneri

Harjoitussupistukset, eli kivuttomat tai pienesti kivuliaat supistukset ennen varsinaisen synnytyksen käynnistymistä on yleisiä etenkin uudelleen synnyttäjillä. Asiaan kuulemma vielä vaikuttaa se, jos edellisestä synnytyksestä on kulunut lyhyt aika. Mulla on tähän asti harkkasupistukset liittyneet joko kohdun voimakkaaseen kasvuun (raskausviikolla 16) tai liialliseen rasitukseen ja liian vähäiseen vedenjuontiin.

Eilisessä päivässä ei ollut muuta poikkeavaa, kun napakat vatsan kovettumiset aamusta saakka. Iltapäivään mennessä koko vatsan valtasi kuukautiskipumainen särky ja vatsa kovettui säännöllisesti. Olin myös hirveän väsynyt ja torkahdin sohvalle taaperon touhutessa olohuoneessa. Supistukset eivät siis olleet niin kipeitä, että se olisi haitannut unta. Silti ne tuntuivat ikävältä ja epämiellyttävältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Harkkasupistuksen tullessa tunsin myös outoa oloa päässä ja kasvoissa, ihan kun verenpaine olisi noussut aina vatsan kovettumisen aikana. Inhottava olo kaiken kaikkiaan. Miehen tullessa töistä päätin lähteä käymään päivystyksessä antamassa virtsanäytteen, sillä minulla on taipumusta oireettomiin virtsatieinfektioihin ja infektio voisi olla syynä supistuksille.

Lue myös: Kun pelkkä kauppareissu vie voimat täysin – raudanpuute raskaana

Päivystyksessä pikanäyte oli puhdas, mutta siitä tehtäisi vielä viljely varmuuden vuoksi. Odottelen siis rauhassa tuloksia. Minulla ei ole huolta sen suhteen, että nämä supistukset avaisivat kohdunkaulaa. Ne eivät ainakaan tunnu niin kivuliailta. Ensimmäisessä raskaudessa minulla oli loppuraskaudesta kohdunkaulaa kypsyttäviä supistuksia ja ne olivat selkeästi kipeämpiä, vaikka eivät vetäneet vertoja synnytyssupistuksille.

Olen nyt muistanut juoda paremmin vettä ja yrittänyt levätä sen mitä touhukkaan taaperon kanssa pystyy. Tänään on ollut vähemmän supistuksia, mutta en kuitenkaan uskaltanut lähteä vaunulenkille. En halua ainakaan tahallani provosoida supistuksia vielä tässä vaiheessa. Iltaa kohden harkkasupistukset ovat tiheentyneet, onneksi meillä on huomenna ultra ja kätilön vastaanotto niin pääsen kysäisemään asiasta ihan ammattilaiselta.

Sinua voisi kiinnostaa

Toinen lapsi tulossa, 7 ihanaa asiaa

Sukupuolipettymys, on ihan okei olla hämillään

Raskaus ja seksi, vertailussa kaksi erilaista raskautta

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X