ihan mamina - Banneri

Elellään raskausviikon 34 viimeistä päivää ja selkein ero aikaisempaan oloon on se, että raskausvatsa on selvästi valahtanut alas. Yhtäkkiä mun on helpompi hengittää ja syödä. Vauvan potkut eivät tunnu enää kivuliaan ylhäällä ja jopa liitoskivut ovat hellittäneet hieman. Vauvan pää taitaa blokata lantion holtittoman liikkumisen kivasti ja se hillitsee kipuja lantion alueella. Ompa ihanan tervetullut helpotus!

Lähes kivuttoman viikon aikana olen saanut kotona tehtyä paljon hommia. Olen pessyt tuhat koneellista pyykkiä, järjestellyt kaappeja, pessyt lattiat ja ulkoillut esikoisen kanssa. Ulkoilu tuntuu kuitenkin hieman vaaralliselle näillä keleillä, sillä ainoat jalkaan mahtuvat kengät ovat todella liukkaat ja läheltä piti tilanteita kaatumisen suhteen on jo sattunut.

Vauvalle alkaa olla kaikki valmiina. Sairaalakassi on pakattu, turvakaukalo odottaa eteisessä ja kehto pedattu meidän makuuhuoneeseen. Jos babe vielä tämän tammikuun majailisi rauhassa kohdussa, mutta helmikuun alusta hän on enemmän kuin tervetullut maailmaan.

Tervetuloa turvotus

Ensimmäistä lasta odottaessa mun jalat turposivat raskausviikon 31 jälkeen niin pahasti, että kävely sattui. Jalkani olivat kuin geelityynyt ja ainoat kengät mitkä sopivat jalkaan oli miesten koon 44 sandaalit. Osasyyllinen taisi olla kovaa lähestyvä kesä ja kuumat kelit. Muistan hikoilleeni viimeisen kolmanneksen kuin olisin jatkuvasti saunassa.

Tässä raskaudessa pääsimme näköjään pitkälle ilman turvotuksia! Nyt rv 34 olen huomannut, että iltaisin nilkkasukkia riisuessa sukista on jäänyt painaumat nilkkoihin. Ei kuitenkaan vielä sen huomattavampaa turpoamista ilmassa.

Kohti helpompaa synnytystä

Olen ottanut päivittäiseksi rutiiniksi syödä 6 taatelia, pyöritellä lantiota jumppapallolla ja hengittää (lue lisää vinkkejä tästä). Hengittämisellä tarkoitan sitä, että kohdennan uloshengityksen kohti lantionpohjaa ja rentoutan koko alapään. Kuvittelen vauvan valuvan sieltä itsestään ulos hengityksen aikana. Tätä voi tehdä ihan vaikka ruokaa laittaessa. Erityisen tehokkaaksi olen todennut hengitysharjoittelun harjoitussupistuksen tullessa. Uskon tämän harjoittelun auttavan mua muistamaan hengittämisen myös synnytyksen ollessa käynnissä.

Sinua voisi kiinnostaa myös

3,5 vuotta yhdessä ja kaksi lasta, miten parisuhde jaksaa?

Raskausviikko 31, liikaa lapsivettä ja lisätutkimuksia

Baby showerit, Gender reveal, push present – meneekö jo yli?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X