ihan mamina - Banneri

Meillä asustaa 1v 8kk ikäinen taapero ja pian hänellä on pikkuveli. Olen kohta siis äiti kahdelle vauhdikkaalle pojalle. Meidän esikoinen on todella kiltti lapsi, mutta vauhtia ja kokeilunhalua häneltä ei puutu. Pohdin paljon lasten kasvatukseen liittyviä raameja jo raskausaikana ja tietyissä asioissa olen tarkka.

Näissä asioissa olen tiukka

Ruokailu. Ruokapöydässä en siedä pelleilyä. Taaperon kanssa syömiseen kuuluu sotku ja ruokaan tutustuminen sormin, mutta en anna taaperon heitellä tahallaan ruokaa lattialle. Kiellän häntä heti napakasti ja jos homma toistuu nappaan lapsen pois ruokapöydästä. Ruokapöytään ei myöskään kuulu varpaat, eikä tuolilla seistä tai keikuta väärin päin.

Meidän taapero on onneksi aika kaikkiruokainen ja hän syö samaa ruokaa kun muukin perhe, jos ruoka ei maistu niin en anna leipää tai jälkiruokia. Hän saa syödä sitten seuraavana ruoka-aikana. Olen saanut opetettua taaperon syömään salaatteja ja kasviksia tarjoamalla niitä ahkerasti joka ruoalla ilman, että olen tehnyt asiasta numeroa. Yhtenä kauniina päivänä kurkut ja tomaatit eksyivät suuhun pyytämättä ja siitä asti kaikki lautasella oleva on pääsääntöisesti maistunut. Asia voisi olla eri, jos meillä asuisi nirso taapero ja olisi oikeasti huoli hänen syömättömyydestä.

Olen myös tiukka ruoka-ajoista. En tykkää siitä, että meidän lapselle annetaan naposteltavaa ruokailujen välissä tai jos lapsi on jo poistunut pöydästä ja muut jatkavat vielä syömistä.

Unirytmi. Unen suhteen olen tiukkis. En kestä sitä väsymyskiukkua ja yöheräilyä, mikä meillä seuraa siitä jos taaperon unirymi sotkeentuu. Päiväunille taapero menee +-1h välillä puolen päivän maissa ja yöunille käydään 19:30. En myöskään anna taaperon nousta pinnasängystä ennen klo 6 aamulla. Sitkeästi istun itse sängyn vieressä ja kehotan taaperon laittamaan pään tyynyyn, sillä kaikki ajat ennen kello kuutta on vielä yötä ja yöllä ei kekkuloida.

Hygienia. Oli korona tai ei, niin kädet pestään saippualla aina sisälle tullessa. En anna kenenkään syödä samalla lusikalla taaperon kanssa tai maistamaan omaa ruokaansa, ettei aikuisen suusta päädy bakteereja lapselle. Erityisen tarkka olin vauvavuonna tuteista ja tuttipulloista. En myöskään pidä siitä, että samat lelut kiertävät lapsen suusta toiseen. Ulkona en pelkää pientä hiekan maistelua, se kasvattaa vastustuskykyä. Kaupassa ei kuitenkaan nuolla ostoskärryjen työntöaisaa tai kosketa elintarvikkeisiin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Näissä asioissa olen lepsu

Lelut ja sotku. Lelujen kanssa olen lepsu. Meillä saa leikkiä lastenhuoneen lisäksi olohuoneessa ja sohvalla. Leluja löytyy ympäri asuntoa päivän päätteeksi ja leluiksi kelpaavat myös keittiövälineet ja kulhot. En jaksa joka päivä edes siivota lastenhuonetta, vaan leikit saa jäädä odottamaan seuraavaa päivää. Meillä lelut on osa sisustusta, varsinkin ne pallomeren pallot mitä löytyy 150 kappaletta pitkin asuntoa.

Lue lisää: Lastenhuoneen sisustus, mikä houkuttelee leikkimään

Ruutuaika. Varsinkin näin viimeisillään raskaana, kun puoliso tekee pitkiä työpäiviä ja omat voimat riittävät nippa nappa arjen pyöritykseen olen joustanut ruutu-ajassa. Taapero saa katsella päivittäin Netflixiä hetken aikaa, jotta saan itse hengähtää tai tehtyä jonkin pakollisen asian.

Herkut. Alunperin suunnitelma oli pitää taapero sokerittomana 2 vuoden ikään asti, mutta jo 1-vuotis syntymäpäivillä hellyin asialle. Taapero ei saa sokeria päivittäin, eikä edes viikottain mutta mielestäni pieni pala pullaa tai pipari ei kaada maailmaa. Ostan edelleen jugurtit ja välipalat sokerittomana, joten mielestäni asiassa on hyvä tasapaino näin. Maistiaisena pidän yhtä keksiä tai yhtä lusikallista vanukasta, mutta esimerkiksi kokonaista jäätelöä tai pullaa en anna hänen syödä.

Lue lisää: 1-vuotias taapero sokerilla vai ilman?

Oletko jo lukenut?

1,5 vuotias, taapero parhaassa iässä!

Elämäni kauhein päivä teki minusta äidin, joka ei pienestä hätkähdä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X