ihan mamina - Banneri

Ei olisi se 20 vuotias opiskelijabileissä synttäreitään juhliva vastarakastunut tyttö voinut uskoa, että kolme vuotta myöhemmin on äiti kahdelle pojalle. Podin toki hirveää vauvakuumetta ja olin siitä vihjaillut miehelle, kenen kanssa olin muuttanut vasta kolme kuukautta aikaisemmin yhteen. Kuitenkin samana syksynä tein positiivisen raskaustestin onnesta sekaisin ja seuraavana keväänä mun synttäreitä juhlittiin Baby showerien merkeissä. 

Minulta kysytään usein mistä koen jääneeni paitsi, kun olen päättänyt hankkia lapset nuorena. Ihmiset katsovat joskus jopa hieman säälivä ilme kasvoillaan aiheesta puhuttaessa. Ajatellaan, että minä riudun kotona kahleissa ja lasten kasvaessa villiinnyn täysin, koska en ole päässyt toteuttamaan nuoruuttani. Kuinka väärässä moni onkaan.

Äitiys on ehdottomasti antanut enemmän kuin ottanut. Kahden fyysisesti vaikean raskauden myötä olen oppinut hoitamaan kehoani paremmin. Olen ymmärtänyt, että kolmivuorotyö ei sovi minulle, vaan tarvitsen säännöllisen rytmin voidakseni hyvin. Olen lähentynyt äitini ja anoppini kanssa, sekä oppinut puhumaan vaikeistakin asioista. Olen pystynyt yhdessä mieheni kanssa rakentamaan turvallisen ja lujan parisuhteen sen sijaan, että suuren kriisin tullen olisimme eronneet. Olen uskaltanut lähteä turvallisesta työpaikasta ja alkaa opiskella.

Näiden oivallusten rinnalla yövalvomiset ja vähäinen vapaa-aika on pieni uhraus. En väitä, että äitiys olisi aina helppoa ja pumpulissa elämistä. Meidän matkalla on ollut allergiaa, refluksia, imetysdieettiä, epilepsiaa, tiheän imun kaudet, rintaraivarit, hulinat ja vauvarokko. Sanon vaan, että äitiys on myös ihan mahtavaa ja se on suuri henkisen kasvun paikka, mikä voi auttaa sinua eteenpäin monessa asiassa.

Vasta äitiyslomalla tiesin, mikä olisi mun haaveammatti

Raskauden toisella kolmanneksella perustin tämän blogin, mitä luet juuri nyt. Ihan mamina syntyi tarpeesta jakaa raskauden kipukohtia ja mun omia ajatuksia. Vuoden päästä tiesin mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa, kirjoittaa työkseni tätä blogia ja tuottaa sisältöä sosiaaliseen mediaan. Haaveilen myös oman kirjan kirjoittamisesta ja siitä, että saisin ajaa nuorten äitien asiaa. Ilman äitiyslomaa, ei tätä ideaa olisi syntynyt.

Äitiyslomalla tapahtuu suurta henkistä kasvua ja aivot pääsevät pohtimaan asioita uudella tavalla ja uudesta näkökulmasta. Sen lisäksi, että opit täyttämään ja tyhjentämään tiskikoneen yhdellä kädellä ja syömään ruokasi seisten sekunnissa, voit oppia itsestäsi sellaisia mahdollisuuksia mitä et ole aikaisemmin tunnistanut. Näin minulle kävi.

Äitiyslomalla olen saanut myös uusia ystäviä, sellaisia jotka elävät samassa elämäntilanteessa. Vanhat ystävät ovat ehdottoman tärkeitä, mutta on ihanaa kun kaveri jolla on jo lapsia osaa sanoa juuri oikeat sanat päivän ollessa ihan perseestä. Ei äitiys siis tarkoita ystävien menettämistä, vaan uusien löytymistä joukkoon.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Nukun vauvan kanssa paremmin, kun koko raskauden viime metreillä

Ostimme asunnon, kun minä olin vielä synnärillä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X