sormustin - Banneri

Kun lapsillani on ollut jännittävä hetki edessä, olen usein sitonut heille käteen jonkun tekemäni korun. Korua käteen laittaessa olen kertonut, että koru muistuttaa siitä, että minä rakastan todella kovasti ja olen lapsen puolella, kävi mitä tahansa. Näin pinterestissä suloisia morse-aakkoskoruja ja keksin, että seuraaviin tsemppikoruihin tulee myös morse-aakkosin kirjoitettu viesti. Tämä on myös aika kiva lahjaidea ystävälle tai miksei isän- tai äitienpäivälahjaksikin! Helmiä, nauhaa ja korun tyyliä voi helposti muokata lahjansaajan mukaan.

koru morse-aakkosin

Morse-aakkoset sopii koruun

Morse-aakkoset koostuvat pisteistä ja viivoista. Olen käyttänyt morse-aakkosia myös erilaisissa aarrejahdeissa (muita aarrejahtitehtäviä löydät täältä), erilaiset salakielet on aina ihan hitti. Nyt keksin morsettaa erikokoisilla helmillä. Isompi helmi on viiva ja pienempi piste. Sitten vain pujottelemaan oikea määrä helmiä ja oikeassa järjestyksessä hamppunauhaan. Morse-aakkoset löytyvät esimerkiksi täältä. Lopuksi pujotin nauhan päät vastakkain yhdestä isommasta helmestä ja laitoin lankojen päihin solmut. Näin lankoja voi kiristää helposti isomman helmen ympärille. Näissä koruissa on morsetettu sanat urhea ja rakas.

koru morse-aakkosin

Jos tällaisen korun tekee lahjaksi, kannattaa lahjan mukaan kirjoittaa sana morse-aakkosin ja liittää lahjaan myös morse-aakkoset – siinäpä on myös pieni pulma pähkäiltäväksi. Toki salakielen voi myös suomentaa suoraan lahjan mukaan. Jos ei lahjan saaja ole koruihmisiä, voi tällaisen muistutuksen jättää myös taskun tai repun pohjalle löytymään tulevaisuudessa.

koru morse-aakkosin

Heti näen tässä askartelussa mahdollisuuden hyödyntää idea isän- tai äitienpäivän tai ystävänpäivän alla lasten lahja-askarteluissa! Mikäs sen suloisempaa kuin lapsen helmillä kirjoittama viesti omalle tärkeälle ihmiselle.

Jos kaipaat lisää koruinspiraatiota, niin vinkkini hartsikoruihin löytyy täältä, vinkkejä Fimo-korujen tekoon taas löytyy täältä. Myös ompelulangat voi kierrättää koruiksi, täällä vinkkejä niihin!

Anni

instagram l  facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X