sormustin - Banneri

Minulla on usein kesken useampi käsityö (joskus keskeneräisten määrään ei riitä sormetkaan). Saattaa olla ompelustöitä valmiiksi leikattuna odottamassa ompelemista, ehkä sukat ja joku muukin neule. Yhden käsityön tulee olla megahelppo, sellainen, jonka voi ottaa käsiinsä koska vain ja jättää kesken myös milloin vain! Sitä pitäisi pystyä myös tekemään ilman silmiä – eli telkkaria katsoessa, auton kyydissä tai vaikka rannalla, jolloin voi katsoa veden liplatusta samalla kuin työ valmistuu käsissä. Minulla ei ollut yhtään helppoa työtä kesken, joten lähdin metsästämään sellaista.

Kesähuivi bambulangasta

Neule ei tarvitse silmiä

Käsityö, joka ei tarvitse silmiä, on ehdottomasti neule. En osaa virkata katsomatta työtä – virkkuukoukku ei osu silloin oikeaan kohtaan. Ompelukone ja saumuri on äänekäs ja silloinkin pitää katsoa, mihin ompelee. Oikeastaan ainoaksi tekniikkavaihtoehdoksi jää neulominen. Työn on hyvä olla kookas, ei jää heti kesken, joten päätin lähteä etsimään ohjetta huiviin. Ohje ei saa olla monimutkainen, vaan sitä pitää pystyä neulomaan miettimättä, montako silmukkaa tai mites se nyt menikään.

Color love -huivi

Paljon oikeita silmukoita

Telkkarineuleen ohje ei saa olla vaikea eikä silmiä vaativa. Pois siis jäävät kirjoneuleet sekä langankiertoja tai palmikoita vaativat ohjeet. Neule pitäisis koostua myös pääasiassa oikeista silmukoista, koska ne ovat helpoimpia tehdä ”silmättä”. Huivin ollessa kyseessä plussaa on, jos huivin voi lopettaa aiemminkin kuin ohje sanoo – tunnen jo itseni ja yleensä lankaa on aina minulla kitsaasti. Huiviohjeeksi valikoitui minulla Veera Välimäen Color love, jonka ostin ravelrystä. Ja lankahan minulla loppui ennen aikojaan – en kuitenkaan ostanut lankaa lisää, vaan pienensin viimeisiä raita-alueita. Ohje oli juuri mainio telkkarineuleeseen!

Langalla on väliä

Tykkään neuloa eniten 3,5 -puikoilla, silloin työ valmistuu joutuisasti. Tähän sopii vaikkapa sukkatapauksessa parhaiten Novitan 7 veljestä sekä Kaupunkilangan Kivijalka. Nyt kaipasin kuitenkin kaulalle sopivaa, pehmeää lankaa sekä jotain kesään sopivaa. Valitsin lähi-lankakaupasta eli Iloisesta langasta Natura Just Cotton Bamboo -lankaa (100g/220m), jossa on 50% puuvillaa ja 50% bambuviskoosia. Ihana, pehmoinen, kesään sopiva lanka. Mutta neuloessa kävi ilmi, että tämä ei ollut paras lanka telkkarineuleeseen! Tämä lanka oli nimittäin helposti säikeisiinsä hajoava ja monesti silmukka olikin vajaa. Jatkossa siis pidän huolen, että telkkarineuleessa on tiheäkierteinen lanka, jossa ei tarvitse katsoa, tuleeko koko lanka puikoille kokonaisena vai ei.

 

 

neule

Huivi on juuri kesään sopiva ja kauniskin! Joskin käytyäni värianalyysissa – voit lukea siitä täältä – huomaan, ettei tuo sinertävä väri olekaan omassa sävykartassani! Helteetkin ovat pitäneet huolen, ettei minun ole tarvinnut huiviin vielä kääriytyä, joten katsotaan, pääseekö se koskaan kaulaani vai matkustaako se jonkun toisen kaulan lämmikkeeksi.

 

Millainen on sinun mielestä paras telkkarineule?

 

Anni

 

PS.Jos neulotut huivit kiinnostavat, klikkaa katsomaan nämä neulomani huivit

La Crau (Melanie Berg), joka on yksi talven lempihuivejani

Rheinlust (Melanie Berg), kaunis huivi mutta tuskaisa tehdä

Goldfinch (Andrea Mowry), yksi kaikkien aikojen lemppareistani

Vertices unite (Stephen West), super-lämmin, kiva tehdä

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X