sormustin - Banneri

Aika moni nainen tietää sen tunteen, kun kesken päivän rintaliivien kaarituki on mennyt rintaliiveistä läpi ja pureutuu ikävästi ihoon. Kaaritukea yrittää tunkea työpaikan vessassa epätoivoisesti takaisin liivien sisään, mutta sieltä se taas hetken päästä löytää tiensä kohti ihoa. Täytyy myöntää, että olen joskus heittänyt rintaliivejä roskikseen karanneen kaarituen vuoksi. Rintaliivit saa kuitenkin korjatuksi helposti takaisin käyttöön. Tässä esittelen pikatavan korjata karannut kaarituki sekä toisen, hieman enemmän aikaa vievän tavan samaan korjaukseen. Älä heitä pois vaan käytä pois 🙂

rintaliivit rikki

Rintaliivit reilaan pikaisesti laastarilla

Kun tilanne on akuutti ja kaarituki porautuu rintalastaan, löytyy pikahelpotus lääkekaapista. Työnnä kaarituki takaisin liivien sisään. Leikkaa kankaisen laastarin liimapintaosasta pala ja liimaa se rikkinäiseen kohtaan. Tämä on mainio ensiapu, mutta laastari ei kestä loputtomiin hyvänä. Siksi voi olla hyvä tarttua jossain vaiheessa myös neulaan ja lankaan.

kaarituki korjaus

Kestävämpi korjaus tarvitsee neulan, lankaa ja palan nauhaa

Uskon korjauksissa (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) enemmän neulaan ja lankaan kuin liimaan. Siksi laastari-ensiavun jälkeen korjasin rikkinäiset rintaliivit nauhapalasella.

 

Tarvitset

puuvillanauhaa (esimerkiksi pyyhkeiden ripustuslenkkejä varten myytävää puuvillanauhaa)

ihmeteippiä (wonder tape) – tämä ei tosin ole pakollinen, ilmankin pärjää

neulaa ja lankaa

 

Leikkaa n. 6 cm pitkä puuvillanauhapätkä. Käännä nauhan päät keskelle niin, että nauhaa on koko matkalta kaksin kerroin. Työnnä kaarituen pää mahdollisimman hyvin takaisin liiveihin ja kiinnitä nauha kaksipuoleisella ihmeteipillä kiinni rikkonaisen kohdan päälle. Voit kiinnittää nauhan paikoilleen myös nuppineuloilla, mutta kaksipuoleisen ihmeteipin käyttäminen tekee korjaamisesta hitusen helpompaa. Ompele pienin pistoin nauha kiinni liiveihin.

rintaliivit korjaus

Ihmeteipin avulla nauha pysyy näppärästi paikoillaan korjauksen ajan.

Kaksinkertainen kangas tukee haurastunutta kohtaa ja rintaliivit pääsee takaisin käyttöön!

korjattu kaarituki rimtaliivit

 

Kiinnostaako korjausjutut? Katso polvienkorjausvinkit täältä,  pykäpistoparsinnasta voit lukea täältä. Lisää korjausvinkkejä löydät myös Korjaa kauniiksi -kirjastani.

 

Korjaamisen iloa!

Anni

Kommentit (2)

Ola pikaniksini on ollut kietoa kaarituen ulostyöntyneeseen päähän teippiä. Tuo laastariteippi käy oikein hyvin. Muutama kierros niin että kaaren päässä on pieni tukko. Sitten vähän voimaa apuna käyttäen työnnetään kaari takaisin paikoilleen. Usein alkuperäinen reikä säästyy toimenpiteessä omissa mitoissaan, mutta kaari on tämän jälkeen paksumpi, eikä tungekaan vanhasta reiästä yhtä sulavasti enää ulos.
Tuohon Jos vielä yhdistää laastarikikan, saa työpäivän tehdä loppuun rauhassa.

Liivit hajoavat toki aikanaan myös muualta ja joskus vain materiaaliensa puolesta tulevat tiensä päähän. Mukavaahan niitä on toki välillä myös uusia.

Mainio vinkki tuokin! Kun vaatetta on korjannut ja käyttöikää näin lisännyt, voi sitten laittaa hyvällä omalla tunnolla vaatteen roskiin, kun se on tullut todella tiensä päähän.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X