sormustin - Banneri

Tämä postaus kuuluu #otavamediavälittää -kampanjaan ja on tehty pro bono.

Neiti Neilikka ilahduttaa Mikkelissä.

Neiti Neilikka ilahduttaa Mikkelissä.

Olen kukkien kanssa hyvä vain yhdessä asiassa – niiden tappamisessa. Niin ajattelin kauan ja siksi varoin pitkään hankkimasta yhden ainuttakaan viherkasvia kotiini. Kunnes voitin muutama vuosi sitten Neiti Neilikan arvonnassa peikonlehden. Ja se ei kuollutkaan. Hiljalleen olen innostunut ostamaan lisää viherkasveja kotiini, joskus kimppujakin. Siihen minua on innostanut ihana mikkeliläinen kukkakauppa Neiti Neilikka, josta on tullut yksi suosikkiliikkeistäni kotikaupungissani.

Pöydistä koottu hylly

Neiti Neilikassa on satsattu kauniiseen tunnelmaan.

Olen käynyt Neiti Neilikassa niin makrameeamppeli-kurssilla kuin tekemässä kukkaseppelettä. Aina olen saanut iloista, ystävällistä palvelua ja olen oppinut aina jotain lisää kukkien ja kasvien maailmasta. Olen löytänyt jännittäviä kasveja kotiini – vesikasvin, lihansyöjäkasvin, helmivillakon ja vaikka mitä. Edelleen olen hyvä kasvien tappamisessa, mutta koko ajan kehityn paremmaksi niiden hengissä pitämisessä. Ja mikä parasta, uskallan sentään edes yrittää!

Kukkakimpun tekoa

Korona-aika on verottanut yrittäjiä, niin kukkakauppiastakin. Enpä olisi tullut ajatelleeksi ellei Neiti Neilikan omistaja Tea olisi kertonut, että jo kokoontuvien ihmisten rajaaminen maksimissaan kymmeneen vaikuttaa kukkakauppiaan arkeen ja myyntiin. Hautajaisiin ei osallistu kuin läheisimmät, jolloin kukkalaitteitakaan ei tilata niin paljon. Isot juhlat kukka-asetelmineen jäävät pitämättä. Kukkatukutkaan eivät tarjoa kovin laajaa kukkavalikoimaa, kun joka paikassa on ilmassa epävarmuutta. Helpottava tekijä kukkakauppiaan keväässä on ollut pääsiäinen sekä edessä oleva äitienpäivä kimppuineen. Nähtäväksi jää, tilataanko kevään ylioppilaille ruusuja vai onnitellaanko heitä vain kortein ja virtuaalisesti.

kukkakranssit

Neiti Neilikka vaikeista ajoista huolimatta pyrkii palvelemaan asiakkaitaan mahdollisimman hyvin ja ajan vaatimalla tavalla. Kukkakauppa siirtyi verkkokauppaan heti ensimmäisellä koronaviikolla. Ostokset voi naputella verkkokaupassa, ostokset voi hakea kukkakaupan eteisestä, kotiinkuljetuksenkin kukille saa. Tsemppikimpun osto ilahduttaa sairaanhoitajia, opettajia, lääkäreitä ja kotona etätöissä venyviä perheellisiä, mutta tsemppikimpun osto on tärkeää myös kukkakauppiaalle! Kukkaostokset takaavat, että kukkaostoksia voidaan tehdä korona-ajan jälkeenkin.

 

Kukkaisterveisin,

Anni

 

Ps. Jos kukkateema kiinnostaa muutenkin, niin kurkkaa ideat keijupuutarhan tekoon täältä!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X