sormustin - Banneri

Helteillä päivän asu koostui topista ja sortseista tai bikineistä. Aina ei ihan joka paikkaan niissä kuitenkaan mennä, joten ompelin itselleni pitsipaidan, jonka voi vetäistä nopeasti bikinien tai pienenkin topin peitteeksi. Pitsipaita tekee heti asusta siistimmän ja juhlavammankin. Värillisen pitsin valitsemalla saa myös helposti tuotua väriä muuten tummaan pukeutumiseen.

nopeasti ommeltu paita pitsistä

Käyttämäni pitsi ei purkaannu reunoistaan, joten siitä oli hyvinkin nopea ommella, sillä reunoja ei tarvinnut huolitella. Kun kankaan hulpiot asettelee paidan helmaan, helmakin on kerralla siisti. Pitsikangas on ostettu Nappinjalta, pala tätä pitsiä löytyykin jo tyttäreni paidasta.

Pitsipaita valmistuu näin:

Tarvitset paitaan pitsiä kaksi 55 x 65 cm palaa. Kankaan hulpio pitäisi sijaita 65 cm pitkällä sivulla. Näillä kankaan mitoilla tulee sopivan löysä paita s/m-kokoon.

Lisäksi tarvitset vain ompelukoneen ja sakset.

pitsipaita

Aseta kankaan hulpiot helmaan. Leikkaa ensin pieni viistous olkasaumoihin. Sen jälkeen leikkaa sivuista 5 cm kaitaleet pois mallin mukaan, jotta kankaaseen muodostuu hihat.  Pääntietä ja sen muotoa kannattaa mallailla peilin edessä ja leikata omaan silmään sopivaksi. Perussääntönä on kuitenkin hyvä muistaa, että takakappaleelle pääntie tulee hieman ylemmäksi kuin edessä.

pitsi paita kaava

Aseta paidan etu- ja takakappale oikeat puolet vastakkain. Ompele suoralla ompeleella olkasaumat sekä sivusaumat – ja se on siinä, pitsipaita on valmis! Jos pitsi tuntuu helposti purkaantuvalta, voit vielä huolitella saumat siksakilla ja tehdä kapean käänteen pääntielle sekä hihansuihin ja ommella ne suoralla ompeleella. Tähän paitaan käänteitä en kuitenkaan tehnyt, sillä tämä pitsi ei purkaannu.

pitsipaita

Pieni ripaus pinkkiä pitsiä saa olon todella söpösteleväksi! Tulee ihan hempsukkainen fiilis ja hymykin irtoaa helpommin.

Kaipaatko lisää helppoja ompeluohjeita? Kurkkaa ohjeeni rusettipantaan ja -ponnariin sekä glitter-penaaliin! 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X