sormustin - Banneri
vessapaperista tehdyt kukat

 

Etäkoulu-olosuhteita on takana pian kuukausi ja toinen on edessä. Olen halunnut kantaa korteni kekoon kotona lasten kanssa olevien ja etätehtäviä miettivien opettajien avuksi tarjoamalla askartelu- ja kuvis-ideoita. Olen koonnut ideoita kierrätysmateriaaleista tehtäviin askarteluihin, helppoihin kotiaktiviteetteihin ja erilaisiin kuvisideoihin.  Tämän askartelukooste-postauksen päämateriaali on joka ikisestä kodista löytyvä vessapaperi! Vessapaperin – tai talouspaperin – lisäksi tarvitset näihin askarteluihin vain muutamia lisätarvikkeita.

1. Kukka vessapaperista

Vessapaperista tehty kukka

Tarvitset: Kaksi vessapaperiarkkia, vesivärit, sakset ja rautalankaa.

Taita vessapaperiarkki kahtia, sitten kahtia toisessa suunnassa ja vielä kerran kahtia niin, että taite pysyy samassa kulmassa. Leikkaa terälehden muoto taitellun vessapaperin reunaan ja maalaa reuna vesivärein. Tee samoin toiselle vessapaperiarkille. Avaa taitellut arkit kukaksi, aseta päällekkäin lomittain ja rytistä keskeltä. Kierrä rautalanka kukan pohjan ympäri.

Ohje vessapaperista tehtyyn kukkaan

2. Vessapaperi-neilikka

Vessapaperista tehty neilikka

Tarvitset: Kolme vessapaperiarkkia, vesivärit, sakset ja rautalankaa.

Taittele vessapaperiarkki haitariksi, pyöristä haitarin päät ja maalaa ne vesiväreillä. Tee näin kahdelle muullekin arkille ja anna maalauksen kuivua. Aseta haitarit lomittain päällekkäin ja pyöräytä rautalanka haitareiden keskikohdasta ympäri. Avaa haitarit ja avaa myös vessapaperin eri kerrokset auki varovasti.

Vessapaperista tehty neilikka

3. Kulho vessapaperista

Vessapaperista tehty kulho

Tarvitset: Vessapaperia, ilmapallon, vettä (suihkepullossa) ja vesivärit.

Aseta ilmapallo lasin päälle pystyyn. Levitä vettä ilmapallon pintaan ja aseta ilmapallon päälle vessapaperikaitale. Kostuta vessapaperia ja pyöräytä uusi kerros vessapaperia ilmapallon päälle. Jatka näin, kunnes vessapaperia on riittävästi ilmapallon päällä. Voit halutessasi lopuksi maalata kulhon vesiväreillä. Anna kulhon kuivua hyvin. Kun vessapaperi on kuivunut, puhkaise ilmapallo ja poista se kulhon sisältä. Huomioi, ettei kulho ole kauhean kestävä. Jos haluat kestävämmän lopputuloksen, voit vessapaperikerrosten väliin sivellä liimaa tai vesi-liima-seosta.

Vessapaperista tehty kulho

4. Talouspaperi-perhoset

Tarvitset: vessapaperia tai talouspaperia, vesivärit, narua

Taita talouspaperi- tai vessapaperiarkki puoliksi ja leikkaa perhosen muoto. Maalaa perhonen vesivärein ja anna kuivua. Lopuksi rytistä perhosen keskiosaa kasaan ja pyöräytä naru keskiosan ympäri. Solmi naru perhosen pääksi ja jätä narun päät tuntosarviksi.

Perhoset vessapaperista

5. Piirretty vessapaperi

Piirretty talouspaperi

Tarvitset: tussit, vessa- tai talouspaperia

Ota vessa- tai talouspaperiarkki. Piirrä tussilla pisteillä tai viivoilla paperiin painettuja kuvioita. Törmäsin tähän ideaan useammallakin eri instatilillä (en enää valitettavasti muista, kuka keksi tämän ensimmäisenä). Meillä ekaluokkalainen innostui tästä kovasti. Hauskaa pikkunäpertämistä!

 

Itse yllätyin, miten moneen tuo takaliston pyyhkimiseen tarkoitettu vessapaperi voikaan taipua! Ihan monipuolinen ja hauska materiaali askarteluihin, eikö vain!

 

Luovia askartelutuokioita toivotellen, Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X