Vapaa-aika 10.08.2016 Päivitetty 26.05.2023

Koululaishoroskooppi – näin tähtimerkki vaikuttaa lapsen koulumenestykseen

Kaurislapselle hyvä koulumenestys on sydämen asia. Levottoman jousimiehen taas on vaikea istua paikoillaan pulpetissa. Koululaishoroskooppi paljastaa, onko lapsesi lukutoukka vai luokan kapinallinen.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
iStock

Oinaslapsi ei jaksa päntätä läksyjä (21.3.–20.4.)

Malttamaton ja välkky oinaslapsi tivaa jo taaperona, koska hän pääsee kouluun. Hän osaa usein lukea ja laskea hyvin jo ennen kouluun menoa. Lapsen onkin vaikea hyväksyä sitä, että kaikki eivät opi asioita yhtä nopeasti kuin hän.

Oinas ei myöskään suhtaudu läksyihin kovin vakavasti. Miksi hänen kaltaisensa fiksun tyypin pitäisi tankata kirjoja? Vaikka oinaslapsi olisi älykäs, vanhempien on valvottava hänen koulunkäyntiään. Lapsen energisyys voi aiheuttaa ongelmia, jos hän ei anna muille rauhaa tunneilla.

Lue myös: Lapsihoroskooppi – tällainen lapsesi on luonteeltaan

Härkälapsi loistaa käytännön aineissa (21.4.–20.5.)

Käytännöllinen härkälapsi rakastaa konkreettisia aineita. Härät ovat hyviä matematiikassa, maantiedossa, biologiassa, käsitöissä ja kotitaloudessa. Sen sijaan abstraktia ajattelua ja mielikuvitusta vaativat tehtävät saavat lapsen tuskastumaan.

Hänellä voi olla vaikeuksia yläkoulussa ja lukiossa, kun esimerkiksi matematiikanopetus muuttuu teoreettisemmaksi. Ammattiaineet taas sujuvat härältä leikiten.

Härkä on huolellinen mutta myös laiska. Hän tekee lempiaineensa läksyt tunnollisesti, mutta välttelee inhokkejaan tehokkaasti.

Keskustele: Lapsen hitaus ja laiskuus tuskastuttaa

Kaksoslapsi nauttii pohdiskelusta (21.5.–21.6.)

Kaksoslapsi pitää niin paljon oppimisesta, että koulunkäynti on hänelle mukava harrastus. Tämä kävelevä tietosanakirja nauttii historiasta ja äidinkielestä. Yläkoulussa ja lukiossa kaksonen keskittyy mieluiten filosofiaan, psykologiaan ja kirjallisuuteen.

Vaikka kaksonen on kielellisesti lahjakas, hänen pinnansa ei veny kieliopin ulkoa opetteluun. Myös matemaattiset aineet saavat boheemin pohdiskelijan hulluksi.

Kaksonen kahmii myös innoissaan paljon harrastuksia koulun oheen. Tarkkaile, ettei lapsi väsytä itseään puurtamalla aamusta iltaan.

Lue myös: Lapsen lukemaan oppiminen – miksi osa lapsista oppii lukemaan varhain?

Rapulapsi jännittää suuria ryhmiä (22.6.–22.7.)

Koulun alku voi olla rapulapselle shokki. Suuret ryhmät, hälinä ja säännöt rasittavat herkkää pienokaista. Esiintyminen jännittää arkaa lasta, joka työskentelee mieluiten itsekseen tai pienryhmässä. Rapu voi jopa lintsata, jos muut lapset ovat raisuja ja koulu tuntuu kaoottiselta.

Rapu suhtautuu läksyihin tunnollisesti, ja välillä hän ottaa koulutyöstä liian suuret paineet. Hän nauttii eniten taideaineista ja käsitöistä.

Yläkoulussa rapu ottaa valinnaisaineiksi kotitaloutta ja käytännöllisiä biologian kursseja, joilla opiskellaan puutarhanhoitoa.

Lue myös: Mitä lapsen pitää osata mennessään kouluun?

Leijonalapsi on luokan johtohahmo (23.7.–22.8.)

Leijonalapsi hakeutuu koulussakin valokeilaan. Hän on luokan suosikki, joka napsii hymypatsaat ja johtajan pestit koulun joukkueissa. Älykäs ja kunnianhimoinen lapsi ansaitsee kehunsa, mutta joskus hän käyttää asemaansa väärin.

Laiskotellessaan leijona painostaa kaverit tekemään läksynsä, mutta ottaa kunnian itselleen. Hän voi myös kiusata arempia lapsia, vaikka pitää härnäämistä leikkinä.

Teroita leijonalle, että hänen on annettava tilaa muille. Hänen ei tarvitse olla aina paras, ei varsinkaan muiden kustannuksella.

Lue myös: Kasvatushoroskooppi – näin tuet eri tähtimerkkien kehitystä

Neitsytlapsi stressaa kokeita (23.8.–22.9.)

Neitsytlasta ei tarvitse patistaa läksyjen pariin. Hän on tunnollinen oppilas, joka aloittaa kokeisiin valmistautumisen viikkoja etukäteen. Neitsyen työpöytä on aina moitteettoman siisti ja reppu etukäteen pakattu.

Analyyttinen ja verbaalinen lapsi on kiinnostunut kielistä ja kieliopista. Hän menestyy tasaisesti niissäkin aineissa, jotka eivät ole hänen intohimojaan. Pieni perfektionisti piiskaa itseään välillä liikaa. Vanhempien on muistutettava neitsyttä vapaa-ajasta ja siitä, että oppiminen tapahtuu virheiden kautta.

Keskustele: Miten helpotan viidesluokkalaisen hirvittävää koestressiä?

Vaakalapsi on opettajien suosikki (23.9.–22.10.)

Sosiaalinen vaakalapsi nauttii koulusta. Diplomaattisella lapsella on laaja ystäväpiiri, ja hän joutuu kahnauksiin todella harvoin. Hän tulee hyvin toimeen myös opettajien kanssa ja tukee ujompia oppilaita.

Sosiaalisuus on myös vaa’an kompastuskivi. Kavereiden kanssa hengailu ja harrastukset tahtovat mennä läksyjen edelle. Peruskoulussa vaaka pärjää vielä puhelahojensa ansiosta. Ammattikoulussa tai lukiossa hänen on kuitenkin alettava paiskia töitä.

Parhaiten vaa’alta sujuvat taideaineet, etenkin musiikki.

Keskustele: Mitä tehdä, kun koulunkäynti ei kiinnosta lasta tippaakaan?

Skorpionilapsi haluaa olla luokan paras (23.10.–22.11.)

Skorpionilapsi on tunneilla hiljainen, koska hän tarvitsee paljon omaa tilaa. Opettajat valittavat lapsen passiivisuudesta, ja skorpionin loistavat koetulokset lyövät heidät ällikällä. Skorpioni ei pidä itsestään melua, mutta hän haluaa olla paras kaikissa aineissa.

Lapsella on uskomaton muisti, joka auttaa häntä niissäkin aineissa, joissa hän ei ole vahvimmillaan. Historia, biologia ja psykologia kiehtovat tätä syvissä vesissä uivaa mystikkoa. Joskus opettajat epäilevät, että vanhemmat kirjoittavat skorpionin varhaiskypsät aineet.

Keskustele: Kuinka opetan voitontahtoista lasta häviämään?

Jousimieslapsi tuskastuu hiljaa istumiseen (23.22.–22.12.)

Koulun säännöt ja aamuherätykset tuottavat vaikeuksia jousimieslapselle. Hän on todella omaehtoinen eikä haluaisi tehdä mitään, mikä ei kiinnosta häntä. Menevän viikarin on vaikea istua hiljaa paikoillaan. Jousimiehen välitunnit tuppaavat venähtämään, jos meneillään on kiihkeä jalkapallopeli tai lumisota.

Hänen keskittymiskykyään kannattaa harjoittaa, ettei fiksu lapsi vesitä koulumenestystään levottomuudella.

Liikunta on jousimiehen lempiaine, ja urheilutuokion jälkeen hän jaksaa keskittyä aivotyöhön.

Lue myös: Onko lapsella ADHD? Näistä merkeistä tunnistat sen

Kaurislapselle kelpaa vain kymppi (22.12.–19.1.)

Yksikään horoskooppimerkki ei suhtaudu kouluun yhtä vakavasti kuin kauris. Kaurislapsi ei kilpaile muita, vaan itseään vastaan. Hän asettaa rimansa korkealle ja romahtaa, jos ei pärjää kaikessa. Kauriin on vaikea hyväksyä sitä, ettei kova yrittäminenkään tee hänestä mestaria kaikessa.

Anna lapselle tunnustusta ahkeruudesta, mutta irrota hänet välillä väkisin koulutyöstä. Kauris murehtii läksyjä lomallakin, joten hänen huomionsa pitää kääntää tietoisesti muualle.

Keskustele: Millaisia erittäin älykkäät aikuiset ovat olleet lapsina?

Vesimieslapsi on älykäs kapinallinen (20.1.–19.2.)

Vesimieslapsi on haastava yhdistelmä älykkyyttä ja kapinallisuutta. Hän loistaa lähes kaikissa aineissa, mutta jos opettajan kanssa ei synkkaa, lapsi heittäytyy hankalaksi.

Vesimies inhoaa ulkoa opettelua, sillä hän haluaa ymmärtää asioita syvällisesti. Pänttäämisen sijaan hän harjoittelee kieliä puhumalla ulkomaalaisten kanssa. Kemiaa hän treenaa tekemällä kokeita kotilaboratoriossaan.

Murrosiässä vesimieheen iskee usein lintsaamisvaihe. Hän menestyy kuitenkin niissä aineissa, joissa todella haluaa.

Lue myös: Miten saada lapsi tottelemaan? Asiantuntija neuvoo

Kalalapsi oppii luovuuden avulla (20.2.–20.3.)

Jos kalalapsi saisi päättää, hänen lukujärjestyksensä olisi täynnä taideaineita. Hän pitää etenkin kuvaamataidosta ja näyttelemisestä.

Opettajat pitävät luovasta tarinankertojasta, mutta välillä kalojen on vaikea keskittyä opiskeluun. Hän hukkaa tavaroitaan, jää leikkimään koulumatkalle ja uppoutuu tunneilla päiväuniinsa.

Kalat tarvitsee lempeitä rutiineja. Älä anna lapsen valvoa myöhään ja tarkista, että hän tekee läksyt. Kaloja voi houkutella leikkien varjolla jopa hänelle hankalien matemaattisten aineiden pariin.

Lue myös: Leikkihoroskooppi – tällaisesta puuhastelusta lapsesi nauttii

Lähteet: Horoscope.com, Momstrology

Lisää horoskooppeja:
Kiinalainen lapsihoroskooppi
Nimihoroskooppi – valitse lapsen nimi tähtimerkin mukaan
Äitihoroskooppi: Tähtimerkki paljastaa, millainen äiti olet!
Perhehoroskooppi – näin tähtimerkit vaikuttavat perhedynamiikkaan

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X