2004 syntyneet

Eilen Jonna 4 vuotta sanoi minulle ekaa kertaa: "Äiti, sä olet ihana !" ja pusut ja halit päälle !! Voi hyvänen aika, ihan tuli kyyneleet silmiin.. Vastasin, että olet sinäkin aika ihana. Harvoin saa tuollaista kuulla keneltäkään !!! :heart:
 
Jatkoa vielä: eilen tyttö sanoi, että ihana äiti ja ihana isi ja isikin sai halit ! Minä sanoin, että niin ja sulla on myös ihanat isovanhemmat ja hoitotätikin ! Jonna sanoi sitten, että niin, meillä on ihana perhe !! =)

Joskus taas kaikki olemme ihan tyhmiä..
 
Alkuperäinen kirjoittaja zanna74:
Meiltä löytyy marraskuussa syntynyt poika, nytte on siis 3.5 v :heart:

Muuten äärettömän kiltti mutta uhmat on todella pahoja :/

Eipä juuri nahistele siskojensa kanssa, välillä tietysti pientä kinaa syntyy :D

Harrastuksia ei vielä ole, syksyllä aloittaa sitten kerhossa =)

( Tänään oltiin nvl, ylimääräisessä mitat ottamassa, tuoreet mitat siis 91.5 cm ja 13.5 kg )
Poikani on syntynyt 12/04 ja ollaan käyty neuvolassa ylimääräisiä käyntejä ekaksi oli pituutta tullu liian vähän sitten painoa ja nytten ollaan taas pituus tarkkailussa :) pojalla kokoa 98,5 cm painoa 15,5kg
 
:wave:
Tuosta painosta ja pituudesta, mulla kans pieni ja laiha poika ja ollaan käyty useampaan kertaan tarkistamassa on poitsu "lihonnut", nyt oli mitat 94cm ja 13kg eikä terkka enää sanonu mitää, no, tääl meil onki nyt omituinen terkka. :LOL:
Tänää sitä alkoki koulut ja sisko meni eskariin niin poju ilmotti ettei sen tarvii mennä tarhaa eikä ekariin vaan menee suoraan kouluun kun on "miesten mies" :LOL: ja nyt kun nukkumaan meni sano et tulee varmana yöllä kipeeks niin ei voi mennä huomenna tarhaan
:D et tälläi meillä, pienenä ne jo taitaa kaikenlaista :headwall:
 
Nostoa vain. EI meillä kauheen ihmeempiä tällä hetkellä. Tytön tarha alkanut ja uusi tarha on ollut aika loistava paikka. Neiti menee enemmän kuin mielellään sinne. Kaveritakin saanut jo. No eihän hän kyllä mikään hiljainen syrjäänvetäytyjä tyyppi ole, joten en tuota sujahtamista uusiin kuvoihin loppujen lopuksi paljon pelännyt.

Ihanaa täällä paistaa aurinko :D . :wave: täytyy lähteä viemään kohta tyttöjä kaverilleni hoitoon kun iskä töissä ja tää äiskä pääsee taas ratsastamaan :D

Piti vielä lisätä että eilen kun lähdin kauppaan niin tyttö huolestui että ketä hoitaa sillä välin... totesi sitten melkein heti perään itse "Luojan kiitos, oma arvoisa isä hoitaa" :LOL: :LOL: mieheni kanssa kyllä hymyilytty (tosin tulee varmaan aika selväksi että iskä on aikapaljon töissä :whistle: )
 
Enpäs ole tätä ketjua aikaisemmin hoksinut joten ilmoitanpa omanikin tänne. Meillä poika 08/04. Kokoa pojalle on kertynyt ihan mukavasti, pituutta:112cm ja painoa 21kg. Poika on kova touhuamaan, erityisesti laivat ja kaikki vesijutut kiinnostaa. Kalastus on näin kesän jälkeen ollu tosi pinnalla. Tunnistaa muutamia kalalajeja. Piirtää PALJON: laivoja, kaloja, lintuja, ihmisiä. On tosi auttavainen (välillä liiankin). Haluais aina leipoa ja laittaa ruokaa tai tyhjentää apk:tta tai pyykkikonetta.

Poika on luonteeltan herkkä ja empaattinen ja aika tottelevainenkin jos veljeensä vertaa :D . Hoitaa mielellään vauvaa, halii ja lirkuttelee. Saattaa touhuta piiiitkään ihan itekseen omia juttujaan mutta tulee vielä kovin mieluusti äitin syliin. Välillä äitiä ja isiä moititaan oikeen kovastikkin mutta lopulta myöntää, että "tykkään susta äiti/isi." Osaa myös aidosti katua ja pyytää anteeksi käytöstään.

Välillä haluaa puhua "tuhmia" ja huutaa hiekkiksellä kovaan ääneen kaikki pissat ja kakat ja tyhmät ja pöljät. Provosoituu jos alkaa kieltämään. Ei osaa sanoa R:ää. Ei haluais millään nukkua omassa sängyssä saatikka -huoneessa. Tykkää myös kilpailla, erityisesti niissä asioissa joissa tietää voittavansa:juoksu.

Lemppari ohjelmia: Elias laiva, Tao Tao, Tomi traktori. Laulaa muutamia lauluja suurinpiirtein =) nuotilleen, sanat muistaa useammasta laulusta. Odottaa innolla kerhoon pääsyä ja kyselee kovasti että mitä sä äiti teet sillä aikaa ku minä olen kerhossa? Ehkäpä se äitkin jotain tekemistä keksii :D

Tässä muutamia asioita suloisessa epäjärjestyksessä :ashamed:
 
täällä on uudenvuoden "vauva", syntynyt 30.12.04.
Kova uhma ja MIKSI MIKSI MIKSI -kausi alkanut. Oikea jääräpää jätkä...
Oman aloituksen tein tuonne meidän ongelmaan johtuen: 3v7kk yöterrorisoija.
Eli edelleen herättää öisin, joskus jopa 6 kertaa!!

Meidän poitsu alkanut piirtämään kesän aikana kaksikätisesti mikä hieman ihmetyttää minua. Eli paperin oikealle puolelle piirtää oikealla kädellä, vasemmalle puolelle jatkaa piirrustusta vasemmalla kädellä. :eek:

Painoa n 17kg, pituutta joku 100cm?
 
Me mitattiin meidän poitsu kesän jälkeen ja se oli jo 118cm pitkä :whistle: Pikkasen tullut pituutta...aattelinkin kun kaappiin ei jäänyt montaakaan sopivaa housua.

Tosta piirtämisestä,että meillä se ei ole kyllä millään top-listalla. Veljensä kanssa joskus saattaa innostua,että ottaa ainakin kynän käteen ja värityskirjan/paperia,mutta yleensä piirustaminen jää lyhyeen.

Eniten meillä leikitään kyllä pikkuautoilla ja ukkeleilla =) Oikeastaan muita leluja ei tarvittaisikaan. Usein laittaa iskän jokkis-dvd:n ja päristelee samalla autoilla.

Niin ja Tervetuloa myös kaikki mua uudemmat mukaan :D
 
Kävimme eilen ekan kerran muskarissa ja hyvin meni, taitaa tulla siitä uusi harrastus !! Ryhmässä nyt 8 lasta, 5 tyttöä ja 3 poikaa, 3-4-vuotiaita kai ovat ! Siellä oli aluksi tutustumisleikkejä ja viikon päästä saavat soittaakin jotain instumenntia vähän. Sitten on myös laulujuttuja ja piirtämistäkin, hyvältä kuulostaa !! Kerran viikossa 45 min, lukukausi maksu 100 e, musiikkikonservatorion opettaja. :wave:
 
MarjaK meilläkin tyttö käy muskaria ikäluokka 4-5 ja on tykännyt kovasti. Meillä on hiukan halvempi hinta 60e lukukausi ja tää on musiikkioppilaitoksen eli opettaja täälläkin on konservatorion käynyt. Ja aika on kanssa sama. Siellä kanssa piirretään/väritetään joka kerta jotain heidän musiikkiinsa liittyvää ja keräävät ne kansioon. Ja saatat arvata että se kansio on aika tärkeä kun lähdetään muskariin. Tyttö varmistaa aina että on tossut ja kansio mukana.

Runsaan viikon päästä alkaa sitten taas "baletti". Siinä täällä on hintana 70e 10x. On ollut kanssa tosi kiva.

Ja varmaan kaikki huomaa että tyttö rakataa musiikkia ja tanssia :D .... hmmmm kenenkähän on tullut :LOL:
 
Täällä 4.8.04 syntynyt tytteli, pituutta 95,5cm ja painoa 13,6kg. Hirveän temperamenttinen ja tulinen luonne, omaa tahtoakin löytyy vaikka muille jakaa.

Uhmaikä on päällä ja luulee että kaikki mitä hän tekee tai sanoo, on oikein, joskus ihan helisemässä pikkujustiinan kanssa.
Isoveikka löytyy 6v.
Harrastuksia ei vielä ole, mutta niitä ollaan nyt katseltu ja tutustutaan niihin.
Kavereita löytyy tuolta tarhan puolelta ja tästä omalta pihalta ja omalla pihalla ainoastaan leikitään, joku aina vahtimassa kuitenkin. Ja tietenkin veikka.

Syömisen kanssa ollaan nyt tapeltu tollaset 1v. suunnilleen, kun tyttö ei syö! On yritetty kiltisti pyytää, pehmolelun ottamista pois ja lahjontaa tarroilla ja karkilla, mutta ei.. Annanko sitten vaan olla ja katsoa kun yksi tai kaksi haarukallista menee ja paprikat, sipulit ja kaalit jää lautaselle, kun ei tykkää ja syö vaan lihaa ja perunaa ja salaatistakin tomaatit ja kurkut. Raivostuttaa kun neuvolassakin sanoo että lapsi on ikäisekseen pieni ja normaalikäyrän alapuolella ja plaplaplaa. Ja muualla kuulemma syö hyvin, paitsi kotona, tarhassakin olivat sanoneet miehelle, että kannattaisi vaihtaa parempaan ruokaan, niin maistuisi. Me kun kuitenkin syödään kaikkea ja vain itsetehtyä, harvoin mitään eineksiä. Tää otti paljon päähän, no kait olen sitten surkea äiti. :'(

On nukkunut koko elämänsä omissa sängyissään, eka kehdossa ja sieltä sitten siirryttiin pinnasänkyyn ja nyt ollut jo jonkun aikaa tuo lasten jatkettava sänky, kun kuulemma oli liian iso tuohon pinnasänkyyn. On tainnut nukkua vain muutaman kerran terveenä meidän välissä, sairaana kyllä nukutaan vierekkäin.
Aamuyöstä kun on tullut hiljaa hiipien tutimaan viereen jos on painajaista nähty.

Tykkää kamalasti vaatteista ja varsinkin kotona hameista ja mekoista, prinsessaleikeistä, veikan kanssa tykkää rakentaa legoja ja autoja, ja meikkauksesta on tullut nyt ykköshittijuttu.
Tällainen tätsykkä täällä.

Uida ei vielä osaa, mutta harjoiteltu on nyt kesällä enemmän, sukeltaa myös kastaen nenänsä veteen. :LOL:
 
Tervetuloa Meemee =) :flower:

Näköjään monella taistelua ton syömisen kanssa. Ei muuta kuin voimia kaikille muillekin tämän asian kanssa painiville. Mutta ihmettelen sitä tarhan sanomista "vaihtaa parempaan ruokaan"... siis täh? Onneksi meille ei olla sanottu noin... meille ons anottu että lapsi syö jos on nälkäinen eikä kannata stressata sillä sen enempää itseään. Meillä oli kanssa tollanen vaihe että meni vain hedelmät ja vihannekset. Nyt menee jo lihaa, broileria, riisiä, makruja, mutta peruna ei oikein masitu missään muodossa.... paitsi kalakeitossa.

Kysymys.... minkälaisia ohjelmia muiden lapset saavat katsoa ja kuinka paljon?

 
Jeps, tuli käytyä siellä pituus / paino - tarkkailussa taas =)

Painoa oli tullu lisää n 400 grammaa viimisen 3.5 kk aikana joten siitä käyrä kääntyy lievään nousuun mutta nyt tuli pituudesta sitte sanomista :/

Poika on 92.7 cm pitkä ja tuskin siis kovasti ehtii kasvamaan ennen 4 vuotis-neuvolaa joka siis marraskuussa ! Tosin on meillä likatki ollu "vaan" 93.5 cm & 94.8 cm tuolloin, poika varmaan menee aika liki noihin mittoihin kun on tähänki asti kasvanu miltei käsi kädessä likkojen mittaa =)

Mutta siis pituuskäyrä notkahti lisää alaspäin .... Saapi nähä mikä soppa tästä ny vielä syntyy :|
 
Niin ne siellä sanoivat, ettei katsos ole tarpeeksi hyvää ruokaa, kun tyttökään ei halua syödä kotona, kyllä saivat kuulla perästä tästäkin.

Eilen annoin olla koko asian ja hernekeittolautasellinen katosi suuhun, vaikka aikaisemmin ei ole tehnyt elettäkään että keittoa söisi, hienoa. :)

Ohjelmista katselee pikkukakkosta ja aamupiirrettyjä, winx on kova sana. Samaa katsoo kuin isoveikka. 1-2h päivässä, loput tallennetaan digiboxille.
 
Winx on kanssa täällä kova sana. Vaikkakin on hiukan liian raju mielestäni, mutta isi antoi katsoa ja paha siotä on kiletää jos sattumoisin telkun avaa ja se sieltä tulee. Eli meillä on tota "taikavoimaa keijujen"
 
Meilläkin tyttö on ollut aina vähän sihtikurkku eli syö vaan niitä tiettyjä ruokia kotona ja sitten pph:n luona ja mummolassa menee melkein kaikki.. Joten kyllä hän hengissä pysyy, vaikka ei täällä kotona syö paljon muuta kuin perunaa ja jotain lihaa, esim. nakkeja, kalapuikkoja tai jauhelihajuttuja. Tomaattia, kurkkua, porkkanaa ja etikkapunajuuriviipaleita syö mielellään sekä myös suolakurkkuja, ihme kyllä ! Ketsuppia pitää olla melkein joka ruuan kanssa. Maitoa ja Kidius Gefilus-jogurtteja menee myös, leipää vähemmän.

Tv:stä hän katsoo kai joskus aamulastenohjelmia pph:n luona, täällä kotona viikonloppuisin hän katsoo, jos herää niiden aikaan. Pikku Kakkonen katsotaan joka päivä ja tv on kyllä auki joka ilta 9:ään asti. Hän katsoo mielellään eläinohjelmia ja Salatut elämätkin menee siinä sivussa, muistaa paremmin siitäkin ihmisten nimet kuin minä ! Jos tulee ikäviä kohtauksia tv:ssä, vaihdan kanavaa. Mainoksista tyttömme tykkää myös ! Eilen hän lauloi vessassa: " Eniro 00satasata, miten voin auttaa ?"

Meiltä meinasi loppua margariini eilen ja pyysin miestäni ostamaan sitä tänään kaupasta. Tyttömme tuumasi: " Niin, sitä vartenhan isit ovat olemassa ! " Voi hyvä ihme.. :eek:
 
Hei viivin, on meillä ainakin kokoa 27 löytynyt, on lenkkarit, kumpparit ja Kuoma-talvisaappaatkin sitä kokoa nyt ! Ja kaikki eri kaupoista ostettuja. Ostamme ehkä talveksi jo uudet Kuomat kokoa 28, että mahtuu paremmin villasukatkin.
 
Argh... nyt täytyy päästä isoon kaupunkiin shoppaileen. Pakko löytyä vähän pinemmät kengät/saappaat kuin 28. Ne on kyllä vielä liian isot.

Minkäkokoisia kenkiä muutoin on täällä neljävuotiailla? Ja kuinka monet?
 
Meillä on tolla miltei 4 v pojalla pidossa nyt 25 koon kengät, 26 on miltei sopiva :D

Meillä on valtavasti kenkiä muksuilla :ashamed: Mulla on paha tapa ostaa jemmaan aleista kenkiäkin :D

Nuo meitin muksut kasvaa aika hitaasti joten suht helppo on kenkien koko ennustaa etukäteen =)
 
Älkää nyt pyörtykö mut meidän pojan kumpparit on tällä hetkellä 31 :whistle: Me ollaan kyllä kaikki isojalkasia. Nuorimmallekin koon 20 kengät on ihan liian pienet,ikää nyt 9kk.

Poika aloitti nyt taas liiku- ja leiki jumppakerhon ja tykkää olla siellä. Varsinkin kun serkkupoika on siellä nyt myös mukana. Saa purkaa ylimääräsiä energioita... Seurakunnan kerhon aloitti myös viime viikolla,2x viikossa 2.5h kerralla. Perjantaina tosin ilmoitti,että ei mene,että sielä on tylsää kun siellä tehdään vain kaikkia tyttömäisiä juttuja. Niin ja ei muuten suostunut menemään sinne :headwall: No,eilen taas meni hyvillä mielin ja oli ollut niiiin kivaa :D Eli aika jääräpäinen kaveri meillä kun sille päälle sattuu!

Winxit oli meillä kova sana kesällä :D Eli pojatkin voi tykätä ns.tyttöjen ohjelmasta. Mitään erityistä suosikkia ei ole. Isoveli kyllä lainasi taas about kymmenennen kerran tollasen Muinaisten petojen matkassa-filmin ja sitä on katsottu ties kuinka monta kertaa...siinä siis kerrotaan muinaisista eläimistä,dinoista ja mammuteista muun muassa. No Autot-elokuva on kyllä katottu aika monta kertaa.

Nyt on taas innostunut pelaamaan tietokoneella rallipeliä. Ihan pitää taas rajoittaa kun ei muuten tajua lopettaa. Niin ja oppi ajamaan mopolla sunnuntaina ja arvaa odotetaanko meillä iskää aina kotiin joka sitten laittaa mopon käyntiin :whistle: Toi on tollanen aika pieni crossimopo mistä ylettyy hyvin jalat maahan. Ja hienosti ajaa!
 
|O oho meillä on tytöllä ollut känkkäränkkä viikot.... joko on tulossa kipeeksi tai sitten uhma yltyy. Taasen ollaan saatu painia asioiden kanssa oikein urakalla. Nukkuminen, syöminen, vaatteet argh.... toivottavasti menisi pian ohi ja toivottavasti ärrimörriys ei olisi nyt uhmaa T A A S. No onneksi ei ole kokoajan ärrimörri.

Mitenkä muilla haluaako tulla isoksi? Meillä jostain syystä tyttö on sanonut ettei halua kasvaa isoksi ja täyttää vuosia. Ei me olla mielestäni mitenkää sanottu että isona plääplää... tietty ollaan sanottu kun olet iso tyttö niin osaat laittaa housut itse ja hakea kynät kaapista.... taitaa olla jotenkin nyt myöhästynyttä mustasukkaisuutta tms. tätä pikkusiskoa kohtaan (10kk)

Tervetuloa mamma-78 :D
 
Tyttömme on välillä ihan vauva eli häntä pitää syöttää (lähinnä mummot siihen suostuvat enää !) ja takapuoli pyyhkiä pissan jälkeen täällä kotonakin. . Iso tyttö hän on välillä eri tilanteissa, joskus suostuu ihan hyvin pukemaan itse vaatteet päälle, joskus sitten taas ei millään meinaa onnistua ! Farkkuja tai muuten ei-verkkarihousuja hän ei oikein innostu edes kokeilemaan päälleen, olen yrittänyt sanoa, että sitten kun osaat näitä pitää, olet iso tyttö, mutta ei hän ole samaa mieltä. Talvikengistä, joissa on tarranauhat, hän ei ole myöskään innostunut kaupoissa, vaikka minä kyllä mielelläni sellaiset ostaisin nyt ! Ovat tukevammat kuin Kuoma-saappat. T:marja
 

Yhteistyössä