2008 marraskuisten lapsoset

Heippa! Vieläkö yks laiskiainen mahtuu matkaan? Mies tuossa kyseli et mitäs niille kaksplussan kamuille kuuluu, havahduin et häh, mille.. Nyt kun luin niin tajusin miten ikävä ollut teidän juttuja ja vertaistukea. Mua vaan saa aina patistella et muistan lukea ja kirjotella..
Meillä siis tyttö06/07 ja poika10/08.

Tällä hetkellä täällä kaikki vähän sekaisin, poikasen kanssa saatu juosta oys.:ssa vähän väliä ja vieläkään ei tiedetä mikä pojalla on! Hirveää, kun toinen itkee kipua yötäpäivää ja kävelee nykyään kivun vuoksi hankalasti. Kipulääkkeet menee koko ajan mut... Kun sais itselle tuon kaiken!! Kätensäkin toinen ojentaa nykyään verikokeita varten itse ja sanoo että 'ota jo ne veret ja minä sitten etin rauhassa hienoimman tarran'.

Nukutaan 'isojen' sängyssä, siskon kanssa samassa huoneessa. Nykyään väsynyt poika nukahtaa helposti itekseen, mutta ne unet sitten on mitä on :(
Poika oli eilen sairaalassa kun mitattiin 12,4kg ja 89,6cm.

Nyt kylpyyn!
 
Kuuttipieni: Ei voi olla totta! Miten eivät ole vieläkään saaneet selville? Jaksut teille! Tullaan käymään vaikka vuoden vaihteen jälkeen jos tuo lasta saadaan pois :)

Mä olen jo ihan hermona, viikon päästä lääkärikäynti. Tiedossa siis painajaisia ja kauhukuvia...
Halu päästä kävelemään tytöllä on jo kova. Tänään otti kaksi askelta ILMAN TUKEA!

Uniasioista puheenollen... Meillä on varsinainen unikeko, illalla menee nukkumaan n.20.15, herää aamulla 08 jälkeen (täytyy jopa herätellä ). Siihen päälle vielä päiväunet 1,5-2h! :O Eli vuorokaudessa n.14h, yhtä paljon kuin vuosi sitten.. No, ei se kyl mua haittaa vaikka paljon nukkuu ;)

Joulua odotellaan kovasti :)
 
Viimeksi muokattu:
Tervetuloa kuuttipieni ja jaksuja pojan sairaalareissuille! :hug: Toivottavasti syy löytyy. Onko reuma jo suljettu tutkimuksissa pois?

Noonien tyty oli saanut kauniin nimen. :heart:

Nyt en kyllä muista mitä muuta piti kommentoida... :headwall:
 
Luminka: Tervetuloa :) Me ite ei päästä liikkumaan mihinkään, mies tarvii autoa töissä ma-la ja sunnuntaisin yritetään touhuta aina koko porukalla jotain. Hienoa et tytöllä sisua löytyy! :)

maitooo: verikokeissa ei reumaan viittaavaa, nyt odotellaan kutsua reumapolille seurantaan. Tutkittu on kaikkea mahdollista ja kaikki lasten erikoislääkäritkin ovat ihan hoo moilasena pojan tilanteen vuoksi.
 
Voihan kihomato soikoon! Eilen illalla löydettiin näitä ei-kutsuttuja vieraita, nyt ootetaan että apteekki aukeaa. Petivaatteet on ulkona kylmettymässä... Mä en nyt jaksa enää näitä vastoinkäymisiä. Aina tuntuu jotain tulevan. En voinut töihinkään mennä mokomien lierojen takia (tartuntavaara, ei kauheen kiva keskosille). Voihan vitsinvitsinvitsi!!!! Pesukone laulaa siis tänään... ja imuri.

Nyt ei muuta, päällimäiset fiilikst on siis ihan hanurista tänään :( Toivottavasti ei tulis mitään sitkeetä vaivaa, vaan menis kerralla pois. Yäk... :x
 
KuuttiPieni: jostai oisin kuullu että verikokeet ei aina anna oikeeta vastausta, ainakin aikuisten kohdalla (lasten en tiedä). Kerran kun Onnilla lähti jalat alta eikä pystyny kävelee, lääkäri jutteli reumasta (mitä ei onnilla epäilly) että se tulee usein yhtä äkkii, esim jonkun vamman tai tulehduksen seurauksena, kun taas aikuisilla oireita alkaa tulla pikkuhiljaa. Toivottavasti teillä syy löytyisi pian, ihan hirveää varmasti katsoa vierestä kun toiseen sattuu, sitä tekis mitä tahansa jotta vois ottaa edes osan kivuista pois. Jaksuja <3

HM: Hyi kamalaa, mä vihaan kaikkii pikku öttiäisii, se täirumbakin oli kammottavaa :S Meil ei viel oo koskaa ollu kihomatoja ja toivottavasti ei tulisikaan. Jaksui sinnekin! <3
 
HM: esikoisella on kaks kertaa ollu kihomatoja. Ne on kauheita! voi sitä siivouksen määrää kun niitä löyty, huh! Vieläkin tulee ihan hirvee yökötys ajatuksestakin vaikka noista on jo aikaa jokunen vuosi. Mut kauhulla odotetaan, et Lumikin tuo joku kerta päiväkodista nuo inhat madot mukanaan. Siellä on jo varoituksena ollut lappunen, että liikkellä on :( Toivottavasti pääsette kerralla eroon!
 
Kuuttipieni: Jaksamisia teille ja toivotaan että diagnoosi saataisi mahdollisimman pian. Epätietoisuus yhdistettynä lapsen kärsimykseen varmasti aivan kamalaa :(

HM, hus pois kihomadot teidän perheestä! Meillä on pojalla ilmestynyt peppuun punaisia kutiavia näppyjä ja heti menin googlaamaan, että eikai ne oo kihomatojen aiheuttamia. Mutta vissiin kihomatoihin ei liity näppyjä?

Oon ihan ihmeissäni noista näpyistä, kun pojalla ei oo koskaan ollut mitään vaippaihottumaa tai muutakaan probleemaa vaippa-alueella. Mutta nyt toisaalta onkin käytetty viime päivinä enemmän kertakäyttövaippoja (tähän asti ollut kestovaipat ahkerassa käytössä), en tiedä voisko johtua siitä :confused: Täytynee seurailla tilannetta, ei ne näpyt oo olleet kuin pari päivää.

Meillä on pojalla ihan kauhea uhma päällä. Päiväkodissakin ihmettelevät, mihin se yhteistyökykyinen ja -haluinen poika on hävinnyt?! Vaikka surettaakin ettei meille ole edelleenkään suotu sitä pikkusisarusta, niin toisaalta helpottaa tilannetta, ettei tässä ole nyt lisäksi vauvaa hoidettavana (tosin silloin ei tarttis murehtia työasioita :whistle:). Nostan hattua sanselle, noonielle ja muille, joilla on uhmiksen lisäksi pikkuinen vauveli!

Nukkumaanmenosta sen verran, että sovittiin nyt päiväkodissa, että rajoitetaan päiväunia noin 1 tuntiin. Kaksplussassa tosin just oli juttua, että kesken unien herättäminen ei oo hyväksi lapselle. Mutta meillä tuo on ainakin vähän auttanut iltahulinoita, poika on välillä nukahtanut jopa heti puoli yhdeksältä.
 
Heippa taas!

Täällä on operaatio matohäätö hyvässä vauhdissa. Perjantaina lääkittiin koko porukka Pyrvinillä, lauantaina siivottiin hiki päässä ja patjat ja lelut makas palelemassa pihalla, ja käsiä on pesty sellaisella vimmalla että tällä mammalla ei ole enää nahkaa käsissä ollenkaan. Voitte kuvitella miten yököttää, ne madot kiemurtelee mun unissakin! Mutta sillon perjantaiaamuna soitin töihin että voiko sinne mennä niin pomo oli sekä työterveydestä, hygieniahoitajalta ja osaston ylilääkäriltä varmistanut ja sainhan loppuviimeksi töihin mennä, pesin vaan käsiä huolella ja pidin hanskoja. Ja onneksi menin, kolmoset syntyivät juuri parahiksi kun osastolle pääsin... :O

maikki, ei kihomatoihin pitäisi liittyä kyllä näppylöitä käsittääkseni. Kyse voi olla ihan jostain paikallisreaktiosta (vaikka vaipoista kuten epäilit). Peskää vaan peppua vedellä useasti, ja seuratkaa ettei näppylät muutu, sen pitäisi riittää. Tsemppiä!

Kuuttipientäkin tsemppaan, ja toivotaan tosiaan että mysteeri ratkeaa! :hug:

Täällä on hurja pakkanen, ja mies katseli säätilastoja aamulla ja sanoi että jouluksi pitäs tulla -27 asteen pakkanen. Kyllä pienten kanssa olin kuitenkin tänään pihalla tunnin verran, käytiin kävelyllä ja takapihalla remuttiin. Ihanat omenaposket oli kun sisälle tultiin!

Huomenna olisi jälleen duunipäivä, mutta keskiviikona sitten olisi ohjelmassa työhaastattelu. Jänskättää ihan simona. Tää ei ole tuonne TAYSiin tämä paikka, vähän erilaisia sairaanhoidollisia juttuja nyt (no, kai teille voin kertoa että lastensuojeluun hain töihin ja nyt siis haastatteluun pääsin! ). Pitäkää sormet ja varpaat ristissä, jookos???

Nyt täytyy mennä teelle, oon ihan jäässä. Mukavia pakkasia kaikille!

HM

Ainiin, luminkan neidille piti antaa iso käsi askelista. Loistava juttu!!!
 
HM, tsemit työhaastatteluun! Ne on aina jänniä, ihan jo tuntuu että olis hyppäämässä uuteen elämään :)

Luminkan tytölle peukut pystyyn lääkärikäynnille! Voi kun tulis nyt oikein hyviä uutisia ja pääsis todenteolla kiinni kävelytreeneihin!

Mä soitin noista näppylöistä terveysneuvontaan, kun ovat menneet pahemmaksi, ja sanoivat että kuulostaa just tyypilliseltä enterorokolta. Sitä jo vähän itsekin kotidiagnosoin netistä.

Pepussa ja välilihassa siis ollut monta päivää sellaisia finnin näköisiä näppylöitä ja nyt niitä on myös niskassa, suun ympärillä ja käsissä (sormissa, kämmenselässä). Ja tänään oli päiväkodista tullessa reidet ja kädet (näppyjen lisäksi) ihan täynnä nokkosrokkomaista ryhelmää. Kutittaa kovasti, poika oli päiväkodissa peppua pestessä sanonut, että "vielä vettä peppuun". Soitin just miehelle, että ostaa Zyrtec-tippoja, niitä voi kuulemma antaa kutinaan. No, onni onnettomuudessa ettei tää oo mitään allergiaa, vaan menee odottamalla ohi.
 
Maikki: kuullostaa minustakin juuri enterolta. Meidän merhe sairasti tuon minua vaille. Näppyjä oli kynsinauhoissa, jalkapohjissa, miehellä päänahassa.. Ikävä tauti, mut vaikea on estää tartuntaa, hurjan pitkä aika ennen oireita ja niiden jälkeen! :(

Kiitos, toivottavasti saadaan edes päiväkäytöstä pois. Jännältä tuntuu ajatella, että voitaisiin mennä perjantaina perhekerhoon ilman mitään lonkkatuki-härpäkkeitä :) Neiti saa laittaa siskon entisen joulunpunaisen hörhelömekon, valkeat sukkahousut ja ehkä tonttulakin vielä päähän :) Ei toki passaa liikaa iloita, mut kovasti odotan lastan lähtöä...

Minäkin olen saanut ompelukärpäsen pureman! :D Kone tosin oli huollon tarpeessa, juuri pahimman ompeluhimon aikana :( Ihan perushuolto, ja viikon päästä saan takaisin...
On nyt aikaa muuhun. Kuten neuloa esikoiselle joulunpunaiset sukat. Pian valmiit onneksi =) On sormet taas koetuksella. huh!

Kivat pakkaset tosiaan tulossa! Tänään ei käyty edes ulkona, ainoastaan kotoa autoon-kauppaan-autoon-kotiin. Vaikka laittaisi paljon vaatetta, posket on jäässä :(

HM: No yäk! Melkoinen urakka varmasti pestä ja puunata kaikki. Jospa saatte kerralla häädetyksi!
 
Aika kamala vuosi takana!
Nyt on luvassa vähän helpotusta, tyttöltä lähti lonkkatuki pois päiväkäytöstä! Jätettiin vielä yöksi, 3kk päästä seuraava kontrollikäynti.

Ei vielä osaa ymmärtää, mitä kaikkea tässä voidaan tehdä!
Miten paljon oikeasti elämää ovat hoidot rajoittaneet.Tuoneet lisästressiä, huolta ja murhetta.
Illalla laitettiin tytöille saunaan ammeeseen vettä. Huomenna mennään iltapäivällä uimaan. Kumpiakaan näistä ei olla voitu tehdä sitten toukokuun :/

Kyllä se meidän paras joululahja tuli tänään :heart:
vaikka leikkauksen riski silti olemassa, pitäisi yrittää nauttia tästä hetkestä!
 
Luminkan tyttöhän on hienosti ruennut ottamaan askeleita :)

Meillä on nyt tavarat uudessa kodissa ja suurin osa tavaroista on paikkansa löytänyt :)
Miehen tietokonen ja siihen liittyvä tavara vielä laittamatta paikoilleen, samoin miehen vaatteet. Muutoin kaikki kamat paikallaan ja tää alkaa jo näyttääkin kodille :) <3
Poikien huone, maidän makari, ruokailutila, keittiö ja olohuone ovat täysin valmiit.
Joulukuusikin tänään laitettiin ja koristeltiin...sit laulettiin Juuson pyynnöstä "joulupuu on rakennettu"

Tämmöistäpä meidän arkeen :)

rauhallista Joulun odotusta kaikille!
 
Luminkan perhe on saanut kyllä mahtava joululahjan. :heart: Ihan selvät valmiudet nyt kävellä, kun noin pian lähti askelia ottamaan. Opettelun riemua kävelemiseen!

Rauhallista Joulua teille mammat perheineen. :xmas:
 
Vielä enterorintamalta, tänään oli melkein koko Otson päiväkotiryhmä pois, lapset oli enterorokossa. Ei epäilystä, keneltä ovat sen saaneet :ashamed:

Tänään saatiin avaimet uuteen asuntoon, mutta ei vielä käyty edes fiilistelemässä. Ehkä joululomalla tehdään sitten excu pojankin kanssa. Alettiin jo puhua, että edessä on muutto uuteen kotiin ja sanottiin Otsolle, että iskä ja äiti on ostanut meille uuden asunnon. Poika kysyi silmät pyöreänä: "Oliko teillä isot kärryt?" Vähänkö revettiin :LOL: Joo, ei ne asunnot pikkukärryihin mahdu ;)

Muutenkin jutut on kyllä hauskoja, tänään poika selitti, miten päiväkodissa oli ollut näytelmä. Sen verran sain selvää, että siinä oli kaksi miestä, toisella oli punainen hattu ja sitten oli Jeesus (joka EI ollut seimessä). Toivottavasti päiväkodin tilaamassa esityksessä oli kuitenkin ollut hieman rikkaampi juoni oikeasti :whistle:

Joulua on jo valmisteltu täällä kovasti. Me ollaan joulua kolmistaan omassa kodissa, aattona tulee pojan kummit kylään, saunotaan ja syödään hyvin. Vieraat kun ei syö punaista lihaa ja mekään ei pahemmin tykätä perinneruuista, niin laitetaan vähän sovelletusti herkkuja omaan makuun.

Joulukuusi käytiin viikonloppuna ostamassa, mutta valoja ja koristeita ei löytynyt sitten mistään varastosta. Voi olla, että edellisessä muutossa ne on jääneet johonkin, kun ei olla nyt moneen vuoteen oltu omassa kodissa joulua. Mies kävi ostamassa ledivalot, jotka näyttääkin tosi kivalta kuusessa. Olivat pojan kanssa ostaneet myös koristepalloja, mutta passitin ne pallot heti takaisin kauppaan, kun niistä varisi heti paketin avattua tolkuttomasti mikroskooppista hilettä, joka jumahti kiinni sohvakankaaseen, käsiin ja vaatteisiin :O

Tunnelmallista joulun odotusta kaikille! :xmas:
 
Pikaisesti käväisin lukaisemassa kuulumiset. Onnea Luminkan tytölle askelista!
Huomenna lähdetään kimpsuinemme kohti mummolaa ja joulunviettoa, vähän ahdistaa kun tavaraa on niin hillittömästi mukana että miten pääsemme junaan asti järjissämme (ja junasta pois) ;)

Hauskaa joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille marraskuisille! :xmas:
 
Joulu jo meni ja nyt on palattu arkeen...lapset päiväkotiin ja vanhemmat töihin, oishan nuo saanu olla pidemmät vapaat.

Joulu meni oikein mukavasti, Leevikin jo pukkia osasi odottaa :) Jouuruokahan noille ei oikein maistunut mutta maistoivat aika hyvin kaikkea.
Pukki kävi klo:16 ja toi hurjasti lahjoja, vaikka oltiin olevinaan minimoitu lahjojen määrä. Leevillä oli yksi ainut toive ja se oli muumitalo no sen hän sai ja voi sitä riemua :D
Juuso lauloi pukille niin kauniisti että tuli ihan tippa äidillä silmään.
Juusolla oli toiveita vaikka muille jakaa, sai kuitenkin sen mitä eniten toivoi, lego castle linnake.

Mä oon ollu flunssassa kohta 4 viikkoa, ensin oli korvatulehdus ja 10pv antibiootti siihen, sit loppu kuuri ja aloitin ns.limanirroitus kuurin aerinazea, sitä 1,5viikkoa, ei apua. Nyt viime to menin sit lääkäriin, kävin rötgenissä ja punkteerasivat, oli sit vasen poskiontelo täynnä märkää. Sama ois vielä nyt torstaina edessä jos ei ala olo helpottamaan. Molemmilla pojillakin oli viime viikolla kamala flunssa :/ sais pikkuhiljaa loppua nämä flunssailut.

Tämmöistäpä tänne meille.
 
Heippa!
Nyt on saatu joulu juhlittua ja kinkku syötyä. Joulu meni rauhaisasti kotona, lapset sai kivoja (ja mieleisiä) lahjoja ja äitiki muutaman. :)

Nyt uudenvuoden suunnitelmia tehdessä, vaikka taitaapi sekin kulua kotona muutamia raketteja ampuen ja herkkuja (taas vaihteeksi :eek: ) syöden. =)

Mitäs hyvää te aijotte laittaa uudenvuoden juhlinnan kunniaksi?
Minä ajattelin tortillat värkätä ja jotain salaattia kaveriksi. Oisko jollain jotain aivansuperhyperherrrrrkkuOHJETTA salaatille? Sais olla vaikka jotain pasta/riisiviritelmääkin. :p
 

Yhteistyössä