***Lokamassut -08 LOKAKUUSSA + muutaman päivän vielä marraskuussa***

nannu: Onnittelut tytöntylleröstä! :flower: Kuulosti suht helpolta tuo sun synnytys, voi ku itekin pääsin noin vähällä....

Täällä tilanne sama, ku ennenkin eli ei mitään uutta. Huomenna olis neuvola ja kuulee taas olisko kaveri yhtään laskeutunu. Edelleen on vahva tunne, et tää tulee ulos aikasintaan ens viikolla, katotaan ny... :whistle:

Tänään sain hankittua ne imetysliiivitkin valmiiks, on edes jotkut ku synnärille lähetään. Pikkuostoksiakin sain tehtyä, paljoa ei enää puutu. Lauantaina kampaajalle, sit alkaa olla itellä sellanen tilanne, et ei haittaa jos vaavi päättää syntyä. :D

jasmara ja masuasukki 39+6
 
Onnea Cristiina ja Nannu :hug: :flower:

Täälläkin edelleen yhdessä koossa.. Varasin ajan yliaikaiskontrolliin joka on sitten viikon päästä eli 41+5.... Meilläkin se on vaan kontrolli eli jos vauva ja äiti voi hyvin niin odotellaan....

Alkaa käymään jo hieman hermoille tämä odottelu...

Emppu & Papunen 40+5....
 
Onnittelut Cristiinalle ja nannulle!! Kiva lueskella muiden synnytyskertomuksia, vaikka toisaalta niitä lukiessa alkaa omakin synnytys hieman jännittämään :)

Kävin juuri lääkärillä. Kohdunsuu pehmeä ja ulkosuu auki 1-2cm. Vauva hyvin kiinnittynyt ja lähtöasemissa. Lääkäri oli sitä mieltä, että hyvinkin mahdollista että vauva syntyy pian. Mutta perään kyllä sanoi, että voihan se kaikesta huolimatta ylikin mennä, mutta vähän positiivisemmalla mielellä eteenpäin mennään. Hieman antoi enemmän toivoa, että voisi ensi viikolla jo syntyä :D Eilen illalla oli aika kovat supistukset, mutta loppui ennen kun kerkesivät alkaakaan :(

Kysyin lääkäriltä, kuinka paljon annetaan mennä yli, jos on yli mennäkseen, niin kuulemma 10päivän päästä la:sta käynnistetään viimeistään, yleensä. Poikkeuksiakin on, jos esim. vauva kovin pieni, silloin saatetaan käyninstää myöhemminkin. Viimeistään siis meilläkin pitäisi vauvan olla maailmassa marraskuun ekoina päivinä :) Toivottavasti aikaisemmin ja ilman käynnistystä!!

Viikonloppuna tarvii taas alkaa haravointihommat, toivottavasti siitä olisi apua supistuksiin. Viime viikonloppuna tosin tuli siivottua talo lattiasta kattoon, haravoitua 4tuntia, lenkkeiltyä, saunottua ja harrastettua seksiä ja tulos oli kolme kivutonta supistusta. Ei se vauva sieltä synny ennen kuin on itse siihen valmis, vaikka mitä konsteja käyttäisi. Mutta onpahan jotain tekemistä :)

Nyt ruoan laittoon.

gibbon ja tyttömytty 38+0
 
Hei vaan!

Vauvan hakuun päästiin ja pikkuinen tyttö näki päivänvalon 6.10. klo 21.29.
Paino oli 3855 g, pituus 49 cm ja pipo 35 cm. Tänään päästiin kotiin, kirjoittelen synnytyksestä kunhan jaksaa.

Tässä meidän Helmi.


AngelEyes ja Helmi 3 pvä
 
Angel Eyes: Onnittelut sullekin tytöstä! :flower:

Mistähän tää johtuu, et kaikki tuntuu saavan tyttöjä, vaikka etusivulla on enemmän poikia tuloillaan....???
Eikös tytöt/naiset yleensä anna oottaa itteensä... :LOL: Taitaa tän pinon pojat olla niitä odotuttajia. :D
 
Silleri
Onnittelut nannulle ja Angel Eyesille tyttäristä! :flower: :flower:

Pikkuinen Helmi on kovasti samannäköinen kuin meidän vauva, pitkätukkainen ja pyöreäposkinen... :heart:
 
Angel Eyesille myös prinsessaonnittelut! :heart: Pakko kysyä tytön hiuksiin liittyen - närästikö sua paljon raskauden aikana? Sitähän sanotaan, että jos närästää niin vauvalla olisi pitkä tukka syntyessä :D Itseä kun tuo närästys vaivaa aika lailla... :whistle:
 
Onnea Angel Eyes kaikki saa tyttöjä. :D

Täällä on todellinen känkkäränkkäpäivä. Tekisi mieli hyppiä tasajalkaa kuin pieni lapsi ja huutaa että miksi ei muksu tuu pihalle!!!! taivas miten turhauttavaa tämä odottaminen on. Ja alkaa tosissaan helisemään päässä kun kaikki kyselee koko ajan että joko joko. hemmetti. Kai se nyt näkyy päälle päin jo että ei oo vielä vauva syntynyt ja ne jotka puhelimen kautta kyselee, on omia siskoja/läheisiä kavereita jotka taatusti tietävät saavansa viestin kun laitokselle matka käy, mutta silti pitää kysellä harvasa päivä että jokos syntyy. :headwall: :headwall: :headwall:

Lohduttava ajatus että edes tämän kuun puolella tämä syntyy mutta kun en todellakaan jaksaisi venata sinne viimeiseen hetkeen asti kun joutuu käynnistää ja sitten sieltä oikeesti syntyy joku hirmuiso jota en ikinä saa puskettua pihalle vaikka kuin ennustukset sanoo että pieni on tulossa. Siskon kaverillekkin ennustettiin just just 3kg syntyväksi ja lapsi oli lopulta 4kg kun syntyi pari päivää lasketusta ajasta että siinä ne ennustukset.

anteeksi vuodatus mutta kun pää tuntuu välillä hajoavan. :'(

idolssia seuraamaan. :LOL:
 
Heippa...
Niin tännekkin vois ilmotella :D
Meille synty poika 3.10 4180g 51cm
Supistukset alko yöllä varmaa 1-2 aikoihin mut alussa sain nukuttuu supistuksien välissä mut sit joskus 3 aikoihin oli pakko nousta ylös ku ei sit enää pystyny olemaan ja sen jälkeen ravasinki pitkin kämppää ees taas. Soittelin 4 aikoihin sairaalaan et mitä kannattas tehä et kun ei kuitenkaa siihen aikaa supistellu mitenkää niin voimakkaasti..vielä...neuvos sitte et suihkuun kannattaa mennä ja koittaa sit kaurapussia (oli semmosta pientä painon tunnetta) noo minä sit meni suihkuu ja sen nyt autto mitä autto...aika vähän kuitenki.
Vähän aikaa siin site kärvistelin kun alko sit supparit voimistuu ja herättelin miestä ja sanoin et soittelee äitillee et tulee tänne (mut sanoin et ei mikn hirmu kiire oo et soita kohta) ukko siihen tietty et ok...menin sit takasin alakertaa ja melki saman tie sit ylös sanoo ukolle et voitas varmaa alkaa pikku hiljaa tekee lähtöö ja ukko siihen et joo nyt soitan...(onneks soitti hih)...tunti siin sit meni täs ravaamisessa ja muussa hässäkässä ja soittelin sit taas sairaalaa ja sanoin et nyt on pakko lähtee tulee et nyt ei kestä olla...
Anoppi sit tuliki ja päästii vihdoinki lähtee sairaalaa...Ja jos yhtään aikasemmin oltas lähetty nii poika ois varmaa syntyny motarille (lohjan motarille)...Matka meni suht hyvin päästii sairaalaa ja sit synnytys osastolle...sit alko tulla semmonen olo kun supisteli et kun vähä ois työntäny ja ähisi nii helpotti...nii sairaalas oltii jtn 5.40 ja sit kätilö otti vastaa siin ovella et sanos et piti mennä esivalmistelu huoneesee vaihtaa vaatetta jms..sit se tutki siin ja totes oon 9cm auki ja saman tie saliin et vauva syntyy kohta...Olin vähän et TÄH..:D ja mentii saliin ja piti parikertaa ponnistaa et jos ois vedet menny...ei menny nii sit puhkastii ja meni hetki nii sit saiki rupee puskee vauvaa maailmaa...meni siin sit 6min kalvojen puskusta kun poika synty klo 6.04 :D
Kaikki tää ilamn mitn kipu lääkitystä...vähänkö oon ylpee ittestäni kun kestin kaiken sen kivun ja pystyin synnyttää ilman mitn kivun lievitystä, olin meinaa ihan varma et pyydän kaikki vaa mitä irtoo heh..
No ei siin ois ees kerinny mitn epiduraaleja tai spinaaleja laitella tai ilokaasuu vedelläsen sen verran vauhdilla poika sit synty :D
maanantaina päästii pojan kanssa sit kotio et vkl meni sairaalassa ja nyt sit ollaa onnellisesti saatu tutustuu uuteen pikkuseen siis myös vanhemmat lapset :) ja tietty myös me miehen kanssa :)

(Nii LA olis ollu 6.10 et poika synty rv 39+4)
 
Ihana lukea vauvautumisuutisianne! :heart: Isosti onnitteluja taas teille kaikille oman pienen syliinsä jo saaneille! Ja kiitos myös synnytyskertomustenne jakamisesta. =)

Mulla oli eilen jälleen neuvola. Kaikki oli ok mut sf-mitta alkaa kauhistuttaa. Eilen oli rv 38+1 ja sf 40 cm eli reilusti yläkäyrän yläpuolella! Terkkari kyllä lohdutteli, että ihan normaalikokoiselta vauva vielä vaikuttaa, nyt ehkä 3500 g ja että on hän mitannut isompiakin mittoja. Mietin vaan, että jos vauveli kovasti menee yliaikaiseksi, niin mitenköhän tässä käy... Terkkari kyllä lupaili, että jos kasvu jatkuu samaan tahtiin, niin voitaisiin ajatella varhaistettua yliaikaiskontrollia. Mutta pari viikkoa tässä nyt ainakin vielä katsellaan, jos ei vauva sitä ennen synny. Todella toivon, että pääsisin synnyttämään jo pian.

Onko teillä kellään kokemusta vastaavista sf-mitoista tässä tai aikaisemmissa raskauksissanne ja kuinka iso vauva lopulta sitten oli? Olisin kiitollinen kokemustenne jakamisesta. :heart:

Annimaria ja Pikkarainen rv 38+2
 
Suuren suuret oonnittelut vauvautuneille :flower: :heart:

Annimaria sf.mitoista kyselit, itselläni sf vk:lla 40+1 38 eli yläkäyrällä mennyt koko ajan, mutta viikolla 37+ kävin polilla vauvan perätilaepäilyn vuoksi jolloin tehtiin samalla koko arvio oli silloin 3100g ja lääkäri sanoi syntymäpainoksi 3500-3600g. Mutta nyt on viikkoja 40+4 ja synnytyksestä ei tietoakaan. Lääkäri totesi lantion olevan hyvä et kyllä sielt varmaan 4kiloinenkin mahtuu. 2 edellistä olleet 3500g ja sf 32 kun synnyttämään olen menny. Niin ja itselläni vauva ei ole vielä laskeutunut ja lapsivettä oli hieman yli normaalin. Aikas sekava sepostus toivottavasti sait edes jotain tolkkua.
Toivotaan et päästään synnyttämään pian =) [/b]

Mari ja asukki 40+4
 
Onnea Nannu ja Angel Eyes tyttösistä ja Onnimannille pojasta! :flower: :flower:
Saatiinhan sitä pieniä poikiakin taas ketjuun mukaan, tuntui jo välillä että kaikki tulokaat ovat naispuolisia ;)

Me oltiin eilen isäni 60 vuotispäivillä tuossa 200 km päässä ja eihän tuo autossa istuminen auheuttanut muuta kun että vatsa meni sekaisin :LOL: Siinäpä alkuyön kykin vessassa mutta ei supistuksia taaskaan kuulunut... Pitää varmaan viikonlopuksi päästää mieskin metsälle lähtemään kun ei uto vaavi näytä merkkejä tulostaan... :/ Olis ollut kivempi kun olis edes vähän supistellut niin olisi saanut hyvän tekosyyn pitää mieskin kotona :whistle:
 
Perjantaita!

Kontrollissa käyty jötkäleen painoarvio on 4250g.
Ma tai ti menen käynnistykseen riippuen onko synnärillä miten ruuhkaista.
Pitää soittaa ma aamuna ja kysellä mikä tilanne siellä on sillä hetkellä.
Kalvojen puhkaisulla käynnistetään.

Annimaria72-Mulla oli sf mitta esikoista odottaessa 37cm vkolla 36 ja tyttö syntyi käynnistyksellä raskausmyrkytyksen takia vkolla 38 painoi 4020g.
Nyt toista odottaessa sf mitta oli 38cm vkolla 37+5 ja nyt vkoja on 38+5 ja painoarvio tosiaan tuon yli 4kg.
Ensi vkolla nähdään minkä kokoinen vauva sitten on todellisuudessa.


Kyllä oli helpotus saaada konkreettinen "päätös"asiaan nyt tiedän ettei tarvitse kasvattaa vauvaa masussa yliaikaseks.
Olisin tänään jo voinut jäädä käynnistykseen,mutta oli kuulemma ruuhkaista.
Voin kyllä odotella rauhallisin mielin vkonlopun yli kun tiedän,että mua on nyt kuunneltu..

Vega-Milloin sulla on yliaikaiskontrolli?
Vai joko olet päässyt vauvan hakuun.. =)

:wave:
 
Samperin puusilmä kuulostaa isolta tuo teidän vauva... Itellä kun on laskettu aika seuraavana päivänä kun sulla niin tuli pitkä väristys selässä kun luin tota sun painoarvioo...
Itellä ku non jo tovi vierähtänyt tuosta viime arviosta... ja kun ei mitään merkeejä syntymisestä ole niin toivottavasti koko e kasva tuollaista vauhtia kuin sulla... Hyvä että käynnistävät ajoissa, ei pääse liian isoksi kasvamaan!!

Huomaa että täällä ollaan vauvauduttu urakalla kun turinat eikun hiljenee päivä päivältä! :heart:
 
Saikku79-Meillä on suvussa kaikki vauvat ollut "isokokoisia".
Mullakaan ei siis ole raskausdiabetestä eikä mitään,en vaan saa pieniä vauvoja.
Koko ei sinänsä minua hirvitä..
Haluaa vaan minimoida riskit siinä mielessä ettei joudu sectioon jos ei mahdukaan alateitse.
Siksi en mieltynyt ajatuksesta,että pidetttäisiin yliaikaa.
Ja esikoisen kokoa ei kertaakaan odotusaikana arvioitu.

Nanni81-Vkoilla 36 tehtiin painoarvio se oli 3300g ja yläkäyrän yläpuolella on miedän vauva siis koko ajan kasvanut.
Oletko itse saanut vauvasta painoarviota?
 
nannulle onnea. Nyt sitten selvisi kuka se siellä viereisessä synnytyssalissa punnersi :LOL:

Synnytyskertomus:

Ke iltana alkoi supistukset tiheentyä ja samalla tulla kipeämiksi. Mies oli yö-vuorossa töissä, joten soittelin sille, että saattaa tulla kohta lähtö sairaalaan. Mies vain toppuutteli, että " katsellaan vielä tunti pari jos se olo siitä muuttuisi". Niin sitä odoteltiin torstai aamuun ja päätettiin lähteä kokeilemaan joko hän olisi tulossa maailmaan. Sairaalassa kätilö totesi avautumissen olevan käynnissä 2 cm. Ei kun huoneeseen odottelemaan ja mies kotia nukkumaan ja järjestelemään koiralle hoitopaikkaa. Klo 12 kohtu oli auennut 4 cm ja oli aika herättää mies ja siirtyä synnytyssaliin. Siinä sitä sitten odoteltiin ja odoteltiin välillä puuskuteltiin ja äänneltiin tuskasta. Lopulta klo 18.00 kätilö totesi, että synnytys oli pysähtynyt siihen avautumiseen 4-4,5 cm, kohtu oli takana eikä synnytystä voinut käynnistää, joten ei kun takaisin huoneeseen odottelemaan :( Hyvin valvotun yön jälkeen minut passitettiin kotiin odottelemaan.
Heti kotiin päästyä kipeät supistelut alkoi taas tihetä ensin 5 per tunti...7 supistuksen keskiarvolla per 3 tunnin ajan... sitten sitä tuskaa 5 min välein. Lopulta päätettiin että nyt kyllä käydään tarkistuttamassa ja tullan sitten takaisin jos synnytys ei olisi ollut edennyt. Sovittiin että seuraavan supparin jälkeen mennään... 5 min ...6...7... mitä missä suppari???...8,9,10 Auuuttsss ja sitten kiireellä autoon. Matka sairaalaan ilman supistusta. Vielä synnytysosaston ovella emmittin mennäänkö vai käännytäänkö takaisin, kun supparia ei ollut tullut pitkään aikaan. Auuttssss ja sisälle klo 20.15.
Kohtu oli tullut eteen ja avautuminen jatkunut...suoraan synnytyssaliin...epiduraali nikamien väliin ja VOI mikä ihana autuus.Kalvot puhkaistiin ja supistusta lisäävää lääkettä lisättiin tippaan ja toiseenletkuun aahhh ihana kipupumppu. Suppari kivuista ei ollut enää mitään tietoa, piti oikein koneelta tarkistaa millon supistelut oli käynnissä. Kylläpä uni nyt maistui.
La aamuna herättiin nannun loppurutistukseen viereisessä salissa ja alettiin valmistautua omaan rutistukseen. Työntö työnnön perään ja väliin ohjeistusta, että tänne sormien suuntaan ... Lopulta alkoi oppimaan miten sitä oikein pitää pusertaa ja mihin suuntaan. Tunti ja vartti siinä meni viimeinen työntö ja siinä hän sitten oli pieni suloinen ufomies :heart: joka heti hamusi rinnalle.
Kaveri on ollut rauhallinen ja nukkuu makeasti imetysten välit 2-4 tuntia unissaan saattaa joskus sekunnin itkun päästää, mutta toistaiseksi kaveri on ollut helppo hoidettava.

http://www.aijaa.com/v.php?i=2882322.jpg
Tuossa kuva 6 päivän ikäisestä hurmuruista.
 
Onnimannille onnittelut pojasta! :heart:

Sf mitoista ja painoarvioista on puhuttu. Monilla tuntuu olevan sf-mitat aika isoja. Itse olen koko raskauden "pelännyt" että meille syntyy iso vauva, raskausdiabeteksen takia ja suvussani on muutenkin syntynyt isokokoisia vauvoja, muutama yli 5kg:kin mahtunut joukkoon :eek: Lueskellessani teidän sf-mittoja ja painoarvioita, itselläni ei taida olla "hätää" että syntyisi iso vauva. Sf-mitta on vain 32cm, eikä se ole pariin viikkoon enää miksikään muuttunut. Esikoisella oli sama sf mitta kun syntyi.. Painoarvio tulokkaasta on viimeksi tehty rv35, joka oli 2.4kg. Samoilla viikoilla tehtiin esikoisesta arvio, 2.5kg, syntyessään oli 3.5kg. Kaiken järjen mukaan ei siis pitäisi olla mikään jättivauva tulossa, vaikka alkuun siitä lääkärit ja muut varoittelivat.. Saa nähdä, aika näyttää minkä kokoinen vauva on, kunhan vaan ymmärtäisi pikkuhiljaa jo tulla ulos :)

Kiitos Siiri synnytyskertomuksesta. Ihana kuva pojasta! Näitä muiden vauvakuvia katsellessa tulee kauhea hinku saada se omakin nyytti jo pian syliin..

Onerva Etkös sinäkin Klexaneja tai vastaavia piikitä? Mietin, kun sairaalakassia pakkasin, että pitäisiköhän ottaa omat piikit mukaan, mutta eiköhän sairaalastakin ne sitten saa? En muista miten viimeksi oli, taisi olla pari mukana, mutta loput sain sairaalasta.

gibbon ja tyttömytty 38+1
 

Yhteistyössä