Outoja lääkäreiden sutkautuksia/ diagnooseja/ jatkohoito-ohjeita

Olin rv13 raskaana ja podin jatkuvaa päänsärkyä. Ajattelin sen johtuvan stressistä ja menin lääkäriin toiveena, että kirjoittaisi pari päivää saikkua, niin saisin nukkua kivun pois. Lääkäri määräsi kuitenkin päänsärkyyn Diapamia... Jouduin samaiseen lääkäriin ottamaan yhteyttä pari viikkoa myöhemmin, kun päiväkotiin, jossa olin työssä tuotiin hoitoon lapsi, jolla oli Parvo-rokko. Soitin Jorviin ja kysyin, mitä pitää tehdä ja he kehoittivat ottamaan yhteys omaan lääkäriin, joka määrää labrakokeet. Menin (pahoin aavistuksin) vastaanotolle ja kerroin murheeni. Lääkäri katsoi minua varsin alentuvasti ja sanoi, että ei rupea mitään tutkimaan. Kerroin soittaneeni Jorviin ja saaneeni tällaiset ohjeet. Siihen lääkäri, että "Ai niin ne uudet ohjeet Jorvista, pitäisikö ne oikein lukeakin?". Minä kehoitin kuitenkin lukemaan. Sain labrakokeet enkä sen jälkeen ikinä suostunut tuolle lääkärille enää menemään..

 
Aikoinaan kävin työterveyslääkärillä ja kirjoittikin sit yskänlääkettä ja kysyi että mitäs tuohon toiseen kohtaan laitetaan, kun jäi siis se reseptin toinen kohta tyhjäks :eek: Siihen sit et jos uusis pillerireseptin, kirjoitti sen sit erikseen ja kysyi et mitenkäs tuohon toiseen et tarvitsetko jotain särkylääkettä tai jotain... :eek: En sit pyytänyt muuta. :)
 


Tänään, 09:36
Marjali

Huh, mitä juttuja

Tämä nyt ei ole mikään diagnoosi mutta tuli mieleeni kun olin gynen vastaanotolla ja makasin siinä pöydällä jalat koukuissa....Lääkäri, keski-ikäinen mies, kurotti ottamaan jotain siitä vieressä olevalta pöydältä ja samalla sen lahje tarttui sängyn vipuun...jestas se sängyn jalkopää nousi pystyyn, sätkin paniikissa reunoista puristaen etten putoaisi kokonaan ja kyllähän siinä säikähdyksessä taisi pari kiljaisuakin päästä. Lekuri kampesi sängyn takaisin normaaliasentoon pää punaisena ja sanoi että tää ei ollut ensimmäinen kerta, anteeksi. Jatkoi sitten tutkimusta ja minnuu nauratti tässä vaiheessa jo niin kovasti että en muista mitään muuta koko käynnistä kuin tuon kippaamisen. Kun viimein pääsin sieltä ulos ja astuin odotushuoneeseen, kaveri joka oli odottamassa minua siellä kysyi että mitä ihmettä te siellä teitte

Ikinä ei unohdu tuo käynti.
LainaaIlmoita asiaton viesti
Tänään, 09:36
mä vaan (vierailija)
Mulla oli ummetusta ja itänaapurista syntyisin oleva lääkäri totesi että
" Hyvä rouva - teillä menny pieru väärinpäin "
LainaaIlmoita asiaton viesti


Siis herranjumala miten naurettavia juttuja!!
:LOL: :LOL: Naureskelen täällä yksikseni!!! :LOL: :LOL:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Piipi Pöppiäinen:
Alkuperäinen kirjoittaja kun oikee särkee:
Ollessani viimeisilläni raskaana valittelin työterveyslääkärille kivuliaista supistuksista, joita tuli usein kävellessä. Olin aika äimänä kun hän kehoitti ihan pokkana voitelemaan vatsaani mobilattia...
tosta mobilatista tuli mieleen että koulussa terkkari määräs vaivaan ku vaivaan mobilattia,jos päätä särki ni mobilat auttaa tai jos on vatsavaivoja ni siihenki auttaa mobilat :whistle:
Meillä taas päänsärkylääkettä ja oikeastaan mihin tahansa vaivaan, lisäksi levitteli työkavereilleen kaikkien oppilaiden henk.kohtaisia tietoja. Kerrankin sillä oli niin kiire kertomaan mun asiasta eteenpäin, ettei se ees tajunnut että olin vielä itse paikalla kuulemassa kaiken :kieh:
 
Kaverini kävi gynegologilla. Lääkärinä oli ollut vähän nuhruisen oloinen,viinalta haiskahtanut mies. Lekuri oli todennut tutkimuksen aikana että "te ette ole vielä synnyttänyt". Kaverini oli aatellut,että mitähän se lääkäri oli oikein tutkinut... :eek:
 
noo
Kylläpä sitä on itsekki tullu möläyteltyä kaikenlaista väsyneenä. Mainittakoon tällainen vanha juttu jossa potilas (mies) valitti kirvelyä virtsatessa ja minä vain 26tuntia valvoneena totesin että missäs sitä (heppiä ) on tullut käytettyä. Enkä edes heti tajunnut mitä sanoin, ihmettelin vain ku potilas oli hiljaa ja käännyin katsomaan, toinen istuu naama punaisena siinä. No joo, toinen juttu oli eräs "karvapäivä" jolloin PUHUIN koko päivän korvista karvoina. En käsitä miksi en osannut sanoa korva, alussa yritin vielä korjata puheeni mutta loppujen lopuksi puhuin potilaille karvakäytävästä, välikarvasta ja karvan tärykalvoista ihan pokkana. Mahtaneet nauraa kun ovat ovesta ulos kävelleet.

Joskus olen mokannut niinkin että piti kirjoittaa viagraa mutta kirjoitinkin e-pillerit. Kivaa, väsyneenä on hauskaa tehdä töitä. :ashamed:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Marjali:
Huh, mitä juttuja :)

Tämä nyt ei ole mikään diagnoosi mutta tuli mieleeni kun olin gynen vastaanotolla ja makasin siinä pöydällä jalat koukuissa....Lääkäri, keski-ikäinen mies, kurotti ottamaan jotain siitä vieressä olevalta pöydältä ja samalla sen lahje tarttui sängyn vipuun...jestas se sängyn jalkopää nousi pystyyn, sätkin paniikissa reunoista puristaen etten putoaisi kokonaan ja kyllähän siinä säikähdyksessä taisi pari kiljaisuakin päästä. Lekuri kampesi sängyn takaisin normaaliasentoon pää punaisena ja sanoi että tää ei ollut ensimmäinen kerta, anteeksi. Jatkoi sitten tutkimusta ja minnuu nauratti tässä vaiheessa jo niin kovasti että en muista mitään muuta koko käynnistä kuin tuon kippaamisen. Kun viimein pääsin sieltä ulos ja astuin odotushuoneeseen, kaveri joka oli odottamassa minua siellä kysyi että mitä ihmettä te siellä teitte :LOL:

Ikinä ei unohdu tuo käynti.
:LOL: :LOL: :LOL:
 
Mulle on sattunut näitä paljon, koska olen ollut melko paljon lääkäreiden kanssa tekemisissä...
Parhaiten on kuitenkin mieleen jäänyt, kun lapissa eräs lääkäri ihmetteli, että mitähän sitten pitäisi asialle tehdä, kun hakeuduin hoitoon kuivumisen takia (Olin oksennellut pari päivää).. Taisin olla silloin jotain 12vuotias, ja selitin hänelle ystävällisesti, että pitäisi varmaankin tippa laittaa. Lääkäri siihen, että sehän me sitten tehdään, haki tippa vehkeet, ja kysyi hoitajilta,- Kukakohan meistä olisi paras tämän laittamaan? Jos minä sitten yritän.. :LOL:

Toinen lääkäri, joka jäi mieleen oli ulkomaalainen gynegologi, joka luki papereistani, että kärsin virtsan karkailusta.. En kärsi, mutta sitäpähän ei ottanut uskoakseen, vaan väitti, että kyllä hän ymmärtää, että hyvin nolo asia tämä, mutta siihen lääkkeet on, joten voin hälle kertoa! Lopulta kyllästyin jankkaukseen, ja totesin hyvin kiukkuisesti, että en tässä voi virtsan karkailuksi muuttua!!
 
Harmaja
Menin tk-lääkärin vastaanotolle kun toisesta kädestä oli kaikki puristus- ja kantovoima kadonnut. (tätä oli jatkunut jo kuukauden verran ) Ulkolainen lääkäri sitten alkoi ensin tiukkaamaan, että onko niitä lapsia ja jos on niin tuleeko niitä lisää. Kerroin, että yksi lapsi löytyy ja uusia ei ole ainakaan vielä tulossa. Seuraavaksi hän halusi tietää valvottaako lapsi. No, ei valvota. Lääkäri tuumasi, että ota sitten buranaa niin pitäisi helpottaa.

Miehelle kävi muutama kuukausi sitten työtapaturma. Tk:n lääkärinä oli taas ulkomaan elävä joka tiukkasi mieheltä, että oletko sinä ottanut viinaa? Mies siihen, että en ole, vaan päälle tippui 300 kg:n painoinen betonielementti. Lääkäri vaan hokee, että sinä olet ottanut viinaa. Sinua ei vaivaa mikään. Lähetti miehen pois laskun kera. No, toinen lääkäri sitten totesi olkapään murtuneen, aivotärähdyksen, sekä niskanikamien painaumat.
 
Mulle ei itselle ole sattunut tympeitä lääkäreitä kohdalle. Huvittavia juttujahan on kuullut vaikka kuinka.

Silloin meinasi hymyilyttää, kun kirurgi väänsi miehen kanssa vitsiä ja operoi samalla mieheni etusormen luuta, lihaa ja nahkaa. Sormi meni työtapat. keskekltä irtipoikki, eikä voitu yhdistää. Ennekuin otti isot pihdin ja rusautti luuta poikki, kysyi tekeekö minulla pahaa. 3kk raskauspahoinvointi, oksentelu oli juuri loppunut.

Kun sairaanhiotaja tuli paikallem hän naureskeli ja kysyi ensimmäisenä, haluaisimmeko sormen palasen mukaan muistoksi :D .
 
auts
vitsi et on hyviä juttuja.. tänään käytettiin poikaa lekurissa kun sillä on infektio astma ja oireet on taas tosi pahana.. niin ekana se lekuri kuunteli ja sanoi että kuuli vinkunoita ja pahaa rohinaa sitten katsoi neuvolan tietoja ja sanoi että ei tällä pojalla voi infektioastmaa olla kun kasvaa niin hyvin mä olin ihan et täh.. . kaikkee näitä kuulee
 
Tuli vielä mieleen kun kävin työhöntulotarkastuksessa. Meininki siellä oli kun armeijassa( tai sitten koirakoulu :LOL: ), istu, seiso, kädet maahan...
No, tuli aika mitata verenpaine, päälläni mulla oli t-paita. Äijä sano että paita pois, mä olin et :eek: sanoin et eikös riitä jos tota hihaa vähän nostan, no joo vastas yrmeesti. Empä oo ennen törmänny siihen että verenpaine mitataan ainoastaan rintsikat päällä ;)
 
Esikoista odottaessa työskentelin tarjoilijana. Raskausaikana iskias äityi todella pahaksi ja jopa kävely oli vaikeaa. Pyysin sitten lääkäriltä sairaslomaa. Se vain sanoa töksäytti, että on sitä muutkin äidit kepeillä kävelleet raskausaikana, eikä ne mitään sairaslomaa ole tarvineet. Kuinkahan olis onnistunut tarjottimen kanto keppien kanssa? Kirjoitti sitten sen sairasloman.
 
kati
Alkuperäinen kirjoittaja meah:
Ei ollu lääkäri, mutta....

Odotin esikoista, kun iski tosi äkäinen virtsatietulehdus.

Soitin sitten terveyskeskukseen, että jos sais lääkärille ajan ja mahd. pian.
Terkkari siellä puhelimessa kyseli oireet ja kun päästiin henkilötietoihini ja syntymävuoteen, täti heitti salamana puhelindiagnoosin:

"Voihan sulla kyllä olla Klamydiakin!!"

Sanoin ihan suoraan, että ei kyllä voi kun olen tässä 2 vuotta nainu saman kaverin kanssa ja klamydia testattiin äitiysneuvolan puolella jo 3 kuukautta sitten.

Sain sitten sen ajan lopulta.

Olit kaksi vuotta nainut saman miehen kanssa, vaikka toisessa ketjussa kerroit pari päivää sitten että tulit raskaaksi kahden kuukauden seurustelun jälkeen??
 
hoitsu-x
Alkuperäinen kirjoittaja JenPen:
No eilen olin kirurgisessa toimenpiteessä, jossa varpaan tulehduksen takia poistettiin puolet isovarpaan kynnestä juuresta asti, joten ronkkimista oli jonkin verran että kirurgi sai viimeisetkin kynnenmurut tulehtuneesta isovarpaastani pois. Puudutuksesta ja täydestä tunnottomuudesta huolimatta puristin paidanhelmaani ja hoitaja kysyi miksi, että sattuuko minuun? Vastasin ettei satu, inhottaa vaan kun tiedän mitä varpaalleni tehdään. Kirurgi siihen tokaisi vähän närkästyneenä että "No arvaa inhottako meitä?!?"....
hahahahahahahaha
 
Itselläni kävi joskus niin, että loukkasin itseni töissä. Olin työntänyt pesulassa mankelin syöttölaitetta yksin (siinä piti siis ehdottomasti olla kaksi henkilöä, mut en jaksanut odottaa pariani) ja reväytin alavatsani niin, etten pystynyt kunnolla kävelemään. Lähdin terveyskeskukseen jossa eräs kandi otti minut vastaan. selitin asiallisesti mitä oli tapahtunut jonka jälkeen tämä kyseinen nuori mies alkoi tiedustelemaan, olisiko mitenkään mahdollista, että minulla olisi klamydia. Kysyin, että mites se nyt tähän liittyy, niin kandi totesi vakavissaan että kun sulla on toi vatsa kipeä. :eek:

toisella kertaa jouduin tämän samaisen lekurin vastaanotolle, kun mulla oli ollut kuumetta jo yli viikon. Lääkäri mietti pitkään mikähän minua vaivasi. saatoin suorastaan nähdä kun lamput syttyivät lekurin päässä ja hän kysyi että tuntuuko minulla painetta poskissa, jos painan pääni alas. Totesin että ei vaan otsassa, jonka jälkeen lääkäri pyöritti päätään ja sanoi että nyt en ymmärrä kyllä lainkaan... :D
 
Menin terveyskeskuksen päivystykseen raskaana viikolla 37. Olin kaatunut pahasti ulkona jäällä enkä ollut tuntenut liikkeitä sen jälkeen.
Lääkäri vastaanotolla totesi, että "Meillä on toi sydänäänten kuuntelulaite rikki, mutta uskotaan ja toivotaan kaiken olevan hyvin. Kiitos. Näkemiin."

Juu, ei sitä aina osaa vaatia.
 
Alkuperäinen kirjoittaja noo:
Kylläpä sitä on itsekki tullu möläyteltyä kaikenlaista väsyneenä. Mainittakoon tällainen vanha juttu jossa potilas (mies) valitti kirvelyä virtsatessa ja minä vain 26tuntia valvoneena totesin että missäs sitä (heppiä ) on tullut käytettyä. Enkä edes heti tajunnut mitä sanoin, ihmettelin vain ku potilas oli hiljaa ja käännyin katsomaan, toinen istuu naama punaisena siinä. No joo, toinen juttu oli eräs "karvapäivä" jolloin PUHUIN koko päivän korvista karvoina. En käsitä miksi en osannut sanoa korva, alussa yritin vielä korjata puheeni mutta loppujen lopuksi puhuin potilaille karvakäytävästä, välikarvasta ja karvan tärykalvoista ihan pokkana. Mahtaneet nauraa kun ovat ovesta ulos kävelleet.

Joskus olen mokannut niinkin että piti kirjoittaa viagraa mutta kirjoitinkin e-pillerit. Kivaa, väsyneenä on hauskaa tehdä töitä. :ashamed:
Oon vasta opiskelija. erään opiskelun alkuvaiheen tentin jälkeen puhuin suht väsyneenä tenttiin lukemisesta ohutsuolesta ohukaissuolena.. (oltiin syömässä just)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja onnellinen:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Voi vitsi näitä juttuja...
Lisäämpä minäkin tänne omani :) Parivuotta sitten verikokeissa todettiin et on hemppari laskenut hiukan ala kanttiin, oli meinaan 60. TK lääkäri passiti mut kirurgille, et tutkis ja laittas jatkotutkimuksiin tarvittaessa. Kirurgi tutki ja sit tuumas"Kyllä se on niin että sä syöt niin yksipuolisesti et tää johtuu siitä"(ylipainoa on ja kai hän siitä sitten näin päätteli?) Minä olin et HÄH? Jos mulla on puolvuotta sitten ollut hempparit 140 niin kovin on ruokavalion pitänyt muuttua, jos hempparit tippuu noin pohja lukemiin... No lääkäri ei luopunutmielipiteestään, määräsi rautaa ja seuranta labroja. Sit parin kuukauden päästä usko et kenties jotain muuta häikkää on, ensin tähystettiin vatsalaukku ja sitten suolisto(tosin erikerroilla). Suolistoa kun se tähysti niin kuulu"KAuheeta sulla on tosi paha haavainen paksusuolentulehdus!" Empä voinnut olla kysymättä että niin ei vissiin ollut mun ruokavaliossa puutteita, että tais tästä johtua se hemppareitten tippuminen? Nolona myönteli näin olleen... Ja ihan oli muuten Suomalainen lekuri...
aika jännä lekuri, kun mulla synnytyksen jälkeen laski hemppa 58 niin sain sitte 3 pussia jääplasmaa ja 4 pussia punasoluja.. ja melko kiireesti... ei ois ollu puhettakaan että oisin kyennyt odottelemaan päivääkään kauemmin kun pyörryin jo vessa reissulla

Tätä mäkin jäin ihmetteleen,mulle tuli kans plasmat ym kun laski alle 90.
 
vanilja
Lapseni oli loukannut päänsä ja itsenyt kipua useita tunteja, Lääkäri kurkisti korvaan ja sanoi lapsella olevan korvatulehdus. Väitin vastaan ettei ole tulehdusta, ja olen huolissaan kun loukkasi päänsä ja itki pääkipua ja korvasta valui ihmeellistä eritettä. Lääkäri määräsi aamulla menemään tk:hon , jossa putsaisivat korvan ja määräävät antibiootit. Korva oli kuulemma niin täynnä eritettä, ettei nähnyt kunnolla...Minä vielä sanoin, ettei oo kyllä mitään tulehdusta. No, aamulla sitten selvisi että lapsella on kallonmurtuma ja korvasta valui selkäydinnestettä...Sinällään läkäriä puolustaen, että lapsi oli muuten tysin oireeton, mutta olis samantien vaikka putsannut korvan niin olis saanut selkäydinnnesteet päällensä....


Astmaatikon kanssa päivystyksessä, kun jatkuvasta lääkityksestä huolimatta henki pihisi. Vihdoin kuin päästii lekurin luo, lääkäri tokaisi alkuun että onpas hyvänkuntoinen poika. Pyysin kuuntelemaan keuhkot ja kuunneltuaan setä tokaisi, ettei kuulu mitään, ihmeparantuminen taas kun lääkäriin päästiin. Väitin, että henki on ollut tosi pihisevä, joten määräsi meidät spiiralle, kun olette tänne asti tulleet. Spiiran jälkeen tarkisti viel henkityksen, joka vinkui tosissaan. Nolona lekuri passitti meidät lastenosastolle. Henki oli jo niin tukossa, että ennen spiiraa vinkunaäänet eivät kuuluneet...

Samaisen astmaatikon kanssa päivystyksessä, spiiran tarpeessa oltiin. Nuori lekuri ei ensin tiennyt, että päivyustyksen puolellakin pystyi antamaan spiraa. Kysyi sitten millainen annos ennen on annettu. Sanoin, että katso aiemmista käynneistä jos et itse tiedä. Spiiran jälkeenkään hengitys ei oikein kulkenut, joten määräsi suuremman annoksen. Epäilin jo lääkärin taitoja, ja varmistin saako pienelle vauvalla antaa ekan annoksen jälkeen isompaa annosta, johon hän vastaa ettei muuten saakaan. Rupesi annostelee pienempää ja kyseli sairaanhoitajalta sekoitaako nyt oikeita määriä.no, lapselta otettiin viel tulehdusarvot, ja lääkäri pyysi meidät huoneeseen kertoakseen että arvot on normaalit. Kysyin paljonko ne ovat, johon hän vastasi 8. ´Samat siis kun viikko sitten olivat, sanoin. Lekuri valahti ihan punaiseksi ja sanoi, että katsoi vahingossa väärät tulokset, tämänpäiväiset eivät oo iel tulleet....
 

Yhteistyössä