äiti ja melukylän lapset - Banneri

Täällä on haikeat tunnelmat, sillä imetys päättyi maanantaina. Olen imettänyt meidän taaperoa enää aamuisin ja se on ollut tärkeä juttu niin hänelle kuin minullekin. Muut imetyskerrat meiltä tipahti hiljalleen aina pois. Joka aamu hän on alkanut kovaäänisesti ”huudella” herätessään tissin perään, mutta viime viikkoina tuo huutelu jäi yllättäen pois.

Tuosta osasin hieman jo aavistella, että varmasti alkaa imetyskerrat vetelemään viimeisiä. Mutta silti hän sitä heti vaati, jos siinä yhtään vitkuteltiin. Päätin kuitenkin, että imetys saa jatkua niin kauan kuin se tutntuu molemmista hyvältä jutulta. Tämän viikon maanantaina jokin sitten muuttui.

Tämä oli ehdottomasti se paras tapa jolla meidän imetys päättyi, juuri tätä toivoin

Maanantaina aamulla taapero sitten päätti, nyt riittää, ei enää tissiä minulle. Tämä tapahtui niin, että kun tulin sohvalle häntä imettämään, hän veti itsensä ihan jäykäksi ja käänsi päänsä pois. Ja niin se tapahtui. Hänen omasta päätöksestä. Nostin tytön pystyyn ja hän käveli lattialla olevien lelujen luokse ja alkoi leikkiä niillä.

Olo oli haikea, mutta niin onnellinen. Katsoin lattialla leikkivää tytärtäni ja silmät kostuivat, se oli nyt tässä. Meidän imetystaipaleemme kesti kokonaisuudessaan 1 vuoden 3 kuukautta ja 17 päivää. Mielettömän kiitollinen olen tästä imetystaipaleestamme ja että se kesti näinkin pitkään. Lisäksi olen onnellinen siitä, kuinka hyvin se sujui ihan alusta asti.

Olen aina toivonut, että imetyksen lopettaminen alkaisi lapsesta itsestään. Silloin se kaikki käy niin paljon helpommin ja kuinka helpottunut olen siitä, että tämä imetystaipaleemme päättyi juuri näin. Tämän on myös itselle helpompi, vaikka haikeus iskeekin ja olisin voinut vielä hetken jatkaa. Mutta miten ihanat muistot tästä jää, ne hetket jää jemmaan minun muistoihin ja niitä ei kukaan vie pois.

Mietin mahtaako vielä päivän päästä lopettamisesta pyydellä tissiä, mutta ei. Meidän imetys päättyi, mutta onneksi pieni kiipeää useita kertoja päivässä syliin ja tankkaa läheisyyttä halailemalla ja istumalla sylissä. Joten vaikka olo on haikea, en voisi samalla olla enää yhtään onnelllisempi tästä lopputuloksesta.
Seuraa meitä myös instagramissa.

Sinua saattaa kiinnostaa nämä:
Miten meillä sujuu imetys?
Ensimmäistä kertaa ikinä – Imetysdietti
Yöimetysten pois jättäminen – 1 ja 2 yö
Yöimetykset – 3 ja 4 yö ilman imetystä
Ei mikään kiire vielä lopettaa imetystä
Imetysdietti on nyt ohitse

Kommentit (4)

Meillä on myös käynyt noin.
Esikoinen sylkäisi eräänä aamuna rinnan suustaan, eikä sen jälkeen enää huolinut tai kaivannut.

Meillä on täällä vajaa 10 kk ikäinen tyttö, isänsä kanssa kotona tällä hetkellä, kun palasin itse töihin huhtikuun puolivälissä. Täysimetin 5,5 kk ja meillä sujui tosi hyvin. Sitten kun kiinteät tuli kuvioihin, niin imetys kävi koko ajan hankalammaksi. Jo ennen töiden alkua tyttö ei oikeastaan halunnut tissiä päiväsaikaan ollenkaan, joten työt eivät ole imetystä haitanneet. Viimeiset viikot olen imettänyt illalla ennen kuin menen itse nukkumaan, ja sitten aamulla kun herään. Eli vauva on puoliunessa. Muuten ei oikein jaksa keskittyä. Yleensä aina hamuaa innokkaasti tissiä, mutta ei välttämättä syö kovin pitkään. Ja nykyään vain vasen tissi kelpaa 😉 Toivoisin kovasti, että imetys jatkuisi ainakin vuoden ikään saakka, mutta voi olla että vauva vieroittaa itse itsensä ennen sitä… vähän haikea olo on jo valmiiksi 🙁 Juuri tuollainen imetyksen kesto kuin 1 vuosi 3 kk niin kuin teillä olisi haaveissa. Ensimmäisen lapseni imetys päättyi aika tasan vuoden iässä siihen, että jouduin itse sairaalaan ja piti aloittaa lääkkeitä, jotka eivät soveltuneet imetyksen aikana käytettäviksi. Päivystyksen potilashuoneessa tapahtui viimeinen imetys, vaikka en silloin vielä tiennyt, että tähän se nyt loppuu. Siinä oli sitten muutakin ajateltavaa, joten hoksasin surra asiaa vasta myöhemmin. Nyt tämä lopetus ehkä sujuu luonnollisemmin 🙂

Toivotaan sinne pitkää imetystaivalta.♥ Mutta jos lapsi sen itse päättää jo aiemmin lopettaa niin teillä on jo hieno taival takana.♥ Se on aina haikeaa, kun lapsi sen lopettaa, mutta toisaalta sitten taas paljon helpompaa, kuin että sen joutuu itse syystä tai toisesta itse sen päättää.
Teillä on varmasti silloin ensimmäisen imetyksen aikaan ollut paljon muutakin mietittävää, joten toisaalta hyvä ettet silloin tiennyt sen siihen loppuvan.

♥ Ihana, kun se päätös tulee lapselta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X