Paras tapa jolla imetys päättyi

Teksti Terhi

Täällä on haikeat tunnelmat, sillä imetys päättyi maanantaina. Olen imettänyt meidän taaperoa enää aamuisin ja se on ollut tärkeä juttu niin hänelle kuin minullekin. Muut imetyskerrat meiltä tipahti hiljalleen aina pois. Joka aamu hän on alkanut kovaäänisesti ”huudella” herätessään tissin perään, mutta viime viikkoina tuo huutelu jäi yllättäen pois.

Tuosta osasin hieman jo aavistella, että varmasti alkaa imetyskerrat vetelemään viimeisiä. Mutta silti hän sitä heti vaati, jos siinä yhtään vitkuteltiin. Päätin kuitenkin, että imetys saa jatkua niin kauan kuin se tutntuu molemmista hyvältä jutulta. Tämän viikon maanantaina jokin sitten muuttui.

Tämä oli ehdottomasti se paras tapa jolla meidän imetys päättyi, juuri tätä toivoin

Maanantaina aamulla taapero sitten päätti, nyt riittää, ei enää tissiä minulle. Tämä tapahtui niin, että kun tulin sohvalle häntä imettämään, hän veti itsensä ihan jäykäksi ja käänsi päänsä pois. Ja niin se tapahtui. Hänen omasta päätöksestä. Nostin tytön pystyyn ja hän käveli lattialla olevien lelujen luokse ja alkoi leikkiä niillä.

Olo oli haikea, mutta niin onnellinen. Katsoin lattialla leikkivää tytärtäni ja silmät kostuivat, se oli nyt tässä. Meidän imetystaipaleemme kesti kokonaisuudessaan 1 vuoden 3 kuukautta ja 17 päivää. Mielettömän kiitollinen olen tästä imetystaipaleestamme ja että se kesti näinkin pitkään. Lisäksi olen onnellinen siitä, kuinka hyvin se sujui ihan alusta asti.

Olen aina toivonut, että imetyksen lopettaminen alkaisi lapsesta itsestään. Silloin se kaikki käy niin paljon helpommin ja kuinka helpottunut olen siitä, että tämä imetystaipaleemme päättyi juuri näin. Tämän on myös itselle helpompi, vaikka haikeus iskeekin ja olisin voinut vielä hetken jatkaa. Mutta miten ihanat muistot tästä jää, ne hetket jää jemmaan minun muistoihin ja niitä ei kukaan vie pois.

Mietin mahtaako vielä päivän päästä lopettamisesta pyydellä tissiä, mutta ei. Meidän imetys päättyi, mutta onneksi pieni kiipeää useita kertoja päivässä syliin ja tankkaa läheisyyttä halailemalla ja istumalla sylissä. Joten vaikka olo on haikea, en voisi samalla olla enää yhtään onnelllisempi tästä lopputuloksesta.
Seuraa meitä myös instagramissa.

Sinua saattaa kiinnostaa nämä:
Miten meillä sujuu imetys?
Ensimmäistä kertaa ikinä – Imetysdietti
Yöimetysten pois jättäminen – 1 ja 2 yö
Yöimetykset – 3 ja 4 yö ilman imetystä
Ei mikään kiire vielä lopettaa imetystä
Imetysdietti on nyt ohitse

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä