Mies vaati eron jälkeen testin kaikista lapsista, vaikka ovat kopioita isästään

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 06.02.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Asetelma on itsekästä tässä keskustelussa ja loppupeleissä ainut joka voi kärsiä mahdollisesta "pikku oharista" on lapsi.

  Raha puhuu ja huorat huutaa, niimpä. Moni kasvattaa ei biologista lasta omanaan ja kyse on rakkaudesta, sitoutumisesta pieneen ihmiseen.

  Mutta "pikku hairahdus" saattaa kätkeä surullisen tiedon pienen lapsen elämään. Perinnölliset sairaudet saattavat kyteä ja yllättää julmalla tavalla. Jos ei tämän lapsen sisällä, niin oman pienen kultanyytin saatuaan, hänellä voi olla edessä pahin painajainen.
  Ja kaikki tämä olisi estettävissä dna-testillä sekä selvittämällä oikean isän sukurasitteet.

  Piilevänä löytyy kirjo kaikenlaisia perinnöllisiä sairauksia joiden varhainen toteaminen sekä seuraaminen voi taata tälle "käenpoikaselle" terveen elämän.
  Äiti ei voi olla yllättynyt, jos lapsella todetaan muusta suvusta poiketen vakava sairaus, silloin olisi oikeus ja kohtuus saattaa äiti vastuuseen lapsen terveyden laiminlyönnistä.
   
  #76
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Seliseli.
   
  #77
 3. m1es

  m1es Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2014
  Viestejä:
  8 959
  Saadut tykkäykset:
  1 270
  Jokainen kommenttisi paljastaa, että käyttäydyt kuin omaa napaansa tuijottava b***o. Ei sillä ole merkitystä, mitä yksi nainen herne nenässä tuntee - ajattele asiaa lasten, yhteiskunnan ja tasa-arvon kannalta.

  Perinteisen mammografian hinta näyttää olevan kahta puolta 100 € ilman ultraäänitutkimusta. Isyystutkimuksen hinta 135 €.

  Mammografioita tehdään naisille yhteiskunnan kustantamina seulontoina kymmeniä tuhansia, vaikka hyvin tiedetään, ettei suurimmalla osalla ole rintasyöpää. Miksi niitä kuitenkin tehdään - jotta naiset saisivat varmuuden siitä, että ovat terveitä.

  2011 Suomalaisten terveysmenot kustansivat yhteiskunnalle 18,1 miljardia. Tästä miehiin kului 7,8 miljardia, naisiin 10,3 miljardia. Naisia hoidetaan enemmän ja perusteellisemmin (mies ei valita). Kustannusten erotuksella voitaisiin ostaa 18,5 miljoonaa listahintaista isyystestiä vuosittain.
  Niin ei kuitenkaan tehdä, koska joillekin naisille voi tulla paha mieli. Niiden lasten ja miesten, joilta nainen salaa totuuden, mielenrauhalla ja taloudella ei ole merkitystä, Heitä on vuosittain arviolta reilut 1700 kappaletta (3,7% vuosittain syntyvistä 48000 lapsesta).

  Ne listahintaiset testit kaikille syntyneille maksaisivat 6,5 miljoonaa vuodessa, käytännössä massatestit maksaisivat tuosta ehkä kolmanneksen, reilut 2 miljoonaa.
   
  #78
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  :eek:
   
  #79
 5. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 453
  Saadut tykkäykset:
  4 187
  Mistä tuo luku on?
  Itse kuvittelisin, että tämä on enimmäkseen menneen maailman ongelmia. Nykyään kaikki syövät pillereitä, ja lopettavat vasta, kun aletaan lasta hankkia, joten vahinkoja luulisi sattuvan aika vähän.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #80
 6. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 453
  Saadut tykkäykset:
  4 187
  No keksin hetkessä ison listan terveydenhuollon osalta asioita, joihin mielummin nuokin rahat suuntaisin.
  Mutta mikä näille oikeasti on tarve?
  Onko jossain jotain järkevää ja perusteltua arviota, miten yleistä tuo ”väärän lapsen kasvattaminen” nykyään on?
   
  #81
 7. Lady Sarah

  Lady Sarah Vieras

  Rintasyövän seulonnan ja isyystestin vertaaminen toisiinsa vahvisti vain mun mielipidettä susta. Kun on lusikalla annettu niin ei voi kauhalla vaatia. Miksi hemmetissä pitäisi aiheuttaa miljoonien kustannukset muutaman typerän ämmän takia.
   
  #82
 8. Bobby_SK

  Bobby_SK Vieras

  On se vähän kummallista että sellainenkin yhteiskunnallinen asia kuin lapsen isyys on ilmoitusluontoisesti todennettu. Kyllä minusta isyystestit pitäisi olla automaatio lapsen synnyttyä. Siitä hyötyisi isä, lapsi sekä yhteiskunta.
   
  #83
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Yksisilmäinen katsantokanta.

  Johtuuko tämä Vauva.fi:n ja KaksPlus.fi:n naisten pahastuminen ja tuohtuminen siitä että naisen on mahdotonta ymmärtää miehen asemaa ja isyyttä, kun oma lapsi on 100% varmasti oma, eikä omakohtaista kokemusta tällaisesta petoksesta voi olla, eikä sen kohteeksi joutua?

  No toisaalta aika suuri osa naisista hyväksyy myös miesten esinahan rituaalisilpomisen, vaikka vastustaa naisen sukuelinten rituaalisilpomista. Kummassakin silvotaan "luojan luomia" terveitä sukuelimiä. Lääketieteelliset syyt ovat täysin eri asia kuin terveiden ihmisten uskonnollinen tai kulttuurillinen silvonta.
   
  #84
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Hyvin sanottu.
   
  #85
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Kansalaisaloitteen tämä vaatisi ilman muuta.
   
  #86
 12. epek

  epek Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2015
  Viestejä:
  13 387
  Saadut tykkäykset:
  4 533
 13. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 453
  Saadut tykkäykset:
  4 187
  No en tiedä....
  Ensinnäkin kustannukset olisivat yhteiskunnalle suuret.
  Toisekseen, se viestisi ja ylläpitäisi asetelmaa, että ”ei sen niin väliä, kenen kanssa lapsia rustaa”.
  Itse näkisin yhteiskunnan kannalta hyödyllisenä päinvastoin viestiä ja kehoittaa ihmisiä miettimään tarkoin, milloin ja kenen kanssa lapsia tekee.
   
  #88
 14. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 453
  Saadut tykkäykset:
  4 187
  Ehkä se vähän johtuu myös siitä, mutta itse en ymmärrä kyllä koko perusasetelmaa. Että löytyisi niin iso joukko ihmisiä, jotka lisäntyvät löyhäperäisesti, että kaikki kannattaisi sen tähden testata.

  Ehkä itselläni on vain turhan idealistinen kuva maailmasta.
  Toivottavaa olisi, että ensin tutustutaan toiseen, sitoudutaan toiseen, ja vasta sitten tehdään lapsia.
  Jos pitää jo tässä vaiheessa epäillä puolisoaan, niin aika heikoissa kantimissa se suhde on, eikä tällöin kannattaisi edes lisääntyä.
   
  #89
 15. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 453
  Saadut tykkäykset:
  4 187
  Löytääkö joku niitä lukuja, miten iso ongelma tämä nykypäivänä on?
  Jos joku lapsi/pari vuosittain menee väärin, niin sen perusteella aivan naurettavaa ehdotella, että kaikki pitää testata. Mutta jos joku 20% menee väärin, niin sitten joo.
   
  #90
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Isyyden tunnustaminen tapahtuu avioliiton ulkopuolella, mutta avioliitossa lapsen isä on oletus.

  Pitäisikö kaikki isät vaatia joko jo raskauden aikana tai välittömästi lapsen synnyttyä, tunnustamaan ja vahvistamaan isyytensä? Tässä kohtaa olisi oikeus myös miehellä vaatia dna-testiä ja näin saada ilmainen selvitys. Tämän ollessa tavallinen käytäntö, ajan myötä naiset tottuisivat tietynlaiseen riskiin ja pitäisivät housut jalassa. Yhtä lailla miehet ilman ehkäisyä ottavat riskin 18 vuoden elatusmaksuista.

  "käenpoikaset" on kohtalaisen pieni osuus kaikista suomalaisista, joten yhteiskunnan kuluihin ei suurta lovea tulisi. Osa aiheellisista kuluista voitaisiin myös ottaa naisen kukkarosta, jos myöhemmin selviää, ettei oletettu, tunnustanut isä ole oikea. Tämä vastuu olisi naisella vähintään 18 vuotta lapsen syntymästä.
   
  #91
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Tämähän voisi nimenomaan viestiä harkitsemaan tarkemmin kenen kanssa lapsia hankkia. Nythän voit hankkia kenen tahansa kanssa ja valita käenpojalle toisen sopivan elättäjäksi.
   
  #92
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Nyt miehet, jos tahdotte oikeaa oikeutta. PITÄKÄÄ NE HOUSUT JALASSA, niin ei tarvi vaatia turhia isyystestejä.
   
  #93
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Kuulostaa siltä, kuin naiset sikäisivät yksikeen...
   
  #94
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Isyysselvityksen pitäisi olla oletus, ettei miestä syyllistetä siitä että haluaa 100% varmuuden isyydestään. Äidillähän tämä 100% varmuus biologisesta vanhemmuudesta on aina.
   
  #95
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  Kyllä sitä on kuule paljon käenpoikia ihan kunnollisilla miehillä, ja nimenomaan heillä. Turha syyllistää kunnon miehiä petollisista puolisoista ja toisista miehistä, joista osa tosin ei edes tiedä että ko. nainen on varattu.
   
  #96
 22. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 453
  Saadut tykkäykset:
  4 187
  No niinkuin sanoin, pitäisi tietää, kuinka monelle tämä oikeasti on epäilyksenaihe.
  Jos koskee vain pientä joukkoa, jotka panevat miten sattuu, niin miksi yhteiskunnan pitäisi siitä kärsiä ja joutua maksamaan?

  Ja toisaalta voisi ottaa sen näkökannan, että tahaton lapsettomuus lisääntyy jatkuvasti. Joka viidennellä parilla on jo ongelmia saada lasta.

  Ehkä tällöin suhtautuu vähemmän fanaattisesti siihen juuri omien geenien siirtymiseen.
  Pelkkä siittiö- tai munasolu ei tee kenestäkään isää tai äitiä. Siihen vaaditaan vuosien läsnäolo ja kasvatustyö. Ja silloin,
  kun sitä äitinä tai isänä oloa ei ota itsestäänselvyytenä, tajuaa ehkä hiukan paremmin, millainen lahja se lapsi on. Ihan sama, kenen geenejä kantaa.
   
  #97
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  Pettäminen on aivan toisen luokan asia kuin se että valehtelee isyydestä puolisolleen tai kumppanilleen sekä omalle lapselleen. Henkirikosten ja raiskausten sekä vammantuottamisen kanssa vakavimpia rikoksia, josta voisi elinkautisen napsauttaa.
   
  #98
 24. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 453
  Saadut tykkäykset:
  4 187
  Paljonko niitä on?
  Kukaan ei näytä osaavan vastata, mutta kaikki vain jotenkin ”tietävät”, että ihan älyttömästi löytyy :D
   
  #99
 25. vierailija

  vierailija Vieras

  Tyypillinen naisen näkökanta ihmiseltä joka tietää itse olevansa jälkeläistensä 100% biologinen vanhempi. Yököttää tällainen ajatteli ja biologisen isyyden vähättely.
   
  #100
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti