Vapaa-aika 01.01.2017 Päivitetty 22.08.2023

Kuumimmat keskustelut vuonna 2016 – yllätyskaksosia, kasvatustuskaa ja isyyspulmia

Mitä tehdä, jos mies ei halua lasta? Entä jos itse olisi halunnut vain yhden, mutta vatsassa onkin kaksoset? Saako lapsille laittaa kynsilakkaa, entä viedä päiväkotiin, vaikka mies ei halua?

Teksti
Katri Koskinen / Liina Putkonen
Kuvat
iStock

1. Apua, kaksoset tulossa, mitä tehdä? (4.3.)

”Meillä kaksi lasta jo ennestään,5- ja 3-vuotiaat ja nyt olen raskaana ja ultrassa paljastui järkytykseksemme kaksoset. Kolme lasta oli se meidän ehdoton maksimi lapsimäärässä ja nyt tätä ei pysty hyväksymään. Oma jaksaminen pelottaa ja taloudellinen selviäminen tulevaisuudessa eniten.”

2. Miten osata päättää haluaako lapsen vai ei?

”Osa minusta toivoo lasta ja on päiviä, jolloin ehdottomasti haluan äidiksi ja tekisin mitä vaan ollakseni raskaana. Seuraavana päivänä saatan ajatella, että luojan kiitos mulla ei ole lapsia.”

3. Miksi te annatte pikkutyttöjen käyttää kynsilakkaa?

”Tiesittekö, miten myrkyllisiä ne kynsilakat ovat? Jos et anna värjätä hiuksia, niin älä anna laittaa myöskään kynsilakkaa. Hyvä sääntö.”

4. Mies kieltää lapsen viemistä päivähoitoon, kotihoito on parempi

”Mies on ’pakottamassa’ minua kotiäidiksi, ei edes halua keskustella vaihtoehdosta päiväkoti.”

5. Kertokaa mitä mä teen pojalle, joka varastelee?

”Poika, 8 vuotta, varastaa jatkuvasti rahaa ja karkkia kotona, käyttäytyy miten haluaa, tulee kylästä myöhässä…. nyt alkaa hermot mennä! Kotiarestia annettu, mutta ei ole mitään vaikutusta, puhelin otettu pois, mutta kaivaa sen aina jostain kätköstä… nyt mä en enään jaksa! Miten rangaista nyt?”

6. Millainen on alkuraskauden ultran tarkkuus, sillä miehen isyys on epävarmaa

”Oman näkökulmani ja vuosien saatossa hankittu tieto sekä useat ultralöydökset viittaavat siihen, että entisen suhteen kumppani ei voi olla lapseni siittäjä. Uusi puolisoni on tulevasta lapsesta innoissaan, mutta samalla myös pelko kaihertaa hänen onneaan.”

7. Päiväkodin suora mielipide tytön haalarista

”Olin ostanut tytölleni eskariin jo aiemmin alesta Reimatecin kirkkaanvihreän haalarin. En mitenkään osannut tajuta että haalarin väristä voisi muodostua ongelma henkilökunnan kanssa!  Henkilökunnan sanat: ”Oletteko miettineet, että Pirkko samaistaa itsensä jo pelkän haalarin perusteella muihin poikiin? Kannustatteko lasta olemaan enemmän poika?”

8. Välinpitämättömyys on tämän päivän väkivaltaa -kampanja

”Onko sosiaalisen median käyttö tosiaan nykypäivän väkivaltaa? Mielenkiintoista. Minusta nykypäivän väkivaltaa on nimenomaan VÄKIVALTA – fyysinen tai henkinen.”

9. Lapsilla 5 vuotta ikäeroa, eivätkä leiki tai tee mitään yhdessä

”Mua niin välillä säälittää, kun 2,5 v tyttö ei saa mitään vastakaikua meidän 7,5 v pojalta. Poikaa ei vaan kiinnosta. Harmittaa, turhauttaa ja ärsyttää kun 2v menee innoissaan useita kertoja päivässä kertomaan ja näyttämään jotain hienoa piirustusta tai leikkiä isoveljelleen ja isoveli ei edes katsettaan nosta vaan hymisee ”mmm tai joo tai aha” ja tuijottaa älylaitetta tai telkkaria.”

10.Kolme lasta kolme eri miehen kanssa

”Miten muut ihmiset suhtautuvat sinuun, jos sinulla on pieniä lapsia, joilla kaikilla on eri isät?”

 11. Mies jota rakastan ei halua lasta

”Rakastan miestäni, mutta en voi vain odottaa, että jospa hänelle iskeekin joskus ”vauvakuume” tai että hän keksii haluavansa lapsia 10 vuoden päästä, jolloin voi olla jo liian myöhäistä, ainakin minulle. Pelottaa.”

12. Riitaisa, seksitön avioliitto. Onko enää toivoa?

”Seksi loppui nuoremman lapsen syntymään, noin kolme vuotta sitten sitten. Joitakin kertoja sen jälkeen ollut. Riidat alkoivat vähän sen jälkeen, kun läheisyys ja seksi loppuivat. Kaikki muut (ulkoiset asiat) asiat periaatteessa kunnossa. Kannattaako vielä yrittää?

Lue myös: Näin keskusteltiin vuonna 2015

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X