Vauva 26.12.2021 Päivitetty 29.05.2023

Näin Suomi-julkkikset nimesivät lapsiaan vuonna 2021 – listassa ei ole juuri kotimaisia nimiä, ja sille on monta selitystä

Jotkin toisista nimistä ovat suomalaisittain tuttuja, mutta ensimmäisissä nimissä vaikutteet ulkomailta ovat vahvoja.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Kaksplus kokosi yhteen nimiä, joita suomalaisjulkkikset ovat kuluneena vuonna antaneet lapsilleen.

Lue myös: Kauniit kansainväliset nimet, jotka sopivat myös suomalaiseen suuhun – 40+40 nimeä tytöille ja pojille

Listaa silmäilemällä huomaa heti, että suomalaiselta kuulostavat, perinteiset nimet lähes loistavat poissaolollaan.

Selitykset ilmiön takana ovat kuitenkin yksinkertaisia. Kansainväliset nimet kasvattavat suosiotaan koko ajan, ja samalla yksilöllisten nimien löytäminen on monille tärkeää.

Lisäksi usean listalla mainitun suomalaisjulkkiksen puolison tai vanhempien juuret ovat muualla kuin Suomessa.

Amelié

Duudsonit-tähti Jukka Hildén, 41, ja tanssija Chachi Hildén, 25, antoivat heinäkuussa syntyneelle tyttärelleen nimeksi Amelié Irene.

Parilla on myös kaksivuotias Sophia-tytär. Chachi on kotoisin Yhdysvalloista, mutta pari vaikuttaisi mieltyneen ranskalaiselta vivahtaviin nimiin.

Elia

Nyrkkeilijänä tunnettu Eva Wahlström, 41, ja hänen puolisonsa Niklas Räsänen, 35, saivat ensimmäisen yhteisen lapsensa helmikuussa. Pojan nimeksi annettiin Elia Nalle.

Lue myös: Eva Wahlströmin vauva sai ”pehmolelunimen” – myös äitinä lempeys on etusijalla: ”Sanottiin, että yrität liian lujaa”

Erityisesti pojan harvinainen toinen nimi herätti julkisuudessa huomiota. Evan edesmennyt isä oli nimeltään Nalle.

Ever

The Rasmus -laulaja Lauri Ylönen, 42, sai lokakuussa toisen yhteisen lapsensa Katriina Mikkolan kanssa. Tyttären nimi on Ever Marlene, ja hänellä on isänsä sukunimi.

Pikkusiskon nimi istuu hyvin yhteen Oliver-isoveljen nimen kanssa. Perhe asuu Havaijilla.

Kaspian

Juontaja-näyttelijä Mikko Leppilampi, 43, ja taitoluisteluvalmentaja Beata Leppilampi, 26, antoivat syyskuussa syntyneelle pojalleen nimeksi Kaspian Anttoni.

Leona

Laulaja Petra Gargano, 36, nousi julkisuuteen huippusuositusta Tiktak-yhtyeestä. Tytär Leona syntyi vuoden 2020 puolella, mutta sai nimensä vuonna 2021. Perheessä on myös vuonna 2013 syntynyt Noel-poika.

Lue myös: ”Noel on kasvattanut minua enemmän kuin mikään” – kahden lapsen äiti Petra Gargano valvoo ihan liian myöhään, mutta kaaos ei haittaa

Leonel

Suomenruotsalainen stand-up -koomikko André Wickström, 45, on kolmen lapsen isä. Hän sai keväällä pojan, jonka koko nimi on Leonel Viggo Nicolas.

Liam

Entinen pokeriammattilainen Jens Kyllönen, 32, ja Nora-vaimo nimesivät heinäkuussa syntyneen poikansa Liamiksi. Pari on ollut naimisissa kesästä 2020 asti.

Robin

Taitoluistelu-urastaan tunnettu Laura Lepistö, 33,  ja Tommi-puoliso saivat hartaasti toivotun lapsensa niin ikään heinäkuussa. Pojan nimeksi annettiin Robin, joka hauskasti muistuttaa jo raskausajalla keksittyä lempinimeä ”Bobi”.

Sienna

Salkkarit-roolistaan tunnettu näyttelijä Monika Lindeman, 36, ja näyttelijäpuoliso Darren McStay nimesivät tyttärensä Sienna Helenaksi.

Lue myös: Toista lasta odottava näyttelijä Monika Lindeman: ”Aloimme pohtia, onko yksi lapsi sittenkin itsekäs päätös”

Sienna syntyi toukokuussa. Perheeseen kuuluu myös vuonna 2017 syntynyt isoveli Samuel.

Uma

Räppäri Mikael Gabriel, 31, sai Uma-tyttärensä jo vuonna 2020, mutta nimi kerrottiin julkisuuteen 2o21. Tytön toisen nimi on Aliénor.

Mikael Gabriel on yhdessä norjalaistähti Triana Iglesiaksen kanssa.

Lue myös: Aatto, Nietos, Tiuku… 20 kaunista nimeä jouluvauvalle

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X