äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viikot ja kuukaudet ovat vierineet ja niin perjantaina meidän vauva sitten täytti  jo yhdeksän kuukautta!! Aivan ihanat kuukaudet ovat olleetkin. Tänä aikana sitä on oppinut tuosta pienestä ihanuudesta ihan huimasti. On oppinut tunnistamaan mitä eri eleet ja itkut tarkoittaa. Hän on muuten oikea äidin tyttö, aivan samaan tyyliin, kuin isosiskonsakin aikoinaan. Äidin perään huudellaan ja itkeskellään heti, kun katoaa näkyvistä, mutta onneksi kyllä isikin kelpaa, ellei nyt ihan kriisi ole päällä, hih.

Nämä yhdeksän kuukautta ovat menneet ihan yhtä nopeasti, kuin odotusaikakin meni. Yhdeksän kuukautta on lopulta todella lyhyt aika. Välillä tuntuu, kuin odotusajasta olisi ikuisuus ja että Eedit on ollut meidän perheessä aina, mutta samalla tajuaa, ettei oikeasti ole edes pitkää aikaa siitä, kun hän vasta syntyi. Ja hei, kolme kuukautta ja sitä vietetään jo 1v juhlia, ihan uskomatonta!

Nine months in, nine months out

Yhdeksän kuukautta saatu tuntea tämä ihanuus

Näiden kuukausien aikana meidän pikkuinen on kasvanut hurjasti. Hänestä on tullut ihana tutkija, joka ryömimällä seikkailee ympäri asuntoa. Hän koittaa nousta polviseisontaan ja välillä siinä onnistuukin. Hän taputtaa hienosti, poimii maasta ja pöydältä kaikki pienet jutut. Hän on kova höpöttelemään ja kun hän hymyilee pilkottaa suusta kaksi hammasta. Musiikkia kuullessa hän tanssahtelee sen tahtiin ja on ehkä ihanin näky silloin.

Hän syö hienosti ja ruokapöydässä komennetaan jos ruokaa ei ala kuulumaan. Ihan ehdoton lemppari on kaurapuuro ja siihen päälle jotakin hedelmää tai marjaa. Uusia makuja maistellaan hienosti ja oikeastaan kaikki uppoaa, vaikka välillä jokin ruoka saa aikaan kunnon irvistyksen. Kylpeminen ja hampaiden peseminen on sellaisia, joista Eedit todella tykkää. Vaikea olisi enää uskoa sitä, ettei hän ole kylpemisestä tykännyt, nykyisin kun hän on oikea vesipeto. Kastuu kylvettäjäkin siinä puuhassa.

Unikoulu on aloitettu ja siitä tulossa erillinen postaus teille. Mutta sanotaan, että meidän yöt ovat kokeneet ihan valtavan muutoksen parempaan, mikä on aivan mahtava juttu. Päiväunia nukutaan kahdet, joista toiset rattaissa ja toiset yleensä omassa sängyssä. Rattaisiin hän nukahtaa melkein samantien, kun mennään ulos, mistä olen enemmän kuin onnellinen.

Yhdeksän kuukautta on mennyt hujauksessa ja toivon aina välillä ajan hidastuvan. On kuitenkin todella ihana nähdä kuinka oma lapsi kasvaa ja kehittyy ja se jos mikä on ihan huikean hienoa.

Seuraa meitä myös instagramissa.

Kurkkaa myös nämä:
Synnytyskertomus – Kiire maailmaan
Vauvan ensimmäinen kuukausi
Vauva täytti kolme kuukautta
Meidän vauva täytti neljä kuukautta
Vauva viisi kuukautta
Takana 6kk ihanan vauvan kanssa
Vauva seitsemän kuukautta – Täällä liikutaan kierien
Vauva kahdeksan kuukautta – Meillä ei nukuta

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X