Raskaus 21.04.2021

Sheivaaminen, pukeutuminen ja ne tyynyt... – 13 ilmiötä, jotka viimeisillään raskaana oleva tunnistaa

Kun nainen on viimeisillään raskaana, päivistä voi tulla melkoisia suorituksia. Listasimme 13 loppuraskauden ilmiötä, joihin lähes kaikki raskaana olevat samastuvat.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock

1. Viimeisillään raskaana olevan jatkuva pissahätä

Kävit 5 minuuttia sitten pissalla, mutta taas on mentävä. Kuulostaako tutulta?

2. Tavalliset toiminnot muistuttavat urheilusuoritusta

Sängyssä toiselle kyljelle kääntyminen, makuuasennosta ylösnouseminen, kengännauhojen sitominen, lattialle pudonneiden avainten noukkiminen… Aiemmin hyvin yksinkertainen toiminto vastaa loppuraskaudessa kovaa treeniä.

3. Tyynyistä on tullut parhaita unikavereitasi

Jos ennen painauduit nukahtaessasi kumppaniasi vasten, nyt viimeisillään raskaana ollessasi tukeudut mieluummin tyynyihin. Jalkojen välissä on oltava yksi tyyny ja mahaa voi tukea vielä toinen.

Viimeisillään raskaana oleva saa apua tyynyistä.

Kun tyynyt asettelee sopivalla tavalla, sängyssä tai sohvalla on lopulta mukava loikoilla.

4. Sheivaaminen on todellinen jännitysnäytelmä

Jos loppuraskaudesta haluaa itse siistiä alaruumiinsa karvoitusta, se on toteutettava käsikopelolla. Säärikarvojen ajelu voi vielä jotenkuten onnistua, vaikka homma saattaakin vaatia akrobaattisia liikkeitä.

Jalkoväli, jonne ei itse raskausvatsan takia näe, on astetta haastavampi sheivausrasti. Jos höylän käsittely sokkona arveluttaa mutta luonnontilakaan ei innosta, puolisonsa voi valjastaa hommaan. Karvojen ajelu voi toki silloinkin olla jännitysnäytelmä…

5. Yhtäkkiä kaikki saivat luvan arvioida vartaloasi

”Ilmiselvä poikamaha”, ”syötkö tarpeeksi, kun mahasi on noin pieni?”, ”no onpas vatsasi jo iso”, ”paljonkos on tullut raskauskiloja?” Raskaana olevan naisen kehoa tuntuu yhä olevan lupa arvioida päin naamaa.

6. Tunteet pinnassa viimeisillään raskaana

Saatat purskahtaa itkuun niin bloggaajan synnytyskertomusta lukiessasi kuin huomattuasi, että lempijogurttisi on loppu.

Moni kokee raskauden aikana tunnemyrskyjä.

Pienimmätkin vastoinkäymiset voivat tuntua raskauden loppuvaiheessa suurilta.

7. Seksi voi olla melko koomista

Viimeisillä raskausviikoilla maha voi tuntua olevan jatkuvasti tiellä – myös seksiä harrastaessa. Koomisilta hetkiltä ei välty. Useat seksiasennot kuitenkin onnistuvat myös viimeisillään raskaana, suurenkin vauvavatsan kanssa.

8. Löydät kätesi jatkuvasti mahaltasi

Istuma-asennossa lepuutat käsiä mahasi päällä. Jalkeilla ollessasi kätesi ovat liimautuneet kannattelemaan mahaasi alta kuin piilottelisit varastettua vesimelonia.

9. Käytät samoja vaatteita päivittäin

Jollet ole hankkinut monia erilaisia äitiysvaatteita, alkaa vaatevalikoimasi olla loppuraskaudesta jo melko rajattu. Äitiyslegginsit ovat suurella todennäköisyydellä ylläsi päivittäin, ja pari tarpeeksi pitkää paitaa riittää vielä peittämään vatsasi.

Toivot, ettei maha enää kovin paljon kasva ja odotat hetkeä, kun vanhat vaatteesi taas mahtuvat ylle.

Anna.fi: Kevätmuoti 2021 – katso ihanat asukokonaisuudet ja kauden raikkaat värisävyt

10. Keskittymiskyky on kuin kultakalalla

Viimeisellä kolmanneksella saatat löytää itsesi pohtimasta vauvan kotiutumisvaatteita, vaikka tehtävälistalla olisi monta ajankohtaisempaakin asiaa.

Moni kokee viimeisillään raskaana ollessaan pesänrakennusviettiä.

Kahvi voi unohtua, kun blogipostaus vauvanvaatteiden pesuaineista on luettava heti.

11. Toistat päivittäin puolisollesi: ”Voisitko kävellä hitaampaa”

Vaikka puolisosi on jo hidastanut kävelyvauhtiaan, et pysy hänen perässään – etenkään, jos liitoskivut tai harjoitussupistukset vaivaavat.

12. Mietit, miten synnytys tulee sujumaan ja kysyt sitä Googlelta

Synnytyksen lähestyessä ilmenee pientä pakollista vainoharhaisuutta ja Google on kovassa käytössä. Saatat kysyä kännykältäsi esimerkiksi, miten synnytys alkaa, voiko synnytyksen käynnistymistä edistää ja lorahtiko housuihisi lapsivettä vai pissaa.

13. Viimeiset viikot tuntuvat yhtä pitkiltä kuin koko raskaus yhteensä

Odottavan aika on pitkä, ja viimeisillä raskausviikoilla se vasta pitkä onkin. Vauvan syntymän lisäksi on sitä paitsi niin paljon muutakin odotettavaa: ketterämpi olemus, sushi, normaali liikkuminen, lakritsi, lasillinen viiniä, liitoskipujen katoaminen, kielletyt juustot, pihvi mediumina, normaalit vaatteet, mahallaan makoilu, vaivaton seksi ja se, ettei kukaan enää kysele, onko synnytys jo alkanut.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X