äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän vauva täytti 11 kuukautta, en kestä!! Viimeinen kuukausi vauvana starttasi ja vaikka siihen osaa varautua, kuinka ensimmäinen vuosi menee aina hirmuisen nopeasti, yllättää tämä nopeus joka ikinen kerta.

Täällä on taas opittu uusia taitoja. Ihan tuoreinpana niistä on konttaaminen, joka hokaistiin vihdoin. Merkkejä sen oppimisesta on ollut jo pitkään, mutta tekniikka on ollut hakusessa. Nyt se sitten hoksattiin ja vauhti kiihtyy joka päivä. Ihan hurjaa. Hän myös seisoskelee olohuoneen pöytää vasten ja työntää sitä paljaalla lattialla ja kävelee perässä, joten ei varmasti mene kovin kauan, kun muitakin tukia vasten aletaan kävellä.

Yöt on olleet näiden uusien taitojen myötä vähän rikkonaisempia, muttei pahasti. Muutamalla tutin nostamisella ja parilla tassuttelemisella on niistä selvitty. Nukahtamiseen on mennyt sen sijaan enemmän aikaa, kun kontillaan olisi vain pakko olla jatkuvasti. Mutta eiköhän ne siitä tasaannu hiljalleen. Hampaita on tulossa ja sen myötä kuolaa tulee valtavia määriä. Ylhäällä tuntuu jo yksi piikki ja kolme kohtaa pullottaa, joten hampaita on tulossa kerralla useampi. Nekin varmasti osaltaan tehneet meidän öistä katkonaisempia.

11 kuukautta – Joko tässä pitäisi alkaa suunnitella 1v juhlia?

Vitsi miten ihana tyyppi ollaan saatu osaksi meidän perhettä. Olen niin kiitollinen tuosta pienestä. Hän on ihanan aurinkoinen, isille moikataan, kun hän tulee töistä kotio. Hän taputtaa itselleen, kun huomaa onnistuvansa ja antaa ihania haleja. Hän komentaa ruokapöydässä, jos ruokaa annetaan liian hitaasti ja hän rakastaa kaataa erilaisia palikkatorneja.

Tässä pitäisi kai myös alkaa suunnitella 1v juhlia, vai kannattaako sittenkään. Nyt kun tämä tilanne on ollut pitkään jo mikä nyt on ja on näitä kokoontumisrajoituksia, esim 10 hlö rajoituksia, jotka vaikeuttaa meidän kokoisen perheen kanssa edes pienten juhlien järkkäämistä, niin viitsiikö sitä vaivaa nähdä. Niinpä olen miettinyt, pitäisikö juhlat siirtää suosilla kesälle ja viettää niitä sitten mökillä. Jos silloin tilanne olisi parempi ja näitä rajoituksia ei olisi.

Harmittaisi nyt suunnitella ja sitten taas alkaa perumaan. Niinpä voi olla, että siirretään niiden juhlimista ja katsotaan sitten mikä on tilanne. Oikeana päivänä voitaisiin sitten juhlistaa vähän oman perheen kesken. Ainakin tällä hetkellä tämä tuntuisi parhaimmalta ratkaisulta. Olisi sitten hyvin aikaakin suunnitella niitä juhlia ja kun pidettiin mökillä elokuussa esikoisen rippijuhlat, sujui se jotenkin tosi kivasti ja miljöö on niin ihana. Mutta katsotaan nyt kuinka tehdään.

On kyllä ollut elämäni erikoisimmat ja ihanimmat 11 kuukautta. Ei olisi vuosi sitten osannut edes ajatella mitä kaikkea erikoista nämä kuukaudet tuovat tullessaan. Mutta näiden kuukausien aikana olen saanut seurata, kuinka mun pienestä kääröstä kasvaa kovaa vauhtia taapero ja se jos mikä on ollut ihanaa.

Seuraa myös instagramissa.

Kurkkaa myös nämä:
Synnytyskertomus – Kiire maailmaan
Vauvan ensimmäinen kuukausi
Vauva täytti kolme kuukautta
Meidän vauva täytti neljä kuukautta
Vauva viisi kuukautta
Takana 6kk ihanan vauvan kanssa
Vauva seitsemän kuukautta – Täällä liikutaan kierien
Vauva kahdeksan kuukautta – Meillä ei nukuta
No en kestä, vauva jo 9 kuukautta
Vauva 10kk – Jokainen kehittyy omaan tahtiin

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X