sormustin - Banneri

Joulu on yhä useammin ihmisten puheissa – kuka kauhistelee markettien joulukoristeita, kuka kaipaa joulua jo kovasti. Erityisesti lahjoja itse tekevän täytyy joka tapauksessa aloittaa joululahjat hyvissä ajoin, jottei tule kiire. Joulumuistamiset ovat useille kuten minulle tärkeitä, mutta budjetti saattaa olla hyvinkin rajallinen. Tästä postauksesta löytyy ideoita pieniin joulumuistamisiin, jotka voit tehdä kierrätysmateriaaleista tai vähistä materiaalitarpeista.

diy-joululahjat

Lahjat kierrätysmateriaaleista

Kauniita lahjoja saa kierrätysmateriaaleistakin! Pienellä sipaisulla maalia tai liimaa kierrätysmatskuista saa aikaan kivatkin joululahjat!

Tämä rauhankyyhky sopii hyvin jouluunkin. Tarvitset tähän kyyhkyyn pahvin lisäksi yhden haaraniitin, mutta siivet voi myös liimata, jos ei haaraniittiä satu löytymään. Tulosta kyyhkyn kaava täältä.

pahvi lintu askartelu malli

Pahvista voi askarrella myös tähden kuusen latvaan. Tämä tähti on tehty paperilehtiön takapahvista yhdessä lasten kanssa. Ohjeen tähteen löydät täältä

tähti askartelu

Kahvipussit ja kulahtanut, käytöstä poistettu tyyny saa uuden elämän pehmoliukurina. Meillä tämä kahvipusseista ommeltu liukuri on edelleen käytössä! Kahvipussiliukurin ohjeeseen pääset tästä.

Ommeltu diy-liukuri

Lasten kanssa oli kiva askarrella pilttipurkeista lumilyhtyjä. Maalasimme lyhdyt sisältä piimällä. Kun jouluvalot laittaa sisälle, on lumilyhty nätti iltasellakin. Ja jos lahjan saaja ei halua tätä joulun jälkeen säilytellä, on kierrätys helppoa – lasinkeräykseen! Lue lisää pilttipurkkilyhdyistä täältä.

lumilyhty askartelu

Muita kierrätysmateriaali-ideoita on klassikko-sytykeruusut kananmunakennoista ja kynttilänpätkistä ja kynttilänjämistä valetut raitakynttilät.

Näitä löytyy useimmista kodeista

Rasittavat ja hukkaan menevät pikkulelut ja muut pikkutavarat voi kierrättää hauskaksi etsimisleikiksi lapsille! Tarvitset lelujen ja pullon lisäksi vain riisiä ja elintarvikeväriä (ja varuilta kuumaliimaa). Tämä pullo on muuten edelleen meillä leikeissä mukana! Lue lisää etsimispullon tekemisestä täältä.

Pullo etsimisleikiksi

Nämä ballerinat ovat niin kauniita ja viehkoja, että nämä sopii hyvin lahjaksikin. Ballerinat tulostetaan vahvemmalle paperille ja tutu-mekot tehdään silkki- tai kaavapaperista. Vinkit löydät tästä postauksesta.

ballerina joulukoriste

Myös soodataikinasta tehdyt koristeet ovat helppoja ja kauniita. Jos keittiön kaapista löytyy maissitärkkelystä sekä soodaa, niin näitä kannattaa kokeilla. Yksi ohje soodataikinakoristeisiin löytyy täältä.

Lankaa ja korvakorukoukkuja

Ostamalla kerän lankaa tai vaikka korvakorukoukkuja, laajenee DIY-lahjamahdollisuudet paljonkin. Itse olen huomannut, että esimerkiksi makrameelanka on aika monikäyttöistä ja todella riittoisaa. Makrameelankojakin löytyy monenkokoisissa kerissä.

Nämä makrameenarusta tehdyt enkelit eivät tarvitse kuin makrameenarua ja puuhelmen. Näitä enkeleitä voi toki tehdä mistä vain langanjämistä. Lankarulla maksaa hieman, mutta siitä saa monenmonta enkeliä – toki lankarullan koosta riippuen. Ohje enkeliin löytyy täältä.

enkeli joulu ohje makrameelanka minimop

Sitten jos makrameelankakerän päätyy ostamaan, voi makrameelangasta solmeilla vaikkapa tällaisia kaneli-makrameita, ohje täällä.

kaneli makramee

Tai solmia niistä hauskoja tonttuja. Nämä tontut ovat todella sööttejä vaikkapa kuusen oksalla. Katso ohje nopeisiin tonttuihin täältä.

tonttu-joulukoristeet

Pienellä betonimäärällä vanhoista lasipurkeista voi tehdä näyttäviäkin maljakoita. Lue näiden lasipurkkien muodonmuutoksesta täältä.

betoni tuunaus maljakko

Jos jemmoista löytyy vanhoja taulunkehyksiä, niin pienellä sipaisulla maalia ja kanaverkolla kehyksistä saa korutelineet tai taulun muistilapuille. Tämä olisikin kiva lahja sellaiselle, jolla on paljon korvakoruja. Lue lisää näiden tekemisestä täältä.

koruteline tuunattu

Myös ihan ompelulangasta voi saada kertaamalla näyttäviä korviksia. Lue näistä lankakorviksista lisää täältä.

korvakorut kierrätetyistä ompelulangoista

Ompelevilla ihmisillä syntyy usein tilkkuja. Tilkut voi ommella kestovanulapuiksi. Nämä kestovanulaput tein tyttärelle hänen lempikankaansa tilkuista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Kuten näistä ideoista huomaa, aina ei joululahjat ja -muistamiset vaadi suuria rahallisia panostuksia. Millaisia vinkkejä sinä antaisit matalan budjetin DIY-lahjoihin?

 

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X