sormustin - Banneri

Rakastan jouluvalmisteluja ja aloitan ne hyvissä ajoin. Ensimmäiset jouluohjeet olen muihin medioihin tehnyt jo elokuussa ja joulukuusi tuli ilahduttamaan syksyä lokakuun lopussa. Jotkut jutut kuitenkin jätän viimeiseksi. Joulun viimeiset koristeet laitan tässä ennen joulua. Kaivelin koristelaatikkoa ja tähti oli hävinnyt (katastrofi!).  Kolmena jouluna kuusen latvassa on ollut paperi piecing- tekniikalla ompelemani tähti – lue siitä täältä. Nyt sitä ei löytynyt mistään. Ja jouluaatto on huomenna! Siispä piti käydä luovaksi.

tähti askartelu

Askartelin uuden tähden 3- ja 4-vuotiaideni kanssa ja siitä tuli tosi kiva. Lapset saivat maalata tähdet, jos olisin käyttänyt ohuempaa kartonkia, olisivat he voineet myös leikata tähdet, mutta paksummasta kartongista se olisi ollut vähän haastavampi homma. Ihana myös, että lasten kädenjälki näkyy kuusessa tässäkin kohtaa. Tällainen tähti valmistuu vaivattomasti lähes mistä kartongista tai pahvista tahansa. Itse käytin piirrustuslehtiön takakantta tähän.

joulukuusi

Kuusen tähti paperista – ohje

Tarvitset

  • Kartonkia tai pahvia
  • Sakset
  • Sukkapuikko tai veitsi
  • Viivotin
  • Kultaista maalia ja sivellin
  • Kuumaliimaa

 

Leikkaa kaksi säännöllistä tähteä pahvista tai kartongista. Vedä viivottimen avulla sukkapuikolla tai veitsellä jokaisesta tähden sakarasta vastapäätä olevaan sakaroiden pohjukkaan viiva. Tämä auttaa tähden taittelussa.

tähti askartelu ohje

Taittele jokaisen viivan kohdalta siten, että sakaran kohdalta taite jää ylös ja keskikohdasta pohjukkaan taite painuu alaspäin.

tähti askartelu ohje

Maalaa tähdet.

tähti askartelu ohje lapset

Levitä kuumaliimaa ylimmäisen sakaran päähän ja reunoille sekä viereisten sakaroiden kärkiin. Jätä alhaalle asettuvat sakarat liimaamatta. Liimaa tähdet vastakkain. Tähden alaosa jää auki. Tätä kautta tähden saa pujotettua kuusen latvaan.

tähti askartelu ohje

Kuusen itse tehdyt koristeet

Kuusestamme löytyy paljon itse tehtyjä koristeita. Itse olen tehnyt koristeita jo kauan, nyt pikkuhiljaa lapset tuovat hoidosta ja koulusta uusia koristeita kuuseen. Olenkin pyhittänyt kuusen toisen puolen punaisille koristeille ja toisen puolen valkoisille – näin kuusi pysyy harmonisena kokonaisuutena molemmilta puoliltaan. Tässä näkyy kuusen valkoinen puoli.

joulukuusi

Jos haluat vielä laskeutua jouluun askarrellen joulukoristeita itse, niin tässä muutama 11 koristevinkkiä:

Makramee-enkeli -ohje

Kaneli-makramee -ohje

Viiden minuutin tonttu -ohje

Jämäkankaista kudottu kuusi -ohje

Joulupallo-tuunaukset jämäkankaista -ohje

Kirjotut lumihiutaleet

Lumilyhdyt piimällä maalatuista pilttipurkeista -ohje

Kennopaperi-koristeet -ohje

Pienet enkelit paperista -tulosta kaava

Päällystetyt hyasintit

Tähti-joulukoriste -ohje

 

Ihania ja levollisia jouluvalmisteluja!

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X